Skip to Content

Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters – een bouwset van Clementoni

De combinatie van wetenschap en spel is kenmerkend voor het speelgoed van Clementoni. Een Italiaans merk met een uitgebreid aanbod van allerlei speelgoed. Van robot coderen, wetenschapslab tot Ik leer schrijven. Voor jong en oud is er ruime keuze. Wij mochten aan de slag met de Clementoni Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters. Maar liefst 10 verschillende modellen kunnen er gemaakt worden met de set. Waaronder een stuntvliegtuig, verkenningsdrone of reddingshelikopter. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Stoer en leerzaam speelgoed, om langere tijd plezier van te hebben door de verschillende modellen!

Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters

Clementoni STEM methodologie met Mechanica Laboratorium vliegtuigen

Door Clementoni wordt veel nadruk gelegd op de spelvaardigheden. Wat leer je zoal van het speelgoed en welke vaardigheden kun je trainen? Zij vatten dit samen in de afkorting STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics. Een mooi uitgangspunt! Naarmate kinderen ouder worden, zo vanaf de leeftijd van 8 jaar, zijn ze in staat om meer ingewikkelde bouwsets te maken. Ook begrijpen ze meer van de achterliggende technieken van constructies, zoals de werking van tandwielen en hefbomen.

De Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters bestaat uit meer dan 200 stukjes waarmee 10 modellen te maken zijn. Bij de bouwtekeningen zit een beknopte uitleg van de achterliggende principes waardoor het ook heel leerzaam is. Maar het volgen van de bouwtekening is wel een uitdaging. Er staan namelijk veel stappen op één blaadje. Dit vraagt behoorlijk wat inzicht bij het bepalen van de juiste volgorde. Voor kinderen alleen is dit best wel moeilijk, dus samenspelen met een ouder is dan wel zo prettig. Dit geldt ook voor het in elkaar zetten van bepaalde stroeve stukjes, of het uit elkaar halen hiervan om een nieuwe set te maken. Dat vraagt echt wat kracht in combinatie met handigheid. En dat is best jammer, want één van de pluspunten van de bouwset is juist dat er zoveel modellen te maken zijn. Dus het moet dan wel regelmatig in en uit elkaar!

Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters

– Een wetenschappelijke kit om de geheimen van de mechanica te ontdekken
– Experimenteer met bewegingstransmissies door 10 modellen met werkende mechanismen te maken

Welke modellen vliegtuigen en helikopters kun je maken met de Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters:

  1. zweefvliegtuig
  2. radarvliegtuig
  3. verkenningsdrone
  4. deltavliegtuig met motor
  5. tweemotorig vliegtuig
  6. stuntvliegtuig
  7. Wright vliegtuig
  8. helikopter met twee rotoren
  9. Dragonfly helikopter
  10. reddingshelikopter

Een leuke en leerzame variant is het model van het eerst gebouwde vliegtuig van de gebroeders Wright. Het besef dat dit een ontzettend knap staaltje techniek is, wordt zelfs bij dit kleine model duidelijk. En de verkenningsdrone is juist weer een modern stukje techniek. Het moet wel gezegd worden dat het in elkaar zetten van de modellen best wel heel moeilijk is, omdat het soms net niet goed past of omdat er nog loszittende onderdelen kunnen afvallen. Een lesje in frustratietolerantie zullen we maar zeggen.

Conclusie Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters

Het stuntvliegtuig en de reddingshelikopter worden beoordeeld als de mooiste varianten. Met zoveel keuze qua modellen is de kans groot dat niet alle modellen in elkaar gezet gaan worden. Misschien één keer in de zoveel tijd weer een nieuwe set in elkaar zetten en een mooi plekje geven om naar te kijken. Want het zijn wel mooie en grote modellen waar veel aan te zien is. Dan maar hopen dat het uit elkaar halen lukt zonder het materiaal te beschadigen. Daar is wel echt assistentie bij nodig van een volwassene, en dat is bij dit speelgoed eigenlijk de belangrijkste tip.

je koopt het onder ander op bol *

Kijk hier onze andere blogs van Clementoni:

De afgelopen maanden hebben wij al veel mooie producten mogen reviewen waaronder dus deze set Mechanica Laboratorium vliegtuigen en helikopters.

Spelend Leren

Coding Lab

Creatief

Magische Kristallenset

Wetenschap en Spel

Footer4
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.