Bubble tekende robot – een eerste stap voor programmeren

Al tijden zeg ik tegen manlief dat we dochterlief eens kennis moeten laten maken met de wereld van programmeren. Met twee ouders die veel verstand hebben van IT moet dat toch ergens in haar genen ook aanleg voor zitten.
Van Clementoni ontving ik 2 robots en we begonnen met deze review van de Bubble tekende robot.

Bubble tekende robot

Bubble tekende robot is uit de productserie Coding Lab van Clementoni. Deze slimme robot laat kinderen op een intuïtieve en leuke manier kennis maken met tekenen en coderen. En aangezien dochterlief niet altijd dol is op tekenen leek mij dit de ideale stap om eens anders te gaan tekenen.

Vol enthouiasme werd de doos geopend en Bubble werd gelijk omgedoopt tot haar hamster op batterijen. Ze heeft namelijk een eigen hamster en daar deed deze kleine robot haar wel aan denken.

Wat zit er in de doos?

In de verpakking zit Bubble tekende robot ( zonder 3 AA batterijen) een afstandsbediening, een rode vergrootglas, kaartjes met codes en stiften.

Zorg zelf voor stevig papier en eventueel voor knutselplaten om je tafel te beschermen. Bij ons reed Bubble namelijk een keer van het vel af. Gelukkig is de stift makkelijk te verwijderen.

Hoe werkt Bubble tekende robot ?

Om met Bubble tekende robot te tekenen, druk je eenvoudig op de punten op het toetsenbord: de reeks van de geselecteerde toetsen vormt de tekening die de robot vervolgens op papier kan tekenen.

In het begin helpen de kaarten dochterlief bij de eerste programmeerstappen. Dan durft ze het aan om zelf iets te ontwerpen. Maar ze vergeet te coderen tot het beginpunt.

Er wordt niet opgegeven en verschillende ontwerpen passeren op het vel papier.
Op een andere speelmodus gaat Bubble spelen. Dochterlief noemt het speeltijd voor haar robothamster. Hij reageert op sterke geluiden en klappen en blazen. Supergrappig om te zien!

Wel ondervonden wij dat het handig is om de stift pas in de robot te doen als je klaar bent met ontwerpen. Anders krijg je inktvlekken op je papier en dat is zonde. Wat je ook kunt doen is het glazen plaatje onder de robot doen en verwijderen als je klaar bent met coderen.

Gratis app van Clementoni

Wat ook erg leuk is, is de gratis app van Clementoni. Hier kun je allemaal nieuwe tekeningen voor Bubble tekende robot ontwerpen. De app is snel gedownload en het oefenen met coderen kan een tweede fase in gaan. Nu moeten ze ook leren om hun codes op te slaan en te exporteren. Of doe gewoon zoals dochterlief ook deed met stiften en kleine kaartjes de codes overnemen.

Eindoordeel?

Deze robot van Clementoni is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een leuke intuïtieve robot waar zeker kinderen van 6 jaar uren zoet mee zullen zijn. Dochterlief was er eigenlijk met haar bijna 8 jaar al te oud voor. Binnenkort gaan we dus aan de slag met de tweede robot!

Kijk eens bij deze lijstjes voor meer inspiratie voor kinderen van 6 jaar.

Meer Coding – Lab voor andere leeftijden:

3 jaar:

6 jaar:

7 jaar:

8 jaar:

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.