Leukste educatieve apps voor jonge kinderen: een top 25!

De afgelopen weken zullen de meeste kinderen vast meer tijd op de tablet gespendeerd hebben dan normaal. Ben je klaar met de Youtube filmpjes, en wil je dat je kinderen aan de slag gaan met leuke, leerzame apps?
Wij hebben de 25 leukste educatieve apps voor jonge kinderen voor je op een rijtje gezet.

squla
Squla

Leukste apps voor jonge kinderen algemeen:

1. Squla
Squla is een hele bekende app. Je kunt ook via de website www.squla.nl de opdrachten maken. Om de spellen van Squla te kunnen spelen, heb je een betaalde account nodig. Maar… als de leerkracht van jouw kind een account heeft aangemaakt, kun je onder schooltijd gratis spelen! Een betaald account is wel vrij prijzig, maar zeker de moeite waard. Squla heeft enorm veel spellen op allerlei vakgebieden. Deze sluiten aan bij de doelen van school én je oefent met de opgaven zoals deze ook bij de toetsen van Cito worden aangeboden. Voor mij echt zeker een aanrader als je het hebt over de leukste educatieve apps voor jonge kinderen!

2. Gynzy Kids
Gynzy kids is eigenlijk niet echt een app, maar een website. Maar zeker het vermelden waard! Op sommige scholen hebben ze een account voor de kinderen aangemaakt, waardoor ze met bundels gericht aan de doelen kunnen werken. Maar heeft school dit niet gedaan, dan kun je alsnog naar de site: www.gynzykids.com gaan, en gratis de spelletjes en oefeningen spelen!

3. Bobo spelen
Wie kent dit vrolijke, blauwe konijn niet? Met deze app ga je op bezoek in de boomhut van Bobo, en daar kun meer dan 15 verschillende spelletjes spelen. Deze spelletjes sluiten goed aan op het ontwikkelingsniveau van kleuters. En de app is helemaal gratis!
Prijs: gratis

4. Duplo trein
Ga op avontuur met Lego Duplo! Duplo is niet alleen leuk als speelgoed, maar ook als app. Heerlijk de wereld ontdekken en spelen met Duplo.
Prijs: gratis

Lees hier de blog met 60 lestips met Duplo

duplo trein
Duplo trein

De leukste educatieve apps voor jonge kinderen op leesgebied

5. Letterschool
Als je mij vraagt welke app echt een aanrader is, dan zal ik Letterschool noemen! Hoewel deze app wel een prijzige is qua aanschaf, heeft je kind hier veel plezier van. Deze app mag op het lijstje met de leukste educatieve apps voor jonge kinderen daarom zeker niet ontbreken.
Met deze app leert je kind de letters herkennen en schrijven. En ook kun je aan de slag met de cijfers. In het begin is het vrij makkelijk, maar uiteindelijk moet je deze letters helemaal zelf gaan schrijven. Met de stem van Dirk Scheele.
Prijs: €10,99

6. Pelle flitst
Pelle flitst is echt een app om vlot te leren lezen. De app flitst de woorden, en het kind moet deze accuraat lezen. Wel fijn om dit samen te doen, want iemand moet op rood of groen klikken of het woord goed is gelezen. Het fijne aan deze app is dat je zelf de categorie in kan stellen waar mee geoefend kan worden.
Prijs: gratis

7. Letterprins
Dit leesspel speel je als een echte game. Je kunt steeds een level verder komen. Het fijne is dat je kunt instappen op je eigen leesniveau, dus het spel begint ook niet te gemakkelijk. Je oefent bijvoorbeeld met flitsen, woordenschat en zinnen lezen. Een mooie aanvulling op het leeswerk van school.
Prijs: €4,49

educatieve apps voor jonge kinderen
Letterschool: oefenen met letters schrijven

Taalapps

8. Kinderen Nederlands leren
Een hele leerzame app om aan nieuwe woorden te leren. Je kunt kiezen uit 24 verschillende thema’s. Binnen elk thema leer je verschillende nieuwe woorden en kun je activiteiten doen.
Prijs: €7,99

9. Thuis bij muis – rijmverhaaltjes
Met deze app kun je luisteren naar rijmverhaaltjes van Muis. Heerlijk luisteren naar een verhaaltje, en kennismaken met rijm! En ook zitten er in de plaatjes nog diverse interactieve elementen.
Prijs: gratis

educatieve apps voor jonge kinderen
Letterschool is ook leuk voor beginnende lezers!

Eductieve rekenapps voor jonge kinderen

10. Tellen voor peuters 123
Een grappig spelletje om met de cijfers aan de slag te gaan. Bij elk cijfers kunnen de kinderen een ander spelletje doen. Hier hebben mijn eigen kinderen toen ze jonger waren met veel plezier mee gespeeld.
Prijs: €1,09

11. Mijn Rupsje Nooitgenoeg
Een echt prachtige app, heel mooi vormgegeven. Rupsje nooitgenoeg lijkt wel tot leven te komen! Je gaat in deze app aan de slag met rekenbegrippen, zoals kleur, vorm en patronen.
Prijs: €5,49, maar tijdelijk gratis!

12. Garfield’s Count me in
Garfield ziet er al meteen leuk uit, en zorg ervoor dat je met deze app aan de slag wil gaan. Dit spelletje is echt vormgegeven als een computergame, je kunt met Garfield lopen en allerlei dingen ontdekken. Ondertussen kom je allerlei leerzame rekenspellen tegen. Een aanrader!
Prijs: €6,99, maar tijdelijk gratis!

13. Math Skills addition
Dit is een grappige app! Je speelt een spel in augmented reality, en ondertussen los je rekensommen op. Daardoor heb je niet echt door dat je aan de slag bent met rekenen. Je moet de juiste sommen door de hoepel heen schieten. Erg leuk gemaakt en verschillende levels die je na elkaar kunt vrijspelen.
Prijs: €3,99, maar tijdelijk gratis!

14. Rekenmemory met getalbeelden: WholeRepMatch bij Mathies
Je kunt bij dit spel tussen 4 verschillende moeilijkheidsgraden kiezen. Je moet bij dit spel cijfers, rekenrekken, dobbelstenen en getalbeelden met vingers aan elkaar matchen. Dit kun je doen door het als memory te spelen, maar je kunt het in het begin ook wat makkelijker maken door het spel open te spelen. Voor kleuters en kinderen in groep 3 een hele goede oefening!
Prijs: gratis

Puzzelen en spelletjes

15. Super Puzzel – Legpuzzel spel (Super Puzzle 2 met icoontje van een eenhoorn)
Ook puzzels en spelletjes zijn zijn natuurlijk onmisbaar in een lijstje met de leukste educatieve apps voor jonge kinderen, want puzzelen is ook heel leerzaam!
Als je kind gek is op puzzelen, dan kun je hier meer dan 140 verschillende puzzels vinden met verschillende moeilijkheidsgraden én leuke effecten. Zo kan je kind lekker even vooruit!
Prijs: gratis

16. Kikker games: puzzels met de bekende Kikker van Max Velthuijs (gratis)
Kikker is voor de meeste kinderen geen vreemde! De boeken van Kikker zijn erg leuk, dus bij jonge kinderen zal deze app ook vast in de smaak vallen. Verschillende leuke puzzeltjes met Kikker. En nog gratis ook!
Prijs: gratis

17. Puzzelklas van KleuterUniversiteit
Voor juffen is KleuterUniversiteit een bekende naam. Er is ook een app van, genaamd ‘puzzelklas’. Daarin kun je allerlei puzzels spelen, maar ook andere kleuterspelletjes, die perfect aansluiten bij wat kinderen leren in de kleuterklas.
Prijs: €2,29

18. Gruffalo games en Gruffalo puzzels
Nog een leuke app die gebaseerd is op een prentenboek! Van de Gruffalo zijn 2 verschillende apps, en ze zijn beide erg leuk. Één app met puzzels en een app met spelletjes. Dus ben je gek op de monster, dan is deze app iets voor jou!
Prijs: €3,49 per app

Creatieve apps

19. Quiver
Met deze app hebben mijn kinderen al uren plezier gehad. Je kunt via de site die erbij hoort kleurplaten downloaden. Deze kleur je in en laat je vervolgens met de Quiver app tot leven komen. Veel kleurplaten hebben dan ook een interactieve functie, elke keer weer een verrassing!
Prijs: gratis

20. Hoopa City
Zelf vond ik spelletjes als de Sims en Rollercoaster Tycoon altijd erg leuk, waarbij je je eigen familie of pretpark kon maken. In Hoopa City kan je kind aan de slag gaan om zelf een eigen stad te bouwen, met huizen, wegen en nog veel meer. Ook heel goed voor het ruimtelijk inzicht!
Prijs: €4,49

21. Kaleidopaint
Lekker creatief aan de slag? Dat kan met de app van Kaleidopaint. Maak de mooiste creaties, met herhalende patronen. Je kunt de kleuren zelf instellen en zo eindeloos veel mooie patronen maken!
Prijs: gratis

educatieve apps voor jonge kinderen
Toca doctor

De leukste apps voor jonge kinderen op het gebied van wereldoriëntatie

22. De wereld van Nijntje
De wereld van je kleintje wordt een beetje groter met deze app. Ga met Nijntje op avontuur en ontdek haar wereld. Help haar bij de dagelijkse dingen. En hoe vaker je het spelletje speelt, hoe meer nieuwe spelletjes je weer vrijspeelt.
Prijs: gratis

23.Duplo wereld
In de Duplo wereld kun je met verschillende werelden aan de slag, zoals de bouwplaats, voedselpret, het speelhuis en onderwater in de zee. Overal is van alles te ontdekken en te spelen. Leuk én leerzaam!
Prijs: gratis

24. Dino Adventure/ Dinosaur avontuur kinderen
Heb jij een zoon of dochter die gek is op dino’s? Dan is deze app vast een succes. Je kunt 5 leuke dino spelletjes doen. Perfect voor jonge kinderen en gemakkelijk in het gebruik!
Prijs: gratis

25. Toca Doctor
Voor jonge kinderen een superleuk spelletje als je aan de slag bent over het thema dokter, ziekenhuis of je lichaam. Allemaal spelletjes om een zieke patiënt beter te maken, mooi vormgegeven en erg grappige geluidjes!
Prijs: €3,99

26. Lees ook deze blog over Osmo Genius starter kit en Osmo pizza

We zijn natuurlijk ook heel benieuwd of jij nog goede aanvullingen hebt op ons lijstje? Laat het dan zeker in een reactie weten!

educatieve apps voor jonge kinderen

Kijk ook eens naar deze blogs voor meer inspiratie:

Wil je niks missen van onze blogs? Volg ons dan op Instagram Facebook Pinterest. Dagelijks komen er 2 a 3 blogs online en regelmatig organiseren we leuke winacties!

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.