Osmo Pizza Co. – maak je eigen pizza’s!

Vorige week was ik bij een tof persevent van Osmo. Osmo is een heel tof merk, dat van je IPad een actief en interactief leermiddel maakt. Daar maakte ik kennis met een voor mij totaal nieuwe set: Osmo Pizza Co. Met deze set kun je je eigen pizzeria gaan runnen. En dat is heel leuk én leerzaam!

Osmo Pizza Co

Een digitale pizzeria met Osmo Pizza Co.

Bij Osmo Pizza Co. ben je eigenaar van je eigen pizzeria, waarbij je klanten ontvangt, bestellingen aanneemt, de pizza’s maakt, maar ook met de klanten afrekent (dollars/munten) en inkopen doet voor de zaak. Probeer zoveel mogelijk winst te maken bij Pizza Co., zodat je dit kunt investeren in de pizzeria om zo de beste pizza shop te kunnen worden!
Deze set is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. In dit doosje zitten fysieke spelstukken, die op het scherm van je IPad verschijnen. Het lijkt wel magie!

Een magische manier van spelen en leren

Oké, ik was al fan van het merk Osmo. Al eerder heb ik de Genius Starter Kit mogen testen en de Coding Starter Kit. Met deze sets ga je ook met allerlei leervaardigheden aan de slag. Zoals puzzelen, rekenen, spelling en programmeren. Alleen voelt het totaal niet als leren, maar eerder als spelen. Je hebt zelf een IPad nodig (deze sets van Osmo werken niet op andere merken tablets), en de benodigdheden in de doos.

En dat werkt verrassend eenvoudig: je zet de IPad op de witte basis en klikt het rode spiegeltje bovenop. Zo registreert Osmo het speelveld voor het scherm. Met de bijgeleverde spelstukken kun je de spelletjes spelen. En dat is echt magisch! De ingrediënten die je op je pizza legt, verschijnen op het beeldscherm. Ook moet je wisselgeld teruggeven, en ook dat registreert de Osmo Pizza Co. starterset. Dit spel voelt als een game, en totaal niet als leren. Maar het spel is enorm leerzaam.

Dat maakt het ook zo leuk (en stiekem wel een beetje verslavend…) Want niet alleen mijn kinderen, maar ook ikzelf wilde graag verder blijven spelen! Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje. Daar zie je nog wel een oudere variant van de set (het zit nu in een veel mooier en duurzamer doosje), maar dan heb je meteen een idee hoe leuk het is!

Het Osmo persevent

Ik heb met dit toffe spelletje kennis gemaakt tijdens het Osmo persevent. Dat was een moment dat dit merk wat meer in de spotlight werd gezet. Ik mocht daar op uitnodiging heen, samen met mijn dochter van 8 jaar. En dat was wel een walhalla voor kinderen die van spelletjes houden! Want op alle tafels stonden IPads met de verschillende sets en spellen van Osmo. En dat zijn er inmiddels heel wat!

We kwamen natuurlijk ook de spellen tegen die we al thuis hebben, maar ook een aantal nieuwe spellen, waaronder deze Osmo Pizza Co. set. En daar was mijn dochter meteen helemaal weg van! (en meer kinderen, want deze sets waren in trek deze middag…) Na een tijd met de digitale pizza’s aan de zijn gegaan, was het tijdens deze middag tijd om zelf een eigen echte pizza te gaan maken! En wat een geluk, op het einde van de dag kregen wij deze toffe Osmo Pizza Co. set mee naar huis.

Leuk en leerzaam

Ik moet van mezelf zeggen dat ik niet bepaald technisch ben. Alles wat knopjes heeft en een lange gebruiksaanwijzing, blijft bij mij meestal wat langer liggen, omdat ik er erg tegenop zie om eraan te beginnen. Maar vanuit mijn vorige ervaringen met de Osmo sets wist ik al dat het heel eenvoudig was om hiermee aan de slag te gaan. Er zit niet eens een gebruiksaanwijzing bij! Je gaat simpelweg naar een site, en kunt vanuit daar een app downloaden. En daarna kun je gewoon beginnen!

Dit keer hoefde ik niet eens een taal in te stellen, het spel begon gewoon vanzelf en wijst zichzelf ook. Supersimpel! Ik heb denk ik al een aantal keer gezegd dat het spel heel leuk is. Mijn eigen dochters (die zijn nu 8 en 11 jaar) hebben echt met elkaar afgesproken dat ze om de beurt een fictieve dag mogen spelen, en dan is de volgende weer. Ik had het plan opgevat om deze set mee naar mijn klas te nemen, maar ze hebben me heel duidelijk gemaakt dat dat voorlopig dus echt niet gaat gebeuren! Ik ben er vooral blij mee, dat ze niet de hele tijd met hun ogen op het scherm zitten, maar ook handelend bezig zijn. En het is heel leerzaam.

Werken aan rekendoelen

Wat leer je dan precies? Bij de Osmo Pizza Co. staan vooral de rekendoelen centraal. Je bent continu bezig met tellen, optellen en geldrekenen. Vooral het geld terug geven is een belangrijk onderdeel van het spel. Je kunt dit niveau zo moeilijk maken als je wil. En dat maakt het ook heel geschikt voor oudere kinderen! Vaak zie je bij dit soort spelletjes dat het te simpel is, maar hier kun je dus echt wel even vooruit qua niveau. Voor de hele jonge kinderen kun je het juist heel eenvoudig maken. Zo zijn ze alleen bezig met het maken van de pizza’s die de klanten vragen. Daarmee oefen je het kritisch kijken en tellen.

Als moeder én juf ben ik echt mega enthousiast over dit spel van Osmo! Hier thuis vinden wij dit de leukste set die we tot nu toe hebben mogen proberen. Dit spel voelt het meest als een game, en daardoor verveelt het geen moment. En als de kinderen even niet kijken, speel ik gewoon stiekem zelf even een potje. Ik heb er altijd al van gedroomd om mijn eigen pizzeria te hebben…..

Ook benieuwd naar mijn andere reviews over Osmo? Lees dan de volgende blogs:
* Osmo genius starter kit – op een andere manier aan de slag met de IPad!
* Osmo coding starter kit – leren programmeren op de IPad

materialen

Er zijn nog meer sets als Osmo pizza co te koop!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.