Mijn dochter is dol op pizza avond. Dat is in de regel zelf pizza’s bouwen op kant en klare bodems en lekker opeten voor de buis. Ja pizza en patat eten wij eigenlijk nooit aan tafel, maar lekker op de bank. Maar daar is nu verandering in gekomen, want nu er is er ook een pizza avond met de Pizzarette die ik met de XXL Blogbox voor Moederdag ontving. En terwijl wij daar mee bezig waren ontstonden er wat tips voor pizzarette…
tips voor pizzarette de ingrediënten
Wij hebben al wat jaren ervaring met zelf pizza’s bouwen. Wel vanaf een kant en klare groentebodem overigens. Ik ben dan weer te lui om zelf de bodems te maken, en vind de groentebodems echt een uitkomst. Zo is een pizza opeens geen junkfood meer, maar echt een gezonde avondmaaltijd. Onze favoriete ingrediënten voor een pizza avond zijn:
- Pizzabodem
- Tomatensaus, pizzasaus
- Geraspte kaas, pizza kaas, mozzarella
- Paprika, mais, champignons, ui, rode ui, bosui, ananas, tomaten, olijven, rucola
- Pizza salami, kipfilet, ham (blok of plak), tonijn, zalm, shoarma
Tips voor de Pizzarette
Wij ontvingen van Emerio de 4 persoons pre bake pizzarette. Op de bovenkant kun je dan of je deeg al voorgaren, of je pizza warm houden. Ook geschikt om een bruchetta op te grillen.
De bodem is een anti aanbaklaag, maar wij vonden het fijn om de pizza’s op de spatels te leggen. Deze streken we steeds een beetje in met olijfolie. Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips voor pizzarette!
Bij de pizzarette zit ook een handige uitsteker om perfecte rondjes uit te steken. Alleen kwamen wij er bij onze pizza avond achter dat dat voor ons niet werkte. Wij hadden kant en klaar pizzadeeg gekocht en hielden door de cirkels heel veel restdeeg over. Wij zijn dus overgestapt op vierkantjes uitsnijden. Maar als je zelf je deeg maakt kun je natuurlijk dit van te voren al prima voorbereiden. Even leggen op bakpapier en je pizza avond met de pizzarette kan beginnen!
Warm worden en draaien
Een andere belangrijke tips voor pizzarette is om de pizzarette 15 minuten van te voren al warm te laten worden. Anders duurt je eerste ronde pizza bakken wel erg lang.
Let ook op dat je tussendoor de pizza een beetje ronddraait zodat hij aan alle kanten mooie goudbruin wordt. Ik was een keer teveel aan het kletsen en had een half zwarte pizza. Eigen schuld en je moet dus wel blijven opletten!
Extra spatels om je volgende pizza alvast voor te bereiden is handig, maar je kan dus ook direct op de grillplaat je pizza bereiden en de volgende alvast op een stukje bakpapier klaarmaken. Het is maar net hoeveel tijd en geduld je hebt tijdens je pizza avond met de pizzarette.
Er zijn verschillende varianten te koop:
Deze laatste vind ik er ook echt heel tof uitzien. Een pizzarette en gourmetstel in 1 eigenlijk.
Hoe maak jij je eigen pizza het liefst?