Skip to Content

Spelletjes meidenavond tips – een kleine selectie

Ik kom uit een grote familie, en van jongs af aan zijn we gewend om samen spelletjes te spelen. Kaartspellen, bordspellen en grote puzzels maken. Heerlijk! Zo had ik afgelopen weekend een superleuk weekend met mijn nichtjes in Zeeland. Als oudste nichtje ben ik megatrots op onze band en dat we het zo leuk hebben samen. En ondanks het leeftijdsverschil van bijna 20 jaar met de jongste nichtjes hebben we echt dikke pret. Zeker met de spellen voor de meidenavond die ik meenam. Mijn kaken zijn zeg maar nog aan het herstellen!

Meidenavond tips en ideeën

Een meidenavond kan een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met vriendinnen en even te ontspannen van de dagelijkse stress. Of je nu van plan bent om thuis te blijven of een avondje uit te gaan, hier zijn enkele tips om je meidenavond onvergetelijk te maken.

Bespreek wat jullie willen doen, of dat nu een avond thuis is met films en snacks of een avondje uit. Bespreek ook eventuele kosten, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Kies de juiste locatie Als je ervoor kiest om thuis te blijven, zorg dan voor een comfortabele omgeving. Maak het gezellig met kaarsen, zachte kussens en dekens. Zet wat hapjes en drankjes klaar en zorg ervoor dat er genoeg zitplaatsen zijn voor iedereen. Als je ervoor kiest om uit te gaan, kies dan een locatie die past bij de sfeer die jullie willen creëren.

Maak bijvoorbeeld lekkere cocktails met Sangria met licor43

Meidenavond tips

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen tijdens een meidenavond. Je kunt een filmavond organiseren en de nieuwste romcoms bekijken, een spelletjesavond houden met een aantal van je favoriete bordspellen, of samen koken en genieten van een heerlijke maaltijd. Als je uitgaat, kun je samen dansen, naar een concert gaan of een drankje doen in een gezellige bar.

Maak je meidenavond persoonlijk door elkaars favoriete liedjes te draaien, films te kijken waar jullie van houden of een activiteit te doen die voor iedereen speciaal is. Het toevoegen van persoonlijke elementen kan de avond nog specialer maken en de vriendschap tussen jullie versterken.

Het belangrijkste van een meidenavond is dat jullie samen ontspannen en plezier hebben. Zet je telefoon uit, laat alle stress van de dag achter je en geniet van het gezelschap van je vriendinnen. Vergeet niet om te lachen, te praten en samen mooie herinneringen te creëren.

for the girls

For the girls een echt meidenavond spel

Het spel For the Girls van DGTL Detox, had ik eigenlijk aangevraagd voor een weekendje weg met mijn blogteam, maar wegens de coronamaatregelen hadden we deze verplaatst en dit was gewoon het eerste moment dat ik het spel voor de meidenavond kon spelen dus. Aangezien het persbericht al ruim een half jaar geleden was en ik ook niet meer op de achterkant van de doos had gekeken was het ook voor mij een totale verrassing wat voor soort spel het zou zijn. Alhoewel er duidelijk Girls en Adult Party Game op de doos staat, dus dat het iets ahum seksueel getint zou zijn dat had ik wel zien aankomen.

Met een tafel vol eten en drankjes en vooral al een gezellige sfeer begonnen we aan het spel. Het doel zo veel mogelijk kaarten bemachtigen want wie het eerst 25 kaarten heeft, heeft gewonnen. Maar dat is nog niet zo makkelijk want met het spelen van de oranje kaarten kun je ook kaarten kwijtraken.

Roze: Durf opdrachten – Als je de opdracht goed uitvoert, mag je de kaart houden. Maar sommige opdrachten kun je je zeg maar niet goed bijvoelen. Geen probleem, dan gaat de kaart onderaan de stapel.
Paars: Heb je weleens? Als het antwoord ja is mag je de kaart houden
Oranje: Een groepsactiviteit waarbij je binnen een categorie zoveel mogelijk antwoorden moet geven van links naar rechts. Wacht je te lang met een antwoord, of geef je een dubbel antwoord dan verlies je de ronde en ben je een kaart kwijt!
Groen: Geef de kaart aan een speler die aan de beschrijving voldoet
Blauw: Geef de kaart aan een speler die het meest waarschijnlijk zou doen wat er op de kaart staat

for the girls vragen

Spellen voor meidenavond

Dat For the Girls een perfect spel voor meidenavond is blijkt wel uit de enorme lol die we hebben gehad. Ok eerlijk is eerlijk de eerste kaart die ik trok zou ik 30 seconden geroast moeten worden ( belachelijk en beledigd worden). Maar daar waren mijn nichtjes het totaal niet mee eens. Zo zaten er nog wel een paar kaarten bij hoor waarvan we vonden nou hou de kaart maar gewoon. Maar er zaten ook echt leuke hylarische en tikkeltje spannende opdrachten bij. Zoals geef je telefoon weg en laat ze een bericht naar iemand sturen uit je contactlijst en deze weer verwijderen. Of scroll met je ogen dicht door je contacten en stuur een vage foto.. Ik heb ze allebei succesvol uitgevoerd, maar het was wel even zweten!

Meer informatie vind je op bol

What do you meme Adult – Nederlands kaartspel?

Een ander leuk spel voor meidenavond is What do you meme, van dezelfde makers. Ook echt een 18+ spel. Wij speelden dit spel op het strand en kwamen al snel tot de conclusie dat dit niet de juiste setting was om het spel te spelen. Tenminste niet op klaarlichte dag waarbij de kans groot is dat er kleine kinderen langs je strandplek lopen haha.

Mandy schreef hier al eens een uitgebreide blog over. Maar in het kort heb je een set met fotokaarten met mensen en dieren met aparte gezichtsuitdrukkingen en settings. De ene foto is nog hylarischer dan de andere perfect spel voor meidenavond dus. Iedereen die meespeelt krijgt 7 kaarten waar teksten op staan. Teksten die op een foto kunnen slaan dus. 1 persoon die speelt de jury, na elke beurt wisselt dit, en kiest een foto uit. De rest kiest dan een zo goed mogelijke passende zin uit en geeft deze blind aan de jury. Deze schudt de stapel en leest de teksten allemaal voor. Daarna kiest zij de beste tekst en de gene die deze tekst had aangedragen wint dan de foto. De gene die de meeste fotokaarten heeft bemachtigd wint het spel.

Ik dacht dat het een vrij onschuldig spel zou zijn, maar ook hier komt de ene na de andere seksueel getinte opmerkingen voorbij. Overigens zijn hier ook gewoon hele normale zinnen tussen. Dit spel is ook leuk voor mannen uiteraard!

Meer informatie op bol *

what do you meme nederlands

Er is gelukkig ook een familie editie vanaf 8 jaar. Die lijkt mij ook erg leuk om te spelen met het gezin of tijdens een meidenavond!

De leukste gekste en pikantse spellen voor meidenavond. Spelletjes tips en ideeën voor meidenavond met vriendinnen, familie of collega's

Geen Ja Geen Nee vragen Uncensored voor een volwassen meidenavond

Wellicht ken je het spel Geen Ja Geen Nee wel. Ik schreef laatst over de familie-editie nog een review. Echt een hylarisch spel en ik kan mij zo voorstellen dat de 18+ editie nog veel gekker zal zijn. Perfect voor je spellen voor meidenavond collectie dus! Ook voor mannen leuk om te spelen uiteraard.

 • Leuk en spannend kaartspel voor volwassenen!
 • Je mag geen “ja” of “nee” zeggen op de pikante vragen!
 • Je gebruikt deze woorden vaker dan je denkt, maar wordt hier in dit spel meteen voor afgestraft!
 • Een ideaal partyspel voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagsfeestjes of studentenclubs
 • Meer informatie op bol *

Andere leuke spellen voor meidenavond

Spellen als Keer op Keer, 30 seconds of een spannend Escape room Spel blijven ook altijd leuk! En ken je het spel Truth or Dare al?

Kletspotten doen het ook altijd goed op deze avonden. Je hebt ze in heel veel verschillende edities en ook alleen voor volwassenen. Ideaal om mee te nemen als je spellen op een meidenavond wil spelen. Hieronder 2 voorbeelden.

De leukste gekste en pikantse spellen voor meidenavond. Spelletjes tips en ideeën voor meidenavond met vriendinnen, familie of collega's

Nog wat lekkere mocktail recepten voor een leuke meidenavond!

Natuurlijk, hier zijn enkele lekkere mocktail-recepten die je kunt proberen:

Watermeloen mojito mocktail Ingrediënten:

 • 1/2 kopje verse watermeloenblokjes
 • 6-8 verse muntblaadjes
 • 1/2 limoen, in partjes gesneden
 • 1/4 kopje bruisend water
 • 1/4 kopje limoensap
 • 1 eetlepel honing
 • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • Doe de watermeloenblokjes, muntblaadjes en limoenpartjes in een cocktailshaker en plet ze zachtjes.
 • Voeg het bruisend water, limoensap en honing toe.
 • Voeg ijsblokjes toe en schud de cocktailshaker goed.
 • Schenk de mocktail in een glas en garneer met extra munt en watermeloen.

Mocktail van bosbessen en basilicum Ingrediënten:

 • 1/2 kopje verse bosbessen
 • 4-6 verse basilicumblaadjes
 • 1/2 limoen, in partjes gesneden
 • 1/4 kopje bruisend water
 • 1/4 kopje cranberrysap
 • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • Doe de bosbessen, basilicumblaadjes en limoenpartjes in een cocktailshaker en plet ze zachtjes.
 • Voeg het bruisend water en cranberrysap toe.
 • Voeg ijsblokjes toe en schud de cocktailshaker goed.
 • Schenk de mocktail in een glas en garneer met extra bosbessen en basilicum.

Citrus mocktail Ingrediënten:

 • 1/4 kopje sinaasappelsap
 • 1/4 kopje grapefruitsap
 • 1/4 kopje ananassap
 • 1/4 kopje bruisend water
 • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • Combineer het sinaasappelsap, grapefruitsap en ananassap in een cocktailshaker.
 • Voeg het bruisend water toe en schud de cocktailshaker goed.
 • Voeg ijsblokjes toe en schud de cocktailshaker nogmaals.
 • Schenk de mocktail in een glas en garneer met een schijfje sinaasappel of ananas.

Probeer deze heerlijke mocktails eens uit en geniet van een verfrissende en smaakvolle drank zonder alcohol!

Lees ook deze blogs meer meidenavond ideeën

Welk spel speel jij het liefst op een meidenavond?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.