Geen Ja Geen Nee – een hilarisch gezelschapsspel

Met Pasen speelden wij Geen Ja Geen Nee met de familie en wat hebben we toch gelachen. Waarschijnlijk heb je wel van het spel gehoord. Het wordt ook vaak in talkshows gespeeld en het moge duidelijk zeggen. Er zijn twee verboden worden. En werkelijk het is onwijs moeilijk om die twee woorden niet te zeggen. Sommige mensen zullen zeggen dat het zelfs onmogelijk is!

Geen Ja Geen Nee

Het spel Geen Ja Geen Nee van Megableu, is beschikbaar in verschillende edities. Wij ontvingen het spel met een bordspel en een extra doosje vragen voor onderweg. Omdat wij lekker in de tuin zaten te chillen van het lekkere weer en lekkere hapjes besloten wij om het bordspel in de doos te laten. Hiervoor is het namelijk belangrijk dat je allemaal rondom een belletje gaat zitten en snel erop slaat als iemand Ja of Nee zegt. Een extra spelelement die we zeker thuis ook eens gaan invoeren want het biedt extra uitdagingen en winkansen.

Geen Ja Geen Nee

Wij speelden het spel gewoon uit het vuistje dus. Omstebeurt lazen we de vragen voor. Hierbij is het heel belangrijk dat je niet alleen precies leest wat er staat, maar dat je er ook de nodige intonatie en snelheid of juist pauzemomenten bij inlast. Heb je alle vragen beantwoord op de goede manier dan mag je het kaartje hebben. Wie de meeste kaartjes heeft, heeft gewonnen.

Hilarisch gezelschapsspel

Geen Ja Geen Nee is echt een hilarisch gezelschapsspel. Naast de twee verboden woorden mag je antwoorden ook niet herhalen en dat brengt wel een extra addertje in het gras.. Want hoeveel poten heeft een octopus? En hoeveel poten heeft een spin? Je bent geneigd om twee keer 8 te zeggen, maar ja dat mag niet!
Ook zul je merken hoe moeilijk het is om geen ja of nee te knikken, want ja ook dat is niet toegestaan! Soms lukt het je nog net om het antwoord in te slikken maar je hoofd die gaat er genadeloos en oncontroleerbaar vandoor!

En dat levert hilarische situaties op. Antwoorden geven op instinkers, nadenken over welke antwoorden je al hebt gegeven, brutale antwoorden, nog brutalere en soms beledigende vragen en een hoop concentratie.
De meeste kindervragen zijn prima te beantwoorden door mijn negenjarige dochter. Alleen de vragen over verliefdheid en blauwtjes lopen daar kon ze niks mee, al reageerde ze daar dan wel weer heel grappig en adrem op!

Er is ook een 18 + editie beschikbaar van dit spel, op dit moment te winnen met de Moederdag winactie. Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wat voor soort vragen daar dan bij zitten. Perfect voor volwassen avondjes denk ik zo.

Winactie Geen Ja Geen Nee

Namens Megableu mag ik een spel van Geen Ja Geen Nee weggeven.

Wat lijkt jou zo leuk aan dit spel?

 • Gefeliciteerd Antonia

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

40 reacties

 1. Spelletjes met belletjes zijn altijd leuk!
  Lijkt mij een fantastisch spel om te doen met onze meiden van 9. Ik denk zomaar dat zij er beter in zijn dan ik. Sowieso een (spelletjes) avond vol plezier!

 2. Ja dat is idd lachen met dit spel.
  De hele familie doet graag mee.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 3. Leuk, ik doe mee! Wij houden wel van zulke hilarische spellen en gaan de uitdaging graag aan met elkaar.

 4. Wij spelen het spel geen ja en nee ook nog met het woord namelijk. Dit is het stopwoord van mijn oudste zoon. Die is ook altijd snel af. De kaartjes zijn al lekker versleten. Leuk deze variant van geen ja en geen nee.

 5. Lijkt me een super leuk spel om het hele gezin te spelen, maar ook wel moeilijk hahaha. Ik waag graag een kansje!

 6. Superleuk! Wij spelen dit wel eens onderweg in de auto maar dan zonder kaartspel. Leuk om nu eens echt dit spel te kunnen spelen!

 7. Dit spel is super leuk om met mijn nichtje te spelen als ik op moet passen! . Ik volg je via Instagram (Truusje26, bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 8. Mijn kleinkinderen komen logeren en dan is dit een uitstekend kado, om een gezellige avond met ze te hebben🎉🎊

 9. JAAA! Daar zeg ik geen NEE tegen! Dit lijkt me echt een superleuk spel. Voor mijn kindjes thuis, maar ook voor mn leerlingen in groep 7. Leuk om de zomervakantie mee in te luiden! 😃

 10. Het is makkelijker dan het lijkt geen ja of geen nee te zeggen. Ik ben benieuwd wie er goed in is in ons gezin.

 11. Lijk me een erg leuk spel om met de kinderen te spelen 😊😊, ik doe erg graag mee, Groetjes Anneliese de Waal

 12. Het leukste lijkt me dat we zo lekker kunnen lachen met ons gezin en mooie herinneringen kunnen maken door grappige uitspraken!

 13. Ziet er heel leuk uit. We doen het weleens zonder het spel, geen ja/nee- zeggen. Maar op deze manier wordt het nog leuker en moeilijker. Ik doen mee!

 14. Wauw ik doe heel graag mee omdat ik het heel graag wil spelen samen met mijn kinderen , ik ben zo slecht in nee zeggen !

  Facebook Diana van os
  Instagram Dientjuhvanos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.