In een handomdraai – een spel met waarheid durven doen

Truth or Dare. Als volwassenen hebben we dit spel allemaal wel eens gespeeld in ons leven. Soms met hele grappige opdrachten en vragen, andere keren met hele gewaagde uitdagingen zeker in ons studentenleven. Zo weet ik dat iemand in mijn omgeving met zo’n opdracht wel eens naakt door de straat heeft moeten rennen, midden in de nacht dat wel. Megableu ontwikkelde een spel speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Met een hand die mij sterk doet dingen aan The Adams Family. Kijk snel mee met de review van in een handomdraai!

in een handomdraai

In een handomdraai

In de verpakking zit een groene hand waar je 3 AA-batterijen voor nodig hebt. Deze zijn niet meegeleverd. Op de vingertoppen zitten zwarte puntjes. Daar wandelt de hand een rondje mee waarin hij in een handomdraai een speler aanwijst door zijn wijsvinger uit te steken. In plaats van dus met de klok mee te gaan en om de beurt aan de beurt te zijn kan het zo maar voorkomen dat je ook 2 keer achter elkaar aan de beurt bent. Een spannend niet voorspelbaar spel dus. I love it!

De hand staat natuurlijk voor de fles in het spel spin the bottle die studenten spelen. Erg leuk bedacht van Megableu moet ik zeggen.

Waarheid durven doen.

In de doos In een handomdraai, zit ook een stapel met opdrachtenkaartjes en een paar joker kaarten. Op de opdrachtenkaartjes staan 3 vragen/ opdrachten met waarheid, durven en doen. Iemand leest de zinnen voor bij waarheid en durven. Doe je dit niet goed dan moet je de Doen opdracht doen. Wil je de waarheid of durven opdracht niet dan kun je dit aangeven en kiezen voor de doen-opdracht.

Wil je de waarheid of durven opdracht niet doen dan kun je in plaats van de doen opdracht ook 1 keer kiezen om de joker in te zetten. Je kunt dan geen punt winnen en wijst iemand anders aan om de opdracht te doen. Deze persoon ontvangt dan 2 kaarten als beloning bij het goed voltooien, bij niet goed voltooien verliest deze persoon 1 kaart.

Perfect in te zetten bij een lastige kaart en een tegenstander die bijna gaat winnen dus.

In een handomdraai een grappig spel

Natuurlijk kun je in een handomdraai ook spelen zonder de hand, maar met een fles. Of de kaarten inzetten als een energiser tijdens een weekend weg met familie of vrienden. Het is een kort spel van ongeveer 20 minuten, dat voor een hoop gezelligheid zorgt. Wij speelden het spel terwijl de surprise van dochterlief aan het drogen was en we hebben echt grote lol gehad.

Zo moest dochterlief een minuut lang als een kikker rond springen, mijn moeder moest tekenen met een potlood in haar mond en ik moest geblindoekt en al lippenstift opdoen en iedereen op zijn hand zoenen.

Als volwassene raad ik aan om juist af en toe voor de doen-opdrachten te kiezen. Zo stimuleer je kinderen om ook de spanning een beetje op te voeren en het spel nog uitdagender te maken.

De eerste speler die 6 kaarten heeft, is de winnaar!

Durf jij de waarheid te zeggen, of een stoere opdracht te doen?

En wil jij wat aparts met de hand doen? Zet de hand dan in tijdens pakjesavond of met de kerstdagen en laat de hand kiezen wie er een cadeautje mag uitpakken!

In een handomdraai kun je kopen in de speelwinkel of online! Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Winactie in een handomdraai

in een handomdraai winnen

Namens Megableu mag ik maar liefst 2 volgers blij maken met dit leuke spel.

 • gefeliciteerd Marian en Hans

Winnaars worden gemaild en dit wordt aangegeven op Facebook en Instagram. Reageer binnen 3 dagen anders zijn we genoodzaakt iemand anders uit te loten.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

47 reacties

 1. Superleuke spel die staat hoog op verlanglijstje van mijn kinderen daarom doe ik super graag mee voor ze

 2. Wat lijkt me dit een leuk spel. Zou het graag winnen voor een leuke spelletjesavond met de kinderen.

 3. O Ellen, hier maak je mij heel blij mee.
  Ik volg bloglovin, maar heb geen Soc. Media (privéredenen)
  Heel graag maak ik een kansje voor onder de Kerstboom.

 4. Omg , hoe leuk is dit spel en met 2 dochters die dol op spelletjes zijn , zou dit een leuke verrassing zijn, deze mama waagt dus graag een kansje 👍👭❤🎁

 5. Een soort van doen durf of waarheid wat ik vroeger wel speelde. Ik doe mee voor een nostalgisch avondje spelen in een nieuwe verpakking.

 6. Ik loot ook graag mee voor dit leuke spel! Ik volg Megablue via Instagram (Truusje26) en jou via Instagram (bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 7. Wat een leuk en ook spannend spel. ik doe heel graag mee. ik volg je via zowel IG als FB en Megablue ook via IG.

 8. Waanzinnig wat een geweldige fantastische leuke site via mijn vriendinnen ben ik bij jullie terecht gekomen, en omdat mijn kleinkinderen Yara en Armin ontzettend dol zijn op spelletjes doen ook met oma zou ik het zo ontzettend graag willen winnen, ook omdat Yara op 7 December jarig,soms niet zo leuk voor haar omdat dan Sinterklaas net voorbij is

 9. Een nieuw spel om met de feestdagen te spelen, daar worden wij hier heel erg blij van. Doen dan ook graag mee.

 10. Te gek spel. We hebben dit spel weleens eerder gezien, en overwogen het te kopen voor onze 2 jongens. We maken graag kans voor hen. Wie weet…

 11. Whaaaaaaaaah dit lijkt mij heeeel erg leuk om met m’n dochters te spelen! Ik doe graag mee aan deze winactie.

 12. Lijkt me een heel leuk spel, ik doe graag mee voor mijn neefje! Tijdens de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en met dit leuke spel kunnen we dan gezellig samen een paar uurtjes zoet zijn.

 13. klinkt echt super grappig! Was vroeger al doel op Doen Durven of de Waarheid. Dus super leuk om dat eens met de kinderen te doen

 14. De Adems familie gezien inde bios. En die hand in de familie is al geweldig. Dit spel gaat zeker in de smaak vallen.

 15. Dit zouden mijn kinderen erg leuk vinden om te doen. Ook leuk om met vriendjes/vriendinnetjes te spelen. Een mooi cadeau voor in de zak van Sinterklaas.

 16. Oww, wat grappig! Hier heb ik zelf ook super goede herinneringen aan, maar ik weet ook zeker dat mijn zoontje dit geweldig zal vinden en dat we echt een middag pret zullen hebben! Super graag waag ik dus een kansje

 17. Hallo
  Ik doe graag mee . Wat een leuk spel kende het niet. Maar dit lijkt me superleuk voor de kids omdat het ook actief is .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.