Skip to Content

Stapelstein speelgoed, een geweldig item voor thuis met kinderen!

Als mama ben ik altijd bezig om mijn huis zo in te richten dat het kind-, maar ook volwassenvriendelijk is. Er mag speelgoed zichtbaar zijn, maar het moet geen speeltuin worden. Ik probeer alles netjes geordend op te ruimen, dat geeft rust en speelt ook lekker. En tegelijk probeer ik een divers aanbod te hebben. Zeker in deze vreemde en uitdagende periode waarin wij onze kinderen moeten opvoeden. We zijn veel thuis en naar school gaan is niet meer vanzelfsprekend. Meer dan ooit zijn we als ouder/verzorger aangewezen op ons palet aan mogelijkheden thuis. En daarom wil ik jullie graag voorstellen aan Stapelstein speelgoed!

Stapelstein speelgoed

Misschien ken je de naam, misschien herken je het van de foto’s. En misschien is het helemaal nieuw. Het is hoe dan ook goed om deze blog even te lezen. Voor ouders, opvoeders, leerkrachten, pedagogen en voor iedereen die met kinderen bezig is. Want dit Stapelstein speelgoed is geweldig om verschillende redenen!

Stapelstein speelgoed is 100% gemaakt in Duitsland en geschikt vanaf 1 jaar tot… 99! Maar 100 en ouder mag ook hoor. De stenen zijn schokabsorberend zonder scherpe randen. Dat maakt het voor mij echt ideaal om in huis te gebruiken. En dat ze 100% recyclebaar zijn is ook nog eens een erg mooi gegeven. Praktisch, duurzaam én leuk.

Minder is meer

Maar wat is Stapelstein speelgoed nou precies? Nou dat is wederom zo tof, er is niet 1 doel! Hèt doel is een onbeperkte verscheidenheid aan spellen en alle ruimte tot eigen creativiteit. Dat is zo mooi aan het simpele ontwerp van deze stenen. En dat is ook meteen wat ik binnen 15 minuten zie bij mijn bijna 3 jarige dochter. Allereerst stapt ze stoer erop. “Wauw mama kijk ik klimmen hoog”. Ze geniet van het hoog staan. En ik als moeder zie meteen hoe stevig deze stenen zijn! Ze staat zo trots.

Daarna heeft ze meteen door dat de stenen los kunnen. En dan opeens zijn het leuke stoeltjes. Van laag tot hoger. Ze maakt een rijtje om over te stappen. En vervolgens rent ze naar haar grote dino knuffel.. want het Stapelstein speelgoed ligt nu op z’n kop en zo is het opeens een drinkbak geworden voor de dino! En de paarse basissteen, die wiebelt opeens? Wow dat is een toffe uitdaging, een wiebelsteen als deze op de rug ligt!

Balance board en stapelstenen

Wij hebben 2 stapelstenen en 1 balance board gekregen om te testen. De drie items passen prima op elkaar zodat je goed kan stapelen (en goed kan wegbergen!). Het balance board kan je dus op 2 manieren gebruiken. Als stevige basis om op te bouwen/zitten/staan. Of omgedraaid als ‘wiebelsteen’ of draaimolen. Ik ben echt onder de indruk van de kracht en kwaliteit van dit speelgoed. Het voelt heerlijk glad aan en stevig. En door die mooie simpelheid zie ik meteen al hoe mijn dochter zelf dingen verzint om ermee te doen. Het is misschien even een uitgave. Net zoals een wobbel of een klimdriehoek. Maar het is het wat mij betreft dubbel en dwars waard.

Dit is een perfect cadeau voor een verjaardag of tijdens te feestdagen. Iets om te sparen en wat vele jaren meegaat. Ook staat het prima in de woonkamer en stoort het niet. Het neemt niet veel plek in om op te ruimen.Tegelijk pakt het makkelijk erbij voor spel, of als zitplek. Dus ik kan alleen maar voordelen bedenken.

>>>> Setje Fresh met 1 balance board en 2 stapelstenen

Thuisonderwijs

Voor mijn jongste dochter van bijna 3 is dit geweldig speelgoed. Ze heeft echt plekken nodig waar ze kan klimmen en uitgedaagd wordt in haar motoriek. De Stapelstein speelgoed is stevig en veilig dus het heeft me nog geen grijze haren bezorgd. Het balance board heeft twee grote voordelen ten opzichte van onze wobbel.. Doordat het materiaal zo zacht is, maak ik me minder zorgen voor vingers die eronder komen. En het neemt zoveel minder ruimte in beslag dan een zwaar houten balans board. Dat is ook leuk maar dit Stapelstein balans bord is gewoon net wat handzamer en kindvriendelijker in mijn ogen. Ook is het superlicht, 180 gram en tilt daardoor zo makkelijk weg.

Mijn oudste dochter is heel lang motorisch onzeker geweest, haar motorische angst. Voor haar is dit soort speelgoed ideaal om dingen te testen in een veilige omgeving van een thuis. Zelfvertrouwen krijgen door in een vertrouwde omgeving te experimenten met wat je lichaam kan. Even geen juffen of klasgenoten die staan te duwen en gluren. Hoogstens een ongeduldig zusje die juist zorgt voor dat “duwtje in de rug”. De stenen zijn overigens ook perfecte draaimolens voor poppen en ander speelgoed.

“Mogen ze mee naar buiten mama?”

Ja! Al zei ik eerst nee haha. De Stapelstein speelgoed stenen zijn waterbestendig. Dus je kan ook lekker buiten hiermee aan de slag. Of in bad en onder de douche kan ook. Uiteraard altijd wel met toeziend oog van een volwassene.

Wij zijn allemaal fan hier in huis. Wat is dit geweldig. Er wordt echt heel intensief mee gespeeld op diverse manieren. Tegelijk is dit een superlicht en stevig opstapkrukje geworden voor mijn jongste dochter. Ze tilt het zo makkelijk weg, het maakt haar veel meer zelfredzaam. En daar houdt ze van. Één nadeel… we willen meer! Meteen een leuke cadeautip voor verjaardagen en de feestdagen.

Nieuwsgierig? Er zijn vele diverse printjes en kleuren beschikbaar bij Neobaby!

En tot 12 december mogen we 10% korting geven aan onze lezers met code: Mamascrapelle
(Let op tijdens Black Friday is er ook een actie met 10% korting, dan kan deze code er niet bovenop gebruikt worden)

De mooie kenmerken van Stapelstein speelgoed op een rij

 • Minder is meer: meerdere soort spel mogelijk
 • Veilig: schokabsorberend en geen scherpe randen
 • Voor elke leeftijd
 • 100% gemaakt in Duitsland
 • 100% recyclebaar. Geen toegevoegde plasticizers of chemische toevoegingen
 • Water- en bijtbestendig
 • Genderneutraal speelgoed
 • Ruimtebesparend
 • Bekroond! Onafhankelijk getest en gecertificeerd als buitengewoon goed speelgoed
 • Licht en sterk! Weegt 180 gram en kan 180 kilo aan
 • Duurzaam, gaat lang mee
Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eelkje

Wednesday 1st of December 2021

Bedankt voor de mooie review!

Selena

Friday 3rd of December 2021

Graag gedaan. Het is echt nog steeds erg geliefd hier in huis.

Wendy

Sunday 28th of November 2021

Dit ziet er super leuk uit voor de jongste. Dank je voor de inspirerende blog

Selena

Friday 3rd of December 2021

Graag gedaan! Ze spelen er nog steeds graag mee.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.