Zeemonsters & Regenbogen – een spannend slangen en ladderspel

Pas op voor de zeemonsters! Het monster van Loch Ness, de waterslang Yacumama en de reuzenoctopus Te Wheke. Je kunt deze en nog veel meer monsters tegenkomen in dit spel Zeemonsters & Regenbogen. Een leuke variant van het bekende slangen en ladderspel. Met een altijd spannende ontknoping, keer op keer! Een spel voor 2 tot 6 personen, vanaf ongeveer 6 jaar.

En goed nieuws, in samenwerking met creatieve uitgeverij Laurence King mogen we drie exemplaren weggeven. Lees verder hoe je hier kans op kunt maken!

Zeemonsters & Regenbogen

Ontspanning met Zeemonsters & Regenbogen

Spelletjes doen blijft een leuk tijdverdrijf. En een fijne tegenhanger van onze schermtijd. Maar soms is een spel best uitgebreid of vraagt het wat voorbereiding. Een spel als monopoly doe je bijvoorbeeld niet even snel tussendoor. Dus hoe leuk is het om af en toe een lekker simpel spel te doen. Waarbij de winst vooral een kwestie van geluk is en niet echt afhangt van jouw strategische inzicht.

Zeemonsters & Regenbogen is zo’n spel. Een speelduur van gemiddeld 25 minuten. Dus een heerlijke manier om even te ontspannen. De regenbogen helpen je omhoog, de zeemonsters laten je weer naar beneden tuimelen. Maak met je schip een reis door de oceaan! En denk eraan dat je pas gewonnen hebt als je echt bij het laatste vakje bent!

Interessante mythen

De gewone slangen en ladders variant van dit spel hadden we al eens gedaan. Maar Zeemonsters & Regenbogen heeft net wat extra’s. Want de zeemonsters op het bord zijn ‘bestaande’ mythen. En in het bijgevoegde boekje vind je de achtergrond van deze wonderlijke creaties.

Het monster van Loch Ness is natuurlijk bekend. Maar wat weet je van bijvoorbeeld Ketos? Een zeemonster uit een oude Griekse legende met een hondenkop, lange staart en twee poten. Gestuurd door zeegod Poseidon om de arme Andromeda op te eten die te mooi zou zijn. En de draakachtige zeeslang Bakunawa die volgens een Filipijnse folklore ooit zes van de zeven manen heeft opgegeten. Ook wordt geloofd dat ze verantwoordelijk zou zijn voor wind, regen en aardbevingen. En zo zijn er nog meer wonderlijke mythen en legenden over allerlei monsters die je doen verbazen over de fantasie van mensen.

De auteur die over deze mythen schrijft is de Schotse kinderboekenschrijfster Anna Clayborne. En ze zijn getekend door Sister Arrow, een illustrator en onderwijzer uit Londen. Zo lezen we in het bijgevoegde boekje wat meer over de monsters en ook de makers van het spel. Dit spel is dus een leuke combinatie van ontspanning en interessant leesvoer! 

Van 1 naar 100

Zeemonsters & Regenbogen is een spel waarbij je gewoon zo snel mogelijk van 1 naar 100 moet zien te komen. Niet ingewikkeld! En waarbij je ondertussen naar de mooie plaatjes kunt kijken. Echt een spel waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Maar waarbij je wel goed moet zijn in tegen je verlies kunnen. Want bij vakje 95 ineens een stuk terugvallen naar beneden kan wat frustrerend zijn. Maar in ieder geval een leuke spelletjestip voor op een verlanglijstje!

 • Op zoek naar meer leesvoer over monsters? Kijk hier bij StoerLeesVoer!
 • Ook een leuk spel van uitgeverij Laurence King is de Coole Kikker race!

Winactie Zeemonsters & Regenbogen

Wil je kans maken op dit fantasievolle en kleurrijke Zeemonsters & Regenbogen spel? We mogen maar liefst drie exemplaren weggeven! Laat in een reactie achter met wie je graag dit spel zou willen doen! En verder:

 • Gefeliciteerd: Karin, Minke en Linda

Winnaars worden gemaild en dit wordt aangegeven op Facebook en Instagram. Reageer binnen 3 dagen anders zijn we genoodzaakt iemand anders uit te loten.

winactie

Specificaties Zeemonsters & Regenbogen

Auteur: Anna Clayborne | Illustrator: Sister Arrow | Uitgeverij Laurence king/BiS Publishing | Oktober 2021 | Vanaf 6 jaar | Aantal spelers: 2 – 6 | Speelduur: 30 minuten | Meer informatie vind je hier

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

33 reacties

 1. Wat leuk ik doe heel graag mee voor m’n meisje ik weet zeker dat ze dit spel geweldig vind! Ik volg je ook instagtam en Facebook en ook laurence King volg ik op instagram

 2. Dit is een prachtig spannend spel voor mijn kleindochter.
  Mooi cadeau voor onder de Kerstboom.
  Hier maak ik haar erg blij mee, want ze houdt erg van spelletjes doen.
  Ik heb om privéredenen geen Soc.Media, maar volg wel bloglovin.
  Heel graag doe ik mee.

 3. Met mijn kleindochtertjes. Dit spel speelde ik zelf vroeger veel met mijn kleine broertje. Leuke herinneringen aan

 4. Ik ga een poging wagen! Mijn dochter houdt erg van spelletjes spelen en regenbogen. Dit spel willen we graag spelen, en haar broer doet vast ook graag mee.

 5. Spannend spel, ik doe graag mee voor mijn neefje! Tijdens de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en dan kunnen we gezellig samen dit leuke spel spelen.

 6. Heerlijk even quality time samen met mijn dochtertje!😍 Spelletjesfreaks ja hier present! Fingers crossed 🍀

 7. Wat een leuke winactie! Ik zou dit spel graag met mijn neefje spelen en loot graag mee voor hem.

  Ik volg Laurence King via Instgram (Truusje26) en jou via Instagram (bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 8. Leuk spel, hier thuis hebben we de variant slangen en ladders en die wordt hier veelvuldig gespeeld door onze dochter samen met haar grote nicht.
  Deze variant zou ons meisje nog veel leuker vinden. Dus doe ik graag mee voor dit spel.

 9. Hele leuke en gave winactie! Ik doe heel graag mee voor mijn twee neefjes, die zouden het een heel leuk boek vinden!😍

 10. Wat ziet dit er fantastisch leuk uit zeg! Mijn dochter speelt graag Adders en Ladders, maar die hebben we alleen van Brandweerman Sam en dat vindt ze nu toch echt niet meer zo leuk. En die moet ook op de grond, omdat die zo’n groot speelkleed heeft, en dat vind mama dan weer niet zo leuk 😉 Dit spel zou echt een goede vervanging zijn

 11. Ik zou dit spel graag spelen met mijn dochter Fenna. Zij speelt graag spelletjes met mama en we zijn druk aan het oefenen op het lezen van een gewone dobbelsteen. Ideaal dit spel dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.