Keer op Keer Kids: een winnaar Speelgoed van het Jaar verkiezing

Wij spelen hier thuis enorm veel spelletjes. Één van de favoriete spelletjes op dit moment is ‘Keer op Keer’ van 999 Games. Er is nu een speciale kindervariant uitgebracht: Keer op Keer Kids. En dit spel is een winnaar in de categorie kinderspellen in de verkiezing van Speelgoed van het Jaar.

999 games

Na de volwassen variant is er nu ook Keer op Keer Kids

Wat was ik enthousiast toen ik zag dat er ook een ‘Keer op Keer Kids’ variant is. Keer op Keer is hier op dit moment thuis echt ons lievelingsspel! Een tijd geleden heb ik een bijeenkomst van de eerste 999 Games online academy mogen bijwonen. Daarin werd het spel Keer op Keer getipt als een superleuk spel. We zijn dat toen gaan proberen, en waren meteen verslaafd! Zo verslaafd zelfs, dat we er extra scoreblokken bij hebben gekocht. Maar nog hadden we niet genoeg van dit spel (het heet niet voor niets ‘Keer op keer’, omdat je het wil blijven spelen). We hebben daarna ook nog de opvolger: ‘Keer op Keer 2’ aangeschaft.

Dat spel geeft nog net meer variatiemogelijkheden dan de basis. Dus die variant spelen we op dit moment het meest. Wel merken we dat het spel nog net wat moeilijk is voor jonge kinderen, want dit heeft een adviesleeftijd van 8 jaar. Onze dochter van 7 kan de basisvariant wel meedoen, maar nu er een kindervariant is, kan ze ook lekker op haar eigen niveau meespelen.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

De verkiezing voor het Speelgoed van het Jaar is weer in volle gang. Het spel ‘Keer op Keer Kids’ is één van de winnaars van de jury in de categorie kinderspellen. In het juryrapport is het volgende over het spel te lezen: ‘Het spel vraagt om strategisch inzicht en overzicht en planning. Leuk om met vriendjes of het gezin te spelen.‘ Wat ik zelf ook echt het leuke van dit spel vind, is dat het een voorloper is op de ‘volwassen’ variant. Kinderen kunnen zo al echt kennismaken met de basisprincipes van het spel en als ze wat groter zijn moeiteloos mee gaan doen met de originele spelvariant.

Keer op keer kids

Keer op Keer Kids in het kort

Het spel Keer op Keer Kids is vrij eenvoudig aan te leren. Het is zo druk in de dierentuin, dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. Met de 3 dobbelstenen dobbel je verschillende kleuren. Je mag dan dierenverblijven met de corresponderende kleuren aankruisen op je speelvel, en daar verdien je dan punten mee als je de kolommen vol kunt maken. Bij dit spel hoef je nooit te wachten, want je speelt allemaal tegelijk! Heb je als eerste een dierenverblijf vol, dan scoor je ook daarvoor punten. Wie op het eind de meeste punten heeft, is de winnaar van Keer op Keer Kids.

Onze mening over dit spel

Keer op keer kids

Het spel werd hier thuis met gejuich ontvangen. Ook door mijn oudste dochter van 10, die het heerlijk vond om ook deze eenvoudigere variant te spelen. Deze variant is dus zeker niet alleen geschikt voor jongere kinderen, maar ook voor oudere kinderen die wellicht nog niet bekend zijn met de andere variant. Maar ook papa’s, mama’s en opa’s en oma’s zullen dit een leuk spel vinden! Wij vinden het heerlijk als je een spel snel onder de knie kunt krijgen en de uitleg niet te lang is. Dat is bij Keer op Keer Kids zeker het geval.

Doordat er in deze variant alleen maar 3 kleurendobbelstenen zijn, hoef je minder lang na te denken en te plannen. Al snel had iedereen bij ons zijn eigen techniek om de meeste punten te scoren, maar natuurlijk moet je ook gewoon een flinke portie geluk hebben. Wij vinden het ook altijd erg leuk als we allemaal actief bezig kunnen zijn. En dit is daarbij ook nog eens een spelletje wat je even snel kunt doen, even na het eten bijvoorbeeld. In een kwartiertje heb je dan toch een superleuk spelletje gespeeld. Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast, en zijn heel benieuwd of Keer op Keer Kids ook de prijs van de publieksjury wint bij de verkiezing van Speelgoed van het Jaar….

spelblad

Speelgoed van het jaar

Wat ons betreft is de Bracelet Factory dus een terecht winnaar van de speelgoed van het jaar competitie!

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald. Hier zie je ze, 3 per categorie. Nu is het jouw beurt. Kies 1 artikel per categorie. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt. Wil je meedoen om de prijzen? Los dan aan het eind de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.
Ga stemmen, veel plezier!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.