Skip to Content

Similo – een coöperatief spelletje

Onze kast staat al boordevol met spelletjes. Maar… spellen heb je nooit genoeg! Daarom laten wij ons elke keer weer verleiden tot nieuwe spelletjes. Dit keer hebben wij het spel ‘Similo’ uitgetest. Een spel waarbij je niet tegen elkaar, maar juist met elkaar speelt. Samen probeer je tot de oplossing te komen. En we hebben 2 verschillende varianten van dit spel gespeeld!

Similo

Het spelprincipe van Similo

Similo is een leuk toegankelijk kaartspel voor tussendoor, waarbij je door middel van hints een geheim personage moet raden. Er mag niet worden gesproken en de aanwijzingen van de spelleider kunnen op eindeloos veel manieren worden geïnterpreteerd. Door kaarten stuk voor stuk te elimineren, wil je dat aan het einde van de spel alleen het juiste personage overblijft. Denk out of the box en probeer samen met de rest van het team de juiste verbanden te leggen! Alleen door creatief te denken en te overleggen kun je samen winnen.

Similo Dieren

Wij hebben 2 varianten van Similo ontvangen om te spelen. De eerste variant is Similo Dieren. In dit spel zitten 30 kaarten. Er worden 12 kaarten op tafel gelegd, en uit deze selectie moet je samen de juiste kaart achterhalen. Dit dieren kaartspel was de eerste variant die wij van Similo hebben gespeeld, en dat was voor ons een hele goede keuze! Deze versie is een mooie instapvariant van dit spelletje. Dat komt omdat dieren een vrij bekend begrip is voor mensen. En zeker als je dit spelletje speelt met jongere kinderen (dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar) is dat handig. Want je kunt de dieren bijvoorbeeld selecteren op kleur, soort, leefgebied of soort voedsel.

Dat maakt dat je veel aanknopingspunten hebt om het juiste dier te selecteren. De kaarten zelf zien er tof uit. De dieren zijn grappig om te zien en hebben veel karakter. Ook staat er met kleine letters aan de zijkant van elke kaart geschreven, een aantal eigenschappen van dit betreffende dier. Handig, als je even geen hint meer weet te verzinnen.

dierenkaarten
Similo

Een nieuwe versie

Sinds kort is er ook een nieuwe versie van dit spel te verkrijgen: Similo Mythen. Het concept van dit spel is precies hetzelfde als bij de voorgaande Similo varianten, alleen nu heb je dus 30 kaarten van verschillende mythische wezens. Denk bijvoorbeeld aan Poseidon, Aphrodite, Zeus, Hadus of Argus. En dat maakt dit spel meteen een stukje lastiger. Want ik ben niet heel erg thuis in de mythologie. Dus ik kan nu vooral omschrijvingen bedenken die te maken hebben met de uiterlijke kenmerken van dit figuur, omdat ik niet zoveel weet van het karakter van het betreffende figuur. Een extra uitdaging dus!

mythen

Fantastisch artwork

Wat is dit een leuk spelletje zeg! Het is eenvoudig om onder de knie te krijgen, ook de kinderen snappen het spel snel. Dat vind ik altijd wel echt fijn. Als je een spel snel geleerd krijgt en ook snel aan iemand anders kunt uitleggen. Toch heeft dit spel ook voldoende diepgang. Het zit goed in elkaar. Dit spel is van 999 Games. En eigenlijk kun je altijd wel zeggen dat spellen van deze uitgever kwalitatief heel goed zijn.

Als ik in mijn kast kijk, heb ik echt heel veel spelletjes van ze in de kast staan. Maar het meest in het oog springend Similo is toch wel het fantastische artwork! Wat een geweldige illustraties zeg! Als je van mooie tekeningen houdt, dan is dit spel zeker een aanrader. Wij vinden dit een superfijn spelletje, het is makkelijk even te pakken en snel te spelen, bijvoorbeeld na het avondeten. En wat ik ook nog wel echt een meerwaarde vind, is dat je de spelletjes onderling ook nog kunt combineren voor meer uitdaging.

Er zijn al 4 varianten van dit spel verkrijgbaar en ik ben benieuwd of er nog nieuwe versies uit gaan komen!

Specificaties ‘Similo’

Uitgever: 999 Games | Leeftijd: vanaf 7 jaar | Aantal spelers: 2 – 8 spelers | Spelduur: circa 10 minuten

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.