Skip to Content

Clever junior – een feestelijk dobbelspel van 999 games

Dit dobbelspel is de juniorversie van het succesvolle dobbelspel Clever. Een winnaar van Speelgoed van het jaar 2019. De Clever junior variant is een leuk dobbelspelletje voor kinderen vanaf 5 jaar van 999 games. We vieren een feestje met luchtballonnen, kaarsen, cadeautjes en taart. Gooi de dobbelstenen en kruis de categorieën aan. Wie dat slim doet, behaalt de meeste overwinningspunten!

Clever junior

Een dobbelspel voor jonge kinderen

Dobbelspellen blijven altijd leuk om te spelen. Steeds die spanning en hoop om goed te gooien. Het klassieke Yahtzee is natuurlijk een goed voorbeeld. Het leuke van de Clever dobbelspellen is dat de medespelers ook mee mogen doen met jouw beurt, nadat je zelf de eerste keuze hebt gemaakt uit de vijf dobbelstenen. En dat maakt Clever junior ook leuk voor jongere kinderen want ze hoeven dus niet al te lang te wachten!

Clever junior is voor kinderen vanaf 5 jaar geschikt. Nu leken de spelregels in eerste instantie niet eens echt eenvoudig, en moesten we het wel een paar keer doorlezen. Maar wat blijkt, onze vierjarige had het al vrij snel in de gaten. Dat komt natuurlijk mede door de eenvoudige en leuke symbolen. Bij dit dobbelspel Clever junior spelen we namelijk met hele feestelijke plaatjes, zoals ballonen, kaarsen, cadeautjes, snoepjes en taart. En ook nog een paar vrolijke dierenvrienden!

Inhoud van de Clever junior doos:

  • 5 dobbelstenen
  • pakket scoreformulieren
  • 4 potloden
  • Spelregels

Op het scoreformulier staan de symbolen in groepjes bij elkaar. En uit de vijf dobbelstenen probeer je dus steeds zo slim te kiezen dat je zo veel mogelijk symbolen kunt aankruisen.

Clever junior

Hoe speel je clever junior?

Op de dobbelstenen zien we symbolen (ballon, kaars, cadeautje, snoep, donut, cake of taart) en ook een achtergrondkleur (geel, rood, groen en blauw). Ook zijn er drie jokersymbolen. De speler die dobbelt kiest een achtergrondkleur en de bijbehorende symbolen. Deze kruist hij aan op het formulier. Voor bijvoorbeeld de kaarsen en ballonnen moet je een vaste volgorde aanhouden. 

Dus de vraag is dan natuurlijk wat het meest gunstig is. Uit de overgebleven dobbelstenen mogen de medespelers ook een achtergrondkleur kiezen. Als je een rij vol hebt of bij een bepaald symbool komt, mag je een ster omcirkelen. En daar gaat het om, want degene met de meest gescoorde sterren is de winnaar van Clever junior!

Soms heb je een bonuscirkel en mag je een extra symbool aankruisen. En met de joker mag je zelf iets kiezen. Zo zijn er vele mogelijkheden en variaties per beurt. Wel even goed de spelregels van clever junior lezen natuurlijk!

Onze ervaring met Clever Junior

Clever junior was een groot succes in eigen huis. Zelfs meerdere keren werd het achter elkaar gespeeld door onze onvermoeibare vierjarige. De speelduur is ongeveer 15 minuten. Dus dat is een fijne activiteit om even samen te doen. En ook niet te ingewikkeld, geen groot speelbord en makkelijk weer op te ruimen. Je kunt het spel met 2 tot 4 vier personen tegelijk spelen.

De voorraad scoreformulieren is groot genoeg om lang mee vooruit te kunnen. En alhoewel de aankruisregels op het eerste gezicht lastig lijken, went het snel! Ook goed voor het leren tellen en rekenen. Clever Junior is dus voor jong en oud een gezellig dobbelspel!

Snel uit te leggen, vlot te spelen!

Kijk hier voor Clever 4ever

Meer spellen van 999 games:

kende jij clever junior al?

Clever junior
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.