Skip to Content

Clever 4ever | Speel steeds opnieuw voor een hogere score

Gemakkelijke dobbel-en kaartspellen heb je nooit genoeg, toch? Er zijn enorm veel leuke varianten maar sommigen lijken erg op elkaar. Clever 4ever is de vierde Clever versie van 999 games. De clever spellen zijn unieke roll & write games die je kan blijven herspelen. Ik had hier al enorm veel over gehoord, maar speelde nooit eerder Clever. Ik maakte kennis met deze spellen door middel van deze nieuwe variant, Clever 4ever.

Clever 4 ever

Over Clever 4ever

Clever is terug voor een vierde editie met Clever 4ever!

Vijf nieuwe categorieën geven nieuwe manieren waarop punten moeten worden gescoord.
•Nieuwe editie in de Clever-serie
•Nieuwe categorieën en bonusacties
•Uitdagend dobbelplezier, wie maakt de slimste combo’s?

In de vierde editie van Clever, Clever 4ever ga je wederom zoveel mogelijk punten verzamelen. Door middel van 5 verschillende categorieën en de bonusacties probeer je met de dobbelstenen zo slim mogelijk combinaties op je scorevel in te vullen. Dobbelstenen die je niet gebruikt gaan naar het dienblad, waardoor ook je tegenspelers tijdens jouw beurt dobbelstenen kunnen kiezen.

Voor doorgewinterde Clever-spelers is dit bekend terrein. Nieuwe categorieën geven nieuwe uitdagingen. Ook nieuw is de actie “Zilver poetsen”. Door deze actie kun je een dobbelsteen tijdelijk kunt verhogen of verlagen. Dit geeft nog meer tactische keuzes in deze uitdagende roll & write!

Alle categorieën zitten weer vol met bonussen die combinaties en kettingreacties kunnen veroorzaken. Wie zo slim mogelijk deze combinaties weet te gebruiken, wint Clever 4ever.

Er zijn dus volop nieuwe mogelijkheden, combo’s en kettingreacties. Een must voor de Clever-fan, maar ook leuk en uitdagend voor liefhebbers van het betere dobbelspel!

Inhoud 999 games roll&write:

1 scoreblok
6 dobbelstenen
De spelregels van Clever 4ever

Clever 4ever – Lastig maar verslavend

Deze editie van Clever is natuurlijk extra leuk als je ook de andere Clever spellen probeert. Clever 4ever voegt dan nieuwe elementen en uitdagingen toe. Zelf was ik nog een Clever groentje. Dit neemt niets weg aan de ervaring, want ik heb genoten. Wel moest ik even wennen.

Clever 4ever is een roll & write game met een op zich simpele spelmechaniek. Wel is er zo veel te doen in elke beurt dat ik even moest inkomen. Na het lezen van de regels moest ik echt eerst een keer spelen en dingen teruglezen om te onthouden hoe dit werkt. Je kunt namelijk met elke dobbelsteen verschillende dingen. Hiervoor zijn overeenkomstige kleurvlakken. Tijdens het spelen speel je allerlei bonussen en extra opties vrij.

Je maakt dus combinaties en realiseert ketting-reacties door slim invullen. In het begin haalde ik enorm lage punten, omdat ik even moest bedenken hoe alle kleurvlakken en bonussen samenwerken. Het leuke vond ik, dat als je vaker speelt je steeds hogere punten weet te scoren en nieuwe tactieken bedenkt. Hierdoor blijft het spel uitdagend en heb je de neiging om te blijven spelen. Want, dit kan ik beter, dat moet ik nog eens proberen.

Be Clever 4ever

De naam zegt het al, deze roll & write, Clever 4ever, moet je slim spelen. Alleen dan kun je genoeg punten halen en gebruik maken van bonussen en combinaties. Tactisch spelen en vooruit plannen zijn hiervoor nodig, dit kostte mij even om beter in te worden. Als dit je lukt, kun je soms achter elkaar dingen invullen omdat je de ene na de andere bonus vrijspeelt.

Het boekje geeft aan de achterkant aan hoe ‘clever’ je gespeeld hebt afhankelijk van je punten. Heb jij dobbelpech? Of ben jij misschien een Einstein of ontzettend clever?
Een spel dat gemakkelijk is om mee te nemen en leuk blijft bij vaak spelen. Stiekem word hij dan juist leuker, omdat je er beter in word. Je blijft jezelf en jou medespelers uitdagen. Speel je hem écht veel, dan kun je gelukkig losse blokken bijkopen. Een potje duurt ongeveer een halfuur.

Meer leuke roll & write games, zoals Clever 4ever, van 999 games proberen? Zie onze tips;

De wereld van Clever

Zoals ik al kort noemde zijn er meer versies dan alleen Clever 4ever. Het lijkt mij persoonlijk erg leuk om ook want andere versies te spelen en dit te vergelijken. De Clever games zijn duidelijk verslavend want alle versies zijn vrij populair. Hierbij een overzicht van de Clever games;

De Clever games zijn geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en te spelen van 1 tot 4 spelers. Voor het spelen met kinderen met dit leuke 999games spel* zou ik aanraden om te beginnen met Clever of Clever Junior.

Meer leuke spellen van 999 games:

Ken jij Clever 4ever al of een van de andere Clever spellen?

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.