Skip to Content

Arnoleons kaarten voor jarigen een cartoon verjaardagskaart

Luchtige, grappige verjaardagskaarten. Ik ben gek op verschillende kaarten in mijn collectie te hebben om vervolgens weg te kunnen geven. Zo haalde ik op vakantie wel eens verjaardagskaarten in een andere taal, gewoon omdat dat wel origineel is en meestal grappig. Arnoleons kaarten voor jarigen is een set verjaardagskaarten met ouderwets ogende plaatjes en flauwe moppen. Echt eens wat anders, en leuk om te geven. Ik ken wel mensen met dit soort humor, waarvoor ik kaartjes ga bewaren.

Verjaardagskaart - Een doosje met Arnoleons kaarten voor jarigen

Arnoleons kaarten voor jarigen

Stuur je verjaardagswensen in het rond in stijl! Een simpele ‘proficiat’ en doordeweekse ‘gelukkige verjaardag’ behoren voortaan tot een ver verleden dankzij Arnoleons kaarten voor jarigen. Hij voorzag illustraties uit een oude encyclopedie, gevonden op een vlooienmarkt, van een moderne toets. Grappiger dan een verjaardagstaart met een selfie erop geprint en heel wat lichter te verteren.

In deze box vind je 20 kaarten voor jarigen én bijhorende enveloppen om je wensen in te verpakken. Speels, feestelijk en met een zeer fikse portie humor.

Arnoleons kaarten voor jarigen
enkele kaarten als voorbeelden

Verjaardagskaart

Stuur jij nog wel eens een kaartje? Of neem je er een mee als je langsgaat bij een jarige?
Ik vind post sturen nog steeds leuk, maar doe dit relatief weinig. Grappige of bijzondere kaarten uitzoeken vind ik altijd leuk, zeker van artiesten (bijvoorbeeld tekenaars, kunstenaars, of misschien zelfs voor een goed doel). Ik heb ze niet alleen voor verjaardagen maar ook voor andere gelegenheden, of zonder thema. Deze zijn leuk voor gewoon zomaar. Want, waarom ook niet?

Arnoleons kaarten voor jarigen zijn grappig met een bepaald soort humor. De humor die mijn vader ook heeft en ik vaker in cartoons gezien heb. De plaatjes die erbij zitten zijn veel gek-getekende dieren, wat ik erg kan waarderen. Het enige is, ik moest soms even denken want de humor is wel érg Belgisch. Dit wordt enkel extra grappig, dus dat is natuurlijk prima. Een set kaarten is handig om achter de hand te hebben. Omdat dit een mix aan kaarten is heb je meer kans een passende kaart voor de juiste persoon te hebben, én zo heb je een voorraadje. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we een kaartje vergeten zijn bij te voegen of last-minute een verjaardag herinneren, toch?

Een kaartje schrijven
Een kaartje schrijven. Foto via freepik premium door @racool_studio

Postzegels en toebehoren

Als je dan een kaartje stuurt, hoe doe jij dat? Zelf heb ik wel eens postzegels met foto besteld. Ze zijn wat duurder, maar ik wilde dit écht eens doen. Gewone zegels haal ik eigenlijk nooit meer, ze zijn zo duur met een heel velletje tegelijk. En, soms heb ik envelopes met zwaarder gewicht. In de post nl app koop ik een zegeltje dat ik op de enveloppe moet tekenen, dan kan ik direct het juiste gewicht kiezen. Ideaal. Momenteel heb ik van een natuur actie allerlei postzegels met vogels, die erg mooi zijn. En in december zijn er natuurlijk december zegels. Zo zijn er voor allerlei gelegenheden en acties speciale zegels te vinden.

Schrijf jij wel eens brieven?

En hoe zit het dan met briefpost? Deed jij vroeger wel eens mee aan kettingbrieven? Of had/heb je penpals? Deze leuke Arnoleons kaarten voor jarigen set bestond nog niet. Maar vroeger waren lange handgeschreven brieven juist weer populair. Als je het leuk vind om post te ontvangen, is de kans groot dat je zoiets wel eens gedaan hebt. Zelf heb ik een aantal soorten papier en mooie donkere enveloppen. Ook gebruik ik als ik daar zin in heb een wax zegel en allerlei leuke overdreven details. Gewoon, omdat dat leuk kan zijn. Tegenwoordig doe ik dit niet echt meer. Ik schreef dan ook echt met pen en inkt en vond die stijl gewoon heel leuk. Wel heb ik nog steeds allerlei kaartjes. Het liefst van duurzaam/eco papier en met leuke ontwerpjes.

Cartoons dus

De cartoons van Arnoleon waren voor mij nog nieuw, maar ik ben gek op humor en kunst. Ik volg dan ook allerlei illustratoren op diverse kanalen. Inmiddels kan ik Arnoleon zijn cartoons niet meer lezen zonder een bepaalde stem in mijn hoofd die hilarisch klinkt en een té sterk Belgisch accent heeft. Zijn tekenstijl is simpel en herkenbaar. Thema’s wisselen maar alles is ‘gewoon het leven, dagelijkse kost’. Er zitten dan ook veel herkenbare situaties bij.

Iedereen zal wel herkenning vinden in een deel van zijn content. Ook zijn ze meestal ongeveer drie panels (drie plaatjes). Lekker kort en duidelijk dus. Deze posts zijn echter vrijwel altijd mensen. De verjaardagskaarten in deze kaartenset daarentegen, zijn dieren. Dit vind ik zelf alleen maar leuk. Ik hou van dieren én ze zijn met humor neergezet. Als je Arnoleon al volgt is deze set toch ook frisse humor en nieuw om te zien.

Kaarten en enveloppen Arnoleons kaarten voor jarigen
Kaarten en enveloppen

Arnoleon?

Wie is dan Arnoleon? Hij is voormalig leerkracht en cartoonist. Hij maakt grappige cartoons, onder andere over het leven in een klaslokaal. Op zijn instagramaccount valt hij goed in de smaak en heeft hij ruim 40.000 volgers. Er zijn al verschillende boekjes met zijn cartoons uitgegeven, in diverse thema’s zoals tijdens de zwangerschap * en in een klaslokaal*. Eerder had hij al een reeks over ADHD ouders en meer.

Deze set Arnoleons kaarten voor jarigen, en drie ‘je hoort wat’ boeken en meer zijn uitgegeven bij Pelckmans. Deze uitgever is een grote naam in de boekenwereld en heeft boeken voor vrijwel elke doelgroep. Toch hebben ze niet alleen boeken. Deze uitgever biedt bijvoorbeeld ook boeken voor opleidingen, kaarten en nog veel meer. Voor wie graag leest is er ons zusterplatform StoerLeesVoer. Deze verslinden boeken, waaronder die van Pelckmans, vooral hun jeugdboeken. Je kunt daar ook allerlei boekrecensies van Pelckmans vinden.

Ander werk van Arnoleon bij Pelckmans
Ander werk van Arnoleon bij Pelckmans

Je vindt de Arnoleons kaarten voor jarigen onder andere bij Bol * of via de site van uitgeverij Pelckmans

Voor meer blogs:

Omtrent alle thema’s voor verjaardagen hebben wij vele blogs. Voor allerlei leeftijden en situaties hebben wij verzamelblogs met tips voor cadeaus en verlanglijstjes. Deze lees je hier. Hier eerst tips voor andere blogs over kaarten en kaartensets:

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.