Wat zet je allemaal op een trouwkaart?

Gaan jij en je partner trouwen? Dan zijn jullie vast al druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor de grote dag. Uiteraard wil je dit heuglijke moment samen met familie en vrienden vieren. Je nodigt ze uit door een trouwkaart te sturen. Maar wat zet je hier eigenlijk allemaal op? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

trouwkaart
Hallmark

Datum en tijd op de uitnodiging

Het spreekt misschien voor zich, maar op een trouwkaart moet in ieder geval de datum staan waarop jij en je partner in het huwelijksbootje stappen. Vermeld bovendien hoe laat jullie trouwdag begint. Wil je voor het huwelijksfeest meer mensen uitnodigen dan voor de ceremonie? Maak dan een lijst met wie je waarvoor uitnodigt en zorg dat de juiste tijd op de trouwkaart staat. Wacht overigens niet te lang met het versturen van trouwkaarten als jullie een datum gekozen hebben. Hoe eerder je de kaarten verstuurt, des te groter de kans dat iedereen kan.

save the date
Image by Oberholster Venita from Pixabay

Veel mensen kiezen er daarom voor om eerst een save the date aankondiging te doen. Zodra je de datum weet stuur je deze door. En dan heb je daarna nog alle tijd om je daggasten van je receptie gasten en feestgasten te onderscheiden!

Locatie op een trouwkaart

Naast de datum en tijd mag ook de locatie niet ontbreken op een trouwkaart. Als mensen niet weten waar ze moeten zijn, word je in de dagen voor de bruiloft waarschijnlijk bestookt met vragen. Dit wil je uiteraard voorkomen, want je hebt wel andere dingen aan je hoofd. Op de kaart van gasten die zowel welkom zijn op de ceremonie als het feest, vermeld je beide locaties. Nodig je ook mensen uit voor alleen het feest? Zet dan enkel de feestlocatie op de uitnodiging.

trouwkaart
Hallmark

Cadeauwensen voor je trouwdag

Bij een bruiloft is het gebruikelijk dat gasten een cadeau meenemen voor het bruidspaar. Omdat je geen cadeaus wilt krijgen die je niet leuk vindt, zet je cadeauwensen op een trouwkaart. Krijg je het liefst geld? Zet dan een envelopje op de uitnodiging. De gasten weten dan wat ze jou het beste kunnen geven.

Dresscode voor je trouwdag

Dresscodes voor een trouwdag variëren afhankelijk van de stijl en het formele karakter van de bruiloft. Hier zijn enkele veelvoorkomende dresscodes voor trouwdagen:

  1. Formeel of Black Tie: Dit is een zeer formele dresscode. Mannen worden verwacht in een smoking te verschijnen, compleet met een zwarte das en een wit overhemd. Vrouwen dragen meestal lange avondjurken of formele cocktailjurken.
  2. Semi-Formeel of Cocktail Attire: Dit is minder formeel dan Black Tie, maar nog steeds chic. Mannen kunnen kiezen voor een donker pak met een stropdas. Vrouwen kunnen cocktailjurken, knielange jurken of elegante broekpakken dragen.
  3. Casual Chic: Voor een casual chic dresscode kunnen mannen bijvoorbeeld een sportieve blazer dragen met een chino of nette broek, zonder das. Vrouwen kunnen kiezen voor een stijlvolle midi-jurk, jumpsuit of mix en match rok- en topcombinaties.
  4. Strand- of Tuinbruiloft: Voor een bruiloft op het strand of in een tuin is comfort belangrijk. Mannen kunnen een lichte, ademende linnen outfit dragen, zoals een linnen pak zonder stropdas. Vrouwen kunnen lichte en luchtige jurken dragen, bij voorkeur iets korter dan een formele jurk.
  5. Thematische Dresscode: Sommige bruiloften hebben een specifiek thema waarbij de gasten worden aangemoedigd om zich passend te kleden. Bijvoorbeeld, een retro bruiloft kan vragen om kledingstijlen uit een bepaald decennium.
  6. Informeel of Casual: Voor informele bruiloften is de dresscode meestal relaxed. Mannen kunnen kiezen voor een nette spijkerbroek of chino’s met een overhemd, terwijl vrouwen kunnen opteren voor een comfortabele jurk of een nette broek met een blouse.

Contactgegevens op een trouwkaart

Uiteraard mogen contactgegevens niet ontbreken op een trouwkaart. Je kunt je eigen gegevens op de kaart vermelden, maar ook die van een ceremoniemeester als deze er is. Gasten weten zo bij wie ze terecht kunnen als ze vragen hebben over jullie trouwdag. Het is ook fijn als je gasten laat weten dat je een R.S.V.P. verwacht. “Répondez s’il vous plaît,” wat in het Nederlands vertaald kan worden als “Antwoord alstublieft.”

Een ceremoniemeester is sowieso handig om te hebben. Die kan eventuele dieetwensen in kaart brengen, zaken regelen voor minder valide mensen en nog veel meer werk achter de schermen overnemen zodat jij kan genieten van je trouwdag!

Voorbeeldtekst trouwkaart

Lieve vrienden en familie,

Wij nodigen je van harte uit om samen met ons te vieren en getuige te zijn van de liefde tussen [jullie namen] op onze trouwdag.

Datum: [datum]

Tijd: [tijd]

Ceremonie: [Naam van de locatie, adres]

Receptie: [Naam van de locatie, adres]

Dresscode: [bijvoorbeeld 'Black Tie' of 'Casual Chic']

Graag ontvangen wij jouw RSVP voor [RSVP-datum] op [contactgegevens].

Meer informatie en updates zijn te vinden op onze trouwwebsite: [trouwwebsite-link]. Wij kijken ernaar uit om deze speciale dag met jou te delen!

Met liefde,

[jullie namen]

Je kunt deze basisinformatie aanpassen aan jullie specifieke wensen en stijl. Vergeet niet om persoonlijke accenten toe te voegen die passen bij jullie als koppel en de sfeer van jullie bruiloft.

trouwdag
Foto door Aviz: via pexels

Kaarten voor huwelijksjubileum

Zijn jij en je partner binnenkort 25 jaar getrouwd en willen jullie dit groots vieren? Dan ontkom je er ook niet aan om kaarten te versturen. Het gaat in dat geval niet om trouwkaarten, maar om kaarten voor een huwelijksjubileum. Ondanks dat dit twee verschillende soorten kaarten zijn, bevatten ze vaak dezelfde informatie. Tijd, datum, cadeauwensen en contactgegevens mogen namelijk ook niet ontbreken op een uitnodiging voor een huwelijksjubileum.

Kies voor online trouwkaarten

Er is niet alleen sprake van een huwelijksjubileum als mensen 25 jaar getrouwd zijn, maar ook als een stel 40 jaar getrouwd is. Omdat dit een prestatie van formaat is, wil je dit misschien groots vieren. Om het jezelf makkelijk te maken, verstuur je online kaarten. Kies een 40 jaar getrouwd trouwkaart, personaliseer deze, vul de adressen van gasten in en kies een bezorgdatum. De uitnodigingen worden op de door jou gekozen datum bij de genodigden bezorgd.

Nu zijn wij dit jaar 12,5 jaar getrouwd, hoe lang ben jij al getrouwd?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.