Skip to Content

Tower Stacks, een SmartGames die je laat bouwen

Waarom alleen plat bouwen als je ook de lucht in kan gaan? Nou zit er altijd al grote diversiteit in alle SmartGames, dat maakt ze zo leuk. Met Tower Stacks kies je voor een hersenkraker die je de lucht in laat gaan. Aan de hand van enkele simpele regels, een aantal kleurrijke kantelen en 80 uitdagingen zit je voorlopig wel goed met deze game! Het is zelfs genomineerd voor speelgoed van het jaar 2023! Hoe je dit moet spelen? Lees snel verder.

Tower Stacks game van smartgames

Hoe speel je Tower Stacks van SmartGames?

Bouw een kasteel vanaf de grond op met Tower Stacks. Zodra je de hoogte in gaat, zullen de 9 puzzelstukken je echter al snel stapelgek maken. Plan daarom verdieping per verdieping, hoe je alle puzzelstukken in je bouwwerk gebruikt. Kan jij de 80 opdrachten bolwerken? Torenhoog puzzelplezier voor één speler van Smart Games, voor jong én oud.

  • Geschikt vanaf 8 jaar
  • 1 speler
  • 80 uitdagingen
  • Traint: oplossingsgericht denken, ruimtelijk inzicht, plannen en concentratie
  • Met handleiding in diverse talen

Regels: Pak de blokken uit de doos. Kies je level en verwijder eventueel de blokken die niet gebruikt worden. Zo wordt bij Starter en Junior geen gele, donkergroene en paarse blokken gebruikt. In de andere levels gebruik je wel alle 9 stukken van Tower Stacks.

Kies een opdracht en bouw deze na. Zet de overgebleven stukken boven op de blokken die al staan. Een kasteel kan 1 of meerdere verdiepingen tellen. Dat weet je pas als je klaar bent. Stukken moeten altijd volledig op een blok staan. Geen zwevend magisch kasteel dus met Tower Stacks. Gewoon degelijk en stevig.

Er is telkens 1 oplossing. De stukken die niet in de basis staan moeten altijd bovenop komen. En dat is het. Veel plezier met Tower Stacks!

Bouwen maar!

Wij kunnen onszelf inmiddels wel echte SmartGames kenners én liefhebbers noemen. We reviewen regelmatig spellen. Maar ook tijdens verjaardagen en feestdagen staan deze games regelmatig op ons verlanglijstje. Ik heb zelfs een aantal kleinere makkelijk mee te nemen spellen klaar liggen om cadeau te geven. Het is iets wat iedereen altijd wel leuk vindt, en vaak nog niet in huis heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan de handzame IQ game. Maar nu dus hoog (haha hoog ;)) tijd voor een vers spel. Tower Stacks!

Deze game is niet een handzame variant, maar het is ook niet gigantisch groot. Het past qua verpakking mooi bij de andere wat meer uitgebreide en visueel meer uitgepakte games. Wat is de kwaliteit weer goed. Stevige stukken die goed afgewerkt zijn, enkele heldere spelregels en genoeg diverse uitdagingen. Deze game maakt alle verwachtingen weer waar. Binnen enkele minuten zijn we aan Tower Stacks spelen.

Tower Stacks smartgames

Challenge met Tower Stacks

Wij maken bij 1 speler spellen altijd een challenge ervan. Om beurten pakken we spellen en als we een level hebben voltooid zetten we onze beginletter in het opdrachtenboekje. Dit vinden we leuk en zo speel je toch samen. Inmiddels hebben we vele diverse SmartGames en kunnen we dus verschillende spellen afwisselen zodat niemand hoeft te wachten. Tower Stacks werkt ook prima als challenge game.

Zorg voor een stevige ondergrond als je Tower Stacks gaat spelen. De basis moet immers stevig staan. Het spel speelt weer eenvoudig maar toch voelt het iets vrijer. Dit komt omdat de basis niet gebouwd wordt op een speelveld. Mijn dochter moest soms even wennen dat de stukken een beetje wegschuiven. Ik had hier overigens geen last van als volwassene. In het begin heb ik haar dan ook wat begeleid dat ze gewoon rustig moet stapelen. Daarna ging het prima.

Tower Stacks is weer een heerlijk, kwalitatief en uitdagende game voor jong en oud. Je begint eenvoudig en eindigt uitdagend. Daarnaast nodigt het ook uit tot vrij spel omdat het zo mooi gemaakt is. Al snel werd er een eigen kasteel gebouwd voor de Playmobil poppetjes van mij dochters. Ik vind dat tof. Dat een spel zo goed gemaakt is, dat het stevig en mooi genoeg is om ook gewoon mee te spelen. Uiteraard let ik wel op dat er geen stukken verdwijnen.

Aanrader voor op de verlanglijstjes! Check hier voor Bol.com En vergeet niet te stemmen voor speelgoed van het jaar 2023

Tower Stacks smatgames

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.