Skip to Content

IQ Mini Hexpert, een heerlijk compact spel van Smartgames

Smartgames komt weer met verse spellen. Deze topper onder de braingames blijft maar kwalitatieve en toffe spellen uitbrengen. Wij hebben er inmiddels velen en we blijven ze spelen. Spellen die we al lang hebben maar ook nieuwe spellen. Nu in de zomerperiode vind ik reisspellen fijn. We zijn veel onderweg naar dingen toe en dan is het fijn om iets compacts en uitdagends bij je te hebben. Voor mezelf maar ook voor mijn dochters. IQ Mini Hexpert is een variant op de bestaande IQ Mini games van Smartgames en wij testen deze voor jullie uit!

IQ Mini Hexpert smartgames spel

Spelregels IQ Mini Hexpert

Zelfde mini-grootte, dubbel zo moeilijk!

Klaar voor een dubbele dosis IQ Mini opdrachten? Probeer IQ Mini Hexpert! Een hexagonale IQ-puzzel in zakformaat met extra moeilijke opdrachten om overal met je mee te nemen. Creëer je eigen uitdagingen door de blokkers te verplaatsen en vul het bord met je puzzelstukken! Selecteer je favoriete kleur en daag vrienden en familie uit voor extra speelplezier. Vind extra uitdagingen, hints en oplossingen online.

Een klein doosje in de vorm van een hexagon bevat 3 witte blokkers. Deze kan je verschuiven en vastzetten om zo je speelveld te veranderen. De losse puzzelstukken moet je vervolgens passend maken. Door het element van de blokkers heb je heel veel speelmogelijkheden. Het doosje komt in diverse kleuren, is compact en sluit goed dus ideaal voor mee op reis. Let wel op… het doosje sluit alleen als je een goede oplossing hebt. Wil je meer uitdaging? IQ Mini Hexpert heeft als aanvulling online nog extra uitdagingen en speelmogelijkheden.

IQ Mini Hexpert in een overzicht

  • Reisformaat
  • Diverse uitdagingen
  • Vanaf 7 jaar
  • Ook online aanvullende opdrachten
  • Stimuleert: ruimtelijk denken, concentratie en probleemoplossend bedenken
  • Formaat hexagon
  • In de kleuren: oranje, rood, groen, paars, geel en blauw
  • Uit dezelfde familie: IQ Mini vierkant*, IQ Mini XXL

Onze ervaring

Het blijft me verbazen hoe goed de Smartgames altijd ontworpen en uitgevoerd worden. Elke keer is het weer kwalitatief zo sterk en goed gemaakt. En elke keer is de uitdaging weer anders. Smartgames zijn echt een begrip geworden en we spelen het met de hele familie. Thuis, onderweg of we nemen het mee. Ook geef ik het graag cadeau. Zeker de mini edities zijn erg leuk om te geven. Als iemand op reis gaat of als lerarencadeau. Of voor een kinderfeestje. Bijna niemand heeft het en eigenlijk iedereen, jong en oud, zijn er onwijs blij mee. IQ Mini Hexpert is ook zo’n perfect cadeau om te geven.

Want sinds deze in huis is gaan we om beurten de uitdaging in. Iemand verplaatst de blokkers en dan gaan we allemaal proberen om het speelveld op te lossen. En dit is echt niet makkelijk! Door het fijne formaat en stevige deksel is het ideaal om mee op reis te nemen. IQ Mini Hexpert komt in diverse kleuren en het werkt gewoon zoals het moet werken. Het is simpel, toegankelijk en uitdagend.

Speltip

1 klein puntje, het dekseltje sluit niet als de puzzel niet goed is opgelost. Een leuke uitdaging en daardoor ook lekker compact. Maar soms moeten we al de trein uit voordat de puzzel is opgelost. Een hogere deksel is misschien niet de oplossing omdat dan de stukken zouden gaan dansen tijdens het reizen. En tegelijk zorgt het voor een extra stimulans om het op te lossen. Kleine tip voor wie echt verder moet reizen en de deksel wil sluiten zonder stukken te verliezen… verplaats de blokker terwijl je stukken neerlegt. Dit mag natuurlijk niet tijdens het spelen maar als je echt door moet is dit de manier om alles snel passend te kunnen maken. Maak desnoods een foto van hoe het speelveld er eerst uit zag zodat je deze later weer op die manier kan maken.

Cadeautip

Wij blijven fan en IQ Mini Hexpert is een nieuwe favoriet in huis. Deze zomer is dit de game die overal mee naartoe gaat. En we dagen ook anderen uit. Ook ga ik er een aantal thuis inslaan om cadeau te geven. Deze Smartgame is ook geliefd door mijn dochters en zorgt er voor dat de schermtijd een stukje minder wordt zelfs. Even geen gedoe met opladen of onduidelijk beeldscherm door de zon. Gewoon even lekker op welke plek je maar wilt die hersens uitdagen, en elkaar!

We hebben nog twee nieuwe spellen klaarliggen van Smartgames en ik ben benieuwd of ze net zo geslaagd weer zullen zijn als deze IQ Mini Hexpert.

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.