Skip to Content

Smartgames, spelenderwijs leren – een tip met IQ Puzzler Pro

Afgelopen woensdag met dochter (6) op weg.
Niet te geloven, dat is me wat zeg!
Sinterklaas had een cadeautje voor haar.
Daartegen had ze geen enkel bezwaar.
Voor het paard deze keer geen peen.
Het was bij Pr4kids in Amstelveen.
Ze wenste zo vurig een spidermanpak.
Dat cadeau zat echter niet in de zak.
Uiteindelijk was ze erg in haar sas.
Met wat het cadeau dan wél was.
Een spel van Smartgames, voor spelenderwijs leren.
Voor veel speelplezier, talloze keren.
De IQ Puzzler Pro voor thuis en op reis.
Met óók een aantrekkelijke prijs!

Pr4kids, een thuisgevoel

smartgames pr4kids

Op woensdag stond de ochtend in het teken van ‘de drukpers’. In museum Meermanno had mijn dochter (6) met school zelf papier gedrukt. De straat waar we moesten zijn heette Zetterij en onderweg reden we achter een bestelbus van een Drukkerij. Dat was onderweg naar de presentatie in Amstelveen. Daar aangekomen stonden we meteen in de relax-stand. Pr4kids heeft een eigen showroom die heel aangenaam is. Je hebt het gevoel in een winkel te zijn, maar toch ook weer thuis. De kinderen konden lekker tekenen en spelen. En uiteraard was er ook aan lekkers gedacht. Lekker genieten met een kopje koffie of thee of een lekker sapje.

Sinterklaasje kom maar binnen met Smartgames

De aanwezige kinderen waren lekker aan het tekenen en aan het spelen en opeens… hoorden we een geluid. Was dat geklop op de deur? Kijk nou! Er staan 2 zakken in de gang. Ze zijn rood, dus dat kan niet missen. Die komen van sinterklaas!

smartgames

Mijn dochter zag tot haar verrassing dat er een pakje voor haar bij zat, want haar naam stond erop! Nadat iedereen zijn of haar cadeautje had gekregen gingen de papiertjes eraf en was ieder kind binnen de kortste keren met het verkregen spel aan het spelen. Van 0 tot en met 7 jaar, voor ieder kind was er wel een leuk spel. En wat een mooi gezicht, al die spelende kinderen. Op een gegeven moment was mijn dochter in een hoekje met grote concentratie haar verkregen spel aan het spelen met twee oudere jongens. Even daarvoor hadden ze met z’n drieën het spel gespeeld wat één van de knullen had gekregen.

Smartgames IQ Puzzler Pro

Mijn dochter was heel blij met haar IQ Puzzler Pro van Smartgames. Elias (12) had twee jaar geleden de IQ link van Smartgames gewonnen bij de W4kangeroewedstrijd. Dit is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op veel scholen wordt georganiseerd. Sinds vorig jaar speelt mijn dochter veel met de IQ link van Smartgames. Daardoor weet ik ook dat ze rekenen erg leuk vindt. Mijn dochter is erg technisch. Ik zou eerlijk gezegd niet weten van wie ze dat heeft. Niet van mij in ieder geval. Maar goed, het is erg leuk om te zien hoe ze zich kan amuseren met de IQ link van Smartgames. En hetzelfde geldt nu voor de IQ Puzzler Pro.

Dit spel is nét iets meer uitdaging dan de IQ link. Het vraagt rekenkundig en ruimtelijk vermogen. Daarnaast zien de spellen van Smartgames er aantrekkelijk uit met leuke felle kleurtjes. De IQ link en IQ Puzzler Pro zijn makkelijk mee te nemen, want handzaam. Makkelijk in een tas te stoppen voor op reis. Neemt nauwelijks ruimte in beslag. De IQ link en IQ Puzzler Pro vallen dan ook niet voor niets in de categorie ‘pocket games’. En er waren maar liefst 2 spellen genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019!

smartgames

Smartgames

Alle SmartGames stimuleren diverse cognitieve vaardigheden die nodig zijn om de opdrachten te kunnen oplossen. De belangrijkste cognitieve vaardigheden die bij elk spel aan bod komen, zijn duidelijk op de doos aangegeven. SmartGames zijn spellen voor één speler maar dat betekent niet dat je de spellen alleen moet spelen. Samen spelen en samen nadenken zijn belangrijke aspecten die passen bij de SmartGames spellen.

Kijk maar eens op de website van smartgames , er is vast iets van je gading bij. Overigens zijn er spellen voor alle leeftijden, óók voor volwassenen. Wellicht ook voor jezelf een leuk cadeau voor Sinterkerst?

Kijk ook deze blogs:

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.