Skip to Content

Smartmax My first acrobats, een magnetisch imitatiespel

Sinds de eerste Smartmax games intrede hebben gedaan in mijn huis, zijn ze in rap tempo toegenomen! Wij zijn echt fan. Allemaal. Mijn oudste dochter van 7 speelt, leert en ontdekt graag. En ik doe ook met haar mee. Mijn jongste dochter van twee vind het ook fascinerend en nu is er eindelijk een spel in huis wat ze kan doen: Smartmax My first acrobats! Een kleurrijk en uitdagende Smartmax game.

Smartmax My first acrobats

Smartmax My first acrobats

Wat is Smartmax My first acrobats? Een toffe en uitdagende game voor jonge spelers vanaf 1,5 jaar. In die leeftijd zijn kinderen gek op imiteren en laat dit spel daar nou precies op inspringen. In de doos zitten items waarmee je diverse acrobaatjes kan namaken. Aan de hand van voorbeeldkaartjes kan je ze nabouwen. Er zit een toffe spiegel bij waar je op gaat bouwen, wat ook nog eens vermakelijk is als los speelitem.

Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen… Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de voorbeeldkaarten. De rode basis met spiegel heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies. En waarbij je creaties ook opeens vanuit hele diverse hoeken kan bekijken! Smartmax My first acrobats is aanbevolen voor de leeftijd 1,5 – 5 jaar.

Smartmax My first acrobats

Starten maar

De vormgeving en doos zijn heel herkenbaar. Mijn oudste dochter begon al een dansje te maken toen ze deze nieuwe doos zag. Tegelijk was ze teleurgesteld dat het eigenlijk voor haar jongere zusje was. Maar vooruit, ik heb mijn dochter van 7 ook laten ontdekken. Zoals gezegd is de stevige ronde spiegel de bouwbasis. Maar tegelijk is het ook een spiegel en kinderen vinden dit gewoon tof. Het is een hele stevige dus ze kunnen ook lekker hun gang ermee gaan. De opdrachten zijn voor haar vrij makkelijk maar toch vind ze het leuk om na te bouwen. Na een tijdje vraagt ze of ze ook zelf mag spelen. Ja natuurlijk mag dat! En dan begint eigenlijk de pret voor haar. Hoe hoog kan ze? Blijft het in evenwicht? Hoe zit het met de plus en min polen van de magneten? Smartmax My first acrobats houdt haar lekker lang bezig.

Als mijn jongste dochter erbij komt kijkt ze met grote ogen naar de geweldige bouwwerken van haar zus. Ze is twee jaar en snapt meteen wat de bedoeling is van dit spel. Ze probeert de kaartjes na te bouwen maar ziet hier nog niet de uitdaging in. Wel vind ze het boeiend om net zo hoog te bouwen als haar zus. En de spiegel… kiekeboe doen met zichzelf en keihard lachen. Smartmax My first acrobats is topvermaak. En echt onwijs stevig, blokken vallen, ballen rollen en de spiegel stuitert.. Maar alles blijft helemaal mooi en heel. Dat het educatief is vergeten we bijna door het plezier.

Aanrader Smartmax My first acrobats!

Wat ons betreft is Smartmax My first acrobats een aanrader. Het is stevig, uitdagend en voor veel leeftijden boeiend. Het spelelement is top maar het vrije element ook. We hebben het spel inmiddels even staan en nog wordt het elke dag erbij gepakt. Soms alleen voor de spiegel, maar vaker nog om gewoon lekker vrij te gaan bouwen. Ik merk nu dat mijn jongste dochter aandacht krijgt voor de plaatjes en dat ze deze wil imiteren. Onthoudt dit spel als cadeautip voor jezelf of anderen. Wij zijn er erg enthousiast over. Er staat bij dat het voor 1 speler is maar je kan als spelelement met twee zeker ook leuke dingen bedenken. Laat de kinderen om en om een blokje kiezen, bouw hoger en laat het niet omvallen!

Smartmax My first acrobats

Wil jij ook aan de slag met dit spel? Je kunt hem kopen via de lokale speelgoedwinkel, online bij bol of via de site van smartgames

Zet jij dit spel op het verlanglijstje van je kind?

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Monday 26th of April 2021

Bouwen is altijd leuk, maar deze vrolijke acrobaten zullen vast en zeker in de smaak vallen van mijn 2 meiden !

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.