Skip to Content

Uitje door coronapilot – een uitstapje met voorwaarden

De komende weken zijn er weer mogelijkheden om met je kinderen op pad te gaan! Er worden coronapilots georganiseerd onder het mom ‘testen voor toegang’. Dat betekent dat pretparken, sportwedstrijden, muziek, theaters, kerken enz een paar dagen lang bezoekers mogen toelaten onder bepaalde voorwaarden. Zo kan de overheid testen op welke manier steeds meer evenementen en activiteiten weer open kunnen gaan. Voor ons als bezoekers betekent dat een mooi, en rustig uitje! Na alle creatieve activiteiten thuis, is het echt heel fijn om weer buiten de deur iets leuks te kunnen gaan doen. Een voorstelling in het theater voor mezelf, en een bezoekje aan de dierentuin voor ons samen was dan ook zo gepland.

Foto door Mufid Majnun via unplash.com

Hoe werkt een coronapilot?

Op de website van de overheid kun je vinden welke evenementen meedoen als coronapilot. Klik hier voor het overzicht. Bijvoorbeeld de Keukenhof en Avonturenpark Hellendoorn zijn al open gegaan. En de komende week kun je terecht bij Dierenpark Blijdorp, Artis, maar bijvoorbeeld ook bij theaters en musea. Op de website van de plek die je wilt bezoeken kun je een ticket kopen en staat ook de informatie over hoe het werkt.

Via die site wordt je doorverwezen naar de website waar je een coronatest kunt inplannen. Want een negatieve coronatest geeft toegang (zonder test kun je niet naar binnen). Kinderen onder de 13 worden niet getest. Het testen voor deze pilots is gratis, en goed geregeld. De testuitslag mag niet ouder zijn dan 40 uur, dus daar moet je even rekening mee houden bij het plannen van de test. Ik kon in mijn eigen woonplaats een test plannen, en binnen 20 minuten was de uitslag al bekend. Met het testbewijs en het gewone ticket mag je naar binnen. Het is natuurlijk anders dan gewoon spontaan ergens heen gaan, maar voor mijzelf is zo’n test een kleine moeite waardoor we wel een dagje weg kunnen met een coronapilot.

coronapilot

Een mooie kans

Ik ben met mijn zoon (11 jaar) dit weekend via een coronapilot naar Artis geweest. Daar waren we beide nog nooit geweest. Door de coronapilot worden er natuurlijk minder bezoekers toegelaten dan normaal, dus juist nu kun je rustig het park door. Nergens lange rijen, en wel veel vrolijke mensen die genieten van dit bezoek. Je moet natuurlijk 1.5 meter afstand houden en binnen een mondkapje op. Maar juist in een dierentuin merk je daar weinig van: je bent vooral buiten, en 1.5 meter afstand is eigenlijk juist wel fijn.

In een fijn voorjaarszonnetje hebben wij Artis bekeken, erg leuk! De dierentuin is mooi aangelegd en de meeste dieren kun je goed en van dichtbij bekijken. En er zijn volop bankjes om even lekker te zitten of wat lekkers te eten.

Het is fijn om weer samen op pad te gaan, dat hebben we beide erg gemist. Normaal gesproken gaan we veel op pad, en schrijven we daar ook regelmatig blogs over. En het afgelopen jaar hebben we een paar toffe reisjes moeten uitstellen (Londen en New York). Dus laten we hopen dat deze coronapilots te start zijn van een mooie zomer vol (veilige) evenementen en activiteiten!

Heb jij al een uitje geboekt tijdens de coronapilot?

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Saturday 24th of April 2021

Het is natuurlijk wel handig, maar ik wacht liever tot eind mei als ik de beide vaccinaties heb gehad.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.