De Mol #2 – Een puzzelboek voor echte Mollenjagers

Wie is de Mol is een programma dat waarschijnlijk iedereen wel kent. Het is populair bij jong en oud. De Mol #2 is een puzzelboek dat geschikt is voor echte Mollenjagers.

de mol

Puzzel mee en ontdek de Mol met ‘De Mol #2’

Ken je het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ De Mol #2 is een puzzelboek dat inspeelt op het succes van dit tv-programma.
In dit boek vol puzzelpret leer je tien kandidaten kennen. Op de eerste pagina’s stellen ze zichzelf voor. Elk van deze kandidaten zou de Mol kunnen zijn. Gaandeweg leer je de kandidaten beter kennen. Los de opdrachten in het boek op en speel de spelletjes. Elke reeks puzzels die je afwerkt, geeft je een tip waarmee je één kandidaat kunt uitsluiten. Zo kom je stap voor stap te weten wie de Mol is….

Afwisselende puzzels en spelletjes

Wat een leuk puzzelboekje is dit zeg! Ik werd vooral heel enthousiast van de verhaallijn. Vaak zie je in puzzelboekjes toch een aantal losse puzzels die geen verband met elkaar hebben, maar in ‘De Mol #2’ maakt die verhaallijn het juist echt iets anders dan andere puzzelboeken.
De opzet van dit boekje is ook echt anders dan anders. Er zitten niet alleen puzzels in, maar ook spelletjes. Achterin het puzzelboek zit ‘Molgeld’. Dit moet je uitknippen en in je eigen envelop bewaren, dat is de pot met geld dat je aan het verdienen bent. In het begin vond ik het toch ook wel zonde om in dit mooie boekje te gaan schrijven en knippen, maar toen we eenmaal bezig waren, zagen we hier echt de meerwaarde van in: het spel gaat zo veel meer leven!
Zo hebben we een echte puzzel gemaakt, een memory gespeeld en nog veel meer. Sommige puzzels zijn echt wel wat pittig. Dan is het fijn als er iemand uit je gezin of familie even mee kunt kijken. En dat vergroot ook wel de lol van dit puzzelboek. Want hoe leuk is het om samen aan de slag te gaan met dit mysterie?

de mol

Opzet van het puzzelboekje

De ‘Mol #2’ is een spel wat je eigenlijk over 14 dagen verspreid kunt spelen. Reserveer elke dag wat tijd voor het puzzelboekje. Of doe zoals mijn dochter deed: speel gewoon meerdere dagen achter elkaar. Zij was gewoon zo enthousiast dat ze niet kon wachten tot de volgende dag…
Elke dag bevat een aantal puzzels en opdrachten. Aan het begin van de dag kun je een overzichtsblad vinden. Daarop vul je in hoeveel geld je al in de pot hebt zitten en je kunt daar je notities kwijt. Ook staan daar een aantal tips in voor deze speelronde. Zo weet je vast welke materialen je moet verzamelen of van wie je hulp nodig hebt. En als het goed is, kom je op het einde van de rit achter het ware gezicht van de Mol.  

de mol

Voor alle liefhebbers van ‘Wie is de Mol?’

Als er weer een seizoen is van ‘Wie is de Mol?’ zitten mijn man en oudste dochter elke week vol spanning voor de televisie. Samen bekijken ze vol aandacht de aflevering en laten hun theorieën erop los. Wie zou de Mol zijn en waarom? Heerlijk dat samen puzzelen…
Voor iedereen die gek is op dit soort puzzels en raadsels is dit puzzelboek van De Mol #2 een perfect puzzelboek. Als het seizoen van ‘Wie is de Mol?’ dan is afgelopen, kun je toch nog lekker aan de slag met dit soort puzzels.
Mijn dochter van 9 is echt nog volop aan het genieten van dit puzzelboekje. Ze is inmiddels op dag 11 van de 14 dagen, dus ze is er bijna achter wie de mol is….
Mijn dochter is hier heel enthousiast over, bij sommige puzzelboekjes is de lol of nieuwigheid er na een paar keer wel vanaf. Met dit boek is ze echter al dagen bezig. Voor kinderen (of volwassenen) die dus gek zijn van dit televisieprogramma, is dit echt een superleuk cadeautje!

Specificaties De Mol #2

Auteur: Saskia Martens | Uitgever: Baeckens│ 9789059249301 │februari 2021│112 pagina’s│ Tdm Publishing

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.