Weet jij waar jouw geld elke maand blijft?

Er komt elke maand geld binnen en er gaat geld uit, maar weet jij precies waar jouw geld naar toe gaat? Ik vroeger ook niet, maar sinds de komst van mijn kinderen ben ik er toch beter op gaan letten.

visa
foto van pexels.com

Mijn geld is verdwenen

Ik werd pas echt met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik erachter kwam dat er via mijn creditcard betalingen waren gedaan. Die bewuste maand kwam ik geld “tekort”. Dat was mij nog nooit overkomen. Elke week keek ik namelijk wel even op mijn betaalrekening of er genoeg geld over was, maar deze maand had ik nog een hele week over. En dan had ik het niet eens over alles wat ik die maand nog moest betalen. Pas toen ik de maand goed ging bekijken kwam ik erachter dat er een groot bedrag was afgeschreven voor mijn creditcard. Gelukkig kwam ik er op tijd achter, maar wat als je het dus niet goed in de gaten houdt?

Maak een mooi overzicht!

Sindsdien hou ik goed bij wat eruit gaat en wat er binnen komt. In de app van mijn bank kan ik een mooi grafiek zien van de inkomsten en uitgaven, maar ik wilde bewuster worden van mij uitgaven. In Excel hield ik alles bij. Dus ook de uitgaven die ik deed met contant geld! Juist die staan niet in die app. Ik gaf dus meer uit dan ik dacht. Super fijn om daar je bewust van te zijn. Daarnaast had ik meer contant geld dan ik dacht. Een euro in die jas, vijf euro in mijn zomer jas en dan ook nog wat losgeld in mijn handtas. Herken je dat?

Mocht je nou niet handig zijn met Excel of heb je geen zin om een heel Excel bestandje te maken dan ook je ook een gratis boekhoudprogramma downloaden. Je hebt dan een super mooi overzicht van je inkomsten en uitgaven. En het mooie is…. het is gratis!

Een dubbele verzekering

Terug naar mij. Terwijl ik alles aan het invullen was, zag ik dat ik dubbel verzekerd ben. Waarschijnlijk ben ik niet de enige. Dit geldt vooral voor mensen die samen gaan wonen. Vaak heb je allebei zo je verzekeringen en als je die samenvoegt heb je kans op dubbele dingen. Dus door dit overzichtelijk te maken voor mezelf, kwam ik hier dus achter. Acht euro per maand lijkt niks, maar als je dit elke maand betaald voor tien jaar. Reken uit je winst! Daarom is het juist zo fijn om een overzicht te maken. Je ziet gelijk of je geen overbodige dingen betaald. En je hebt inzichtelijk waar jouw geld naar toe gaat.

Waar blijft jouw geld?

Maar hoe zit het met jou? Weet jij waar jouw geld blijft? De meeste mensen kijken alleen aan het eind van de maand hoe het staat met de rekening. Sommigen dingen worden betaald via de automatische incasso. Zo heb je niet door dat je nog maanden betaald voor een abonnement dat je eigenlijk niet gebruikt. En hoe hou je bij van welke vriendin je nog wat krijgt? Of wie nog geld van jou krijgt? Ik vergat namelijk nog wel eens dat ik mensen geld leende en dat geld zag ik vervolgens niet meer terug. Om nou twee jaar naar dato je geld nog terug te vragen…. Ik heb het maar gelaten. Maar al die kleine bedragen kunnen zo oplopen. Onbewust loopt jouw geld weg! Weet jij waar elke cent blijft?

Wat ga jij met “jouw geld” doen?

Dus nu mijn vraag aan jou. Wat ga jij doen? Weet jij waar je geld elke maand heen gaat? Grote kans dat je van sommige uitgaven geen idee had. Ga je na het lezen van mijn blog daar iets in veranderen of blijf je zo doorgaan? Ik ben benieuwd hoe jij op de hoogte blijft van jouw geldzaken. Is het veranderd door mijn blog? Ik ben benieuwd. Laat je het mij weten?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.