Skip to Content

Balan Wonderworld – een nieuwe game vol avontuur

Op 26 maart is de nieuwe game Balan Wonderworld uitgebracht. Een actieplatformspel met als thema het Balan Theater. Eerder hebben we al de gratis demoversie uitgeprobeerd, die bestaat uit 3 werelden. En nu mochten we aan de slag met de volledige versie voor onze PS4, waarin er maar liefst 12 werelden te veroveren zijn. Het verhaal gaat over de twee sterren van de show, Leo en Emma. Zij gebruiken vele vaardigheden en kostuums om op avontuur te gaan in Wonderworld.  Dit onder leiding van de mysterieuze maestro Balan. Een kleurrijke wereld vol actie, avontuur en muziek. Lees mee over onze ervaring, en bepaal zo of je de game misschien wilt aanschaffen!

game balan wonderworld

Balan Wonderworld – show, muziek en spektakel

Balan Wonderworld is een platformspel; een computerspel waarbij de speler zich door een wereld vol obstakels baant. Het doel van het spel is om heelhuids van het begin naar het einde te gaan en daarbij alle obstakels te overwinnen. Dit gebeurt door te springen, te lopen en te schieten. Balan Wonderworld komt uit het brein van onder andere Yuji Naka en Naoto Ohshima. En dat zijn de makers van Sonic the Hedgehog, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

De hoofdpersonen gaan op zoek naar kostuums met verschillende vaardigheden. De boodschap van het spel: vind je moed en ga op zoek naar ‘True Happiness’. Een verhaal over wat het meest dierbaar is, en het achterlaten van je zorgen en negativiteit. Een behoorlijk diepere laag dus!


Wat kun je van het spel verwachten?

Het is een game die een breed publiek kan aanspreken; jong en oud, meiden en jongens. Leo en Emma kunnen als hoofpersoon worden gekozen aan het begin van het spel. Het spel combineert behendigheid met het verdienen van kostuums. Het is een kleurrijk spektakel met mooie ontwerpen.

  • Balan Wonderworld bestaat uit twaalf verschillende werelden, waaronder bijvoorbeeld een oceaan, boerderij, bos en sneeuwlandschap.
  • De sterren van de show kunnen krachten van de inwoners van Wonderworld gebruiken door hun kleurrijke kostuums te dragen, met meer dan 80 verschillende om te proberen.
  • Sla vijanden neer, loop door de lucht, zet de tijd stil of manipuleer allerlei objecten. De mogelijkheden zijn eindeloos als je een nieuw kostuum oppakt.
  • Mogelijkheid tot lokale co-op-modus (gedeeld scherm) waarbij de twee personages samenwerken. Leuk voor een ouder-kind activiteit!
  • Speciale dansuitvoering om te vieren dat je een level gehaald hebt.
  • Mogelijkheid tot het activeren van bonuslevels.

De gameplay van Balan Wonderworld

De manier waarop je de game speelt, is eigenlijk vrij simpel. Je kunt rondlopen en je kunt springen, waar je maar één knopje voor hoeft te gebruiken. En dit gaat niet al te snel. Met sommige kostuums kun je ook projectielen afvuren, of door de lucht zweven. De kostuums die je vindt, zorgen ervoor dat je door het level heen kunt komen en de eindbaas Lance kunt verslaan. In het spel vind je verspreid een aantal puzzels, die je bijvoorbeeld alleen kunt bereiken of oplossen met een specifiek kostuum dat je pas in een later level kunt vinden.

Voor de liefhebbers van achievements en het volledig uitspelen van een game is er in Balan Wonderworld dus genoeg te doen. Verder zijn er trofeeën en kristallen te vinden. Deze kunnen je bijvoorbeeld helpen om verder te reizen of om de kleine kuikentjes te voeden (de tims). Deze helpen je om verder te komen in het spel.

Al met al aardig wat variatie, en dat in een vrolijke en kleurrijke omgeving. Balan Wonderworld is uitgebracht voor Windows, Playstation, Xbox en Nintendo Switch.

Mijn Gamende Kind

Het is soms zoeken met kinderen naar een geschikt spel, waar bij voorkeur niet al te veel in wordt geschoten. Zeker als ze beginnende gamers zijn. Want gamende kinderen kunnen zichzelf nogal eens verliezen in een fanatiek spel. Dan raken ze gefrustreerd als iets te moeilijk is. Zie onze eerdere blog over de uitdagingen van het gamen. Het is de moeite waard om samen met je kind te kijken naar wat voor soort game het meest geschikt is. Eén van de tips uit het boek Mijn gamende kind is om je kennis te vergroten over soorten games (bijvoorbeeld shooters, adventure games, sport & simulatie). Zo weet je ook beter wanneer je kind toe is aan een wat rustiger spel, en wanneer het een beetje opgepept kan worden. Balan Wonderworld is een geschikte optie voor een niet al te ingewikkeld spel, met een gezonde dosis vecht- en schietoefeningen.

Conclusie Balan Wonderworld

Een leuke optie voor als de kinderen toe zijn aan een nieuw spel waarin behendigheid gecombineerd wordt met actie, muziek en spektakel. In eerste instantie lijkt het voor wat jongere kinderen het meest geschikt, maar er zijn ook uitdagingen voor wat meer geoefende gamers. Een kleurrijk spel, met theaterachtige elementen en aanstekelijke muziek.

game balan wonderworld

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Footer4
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.