Skip to Content

Super Mario Odyssey, een avontuurlijke game voor de Switch

Bij de aanschaf van onze Switch hebben we 2 games gekocht. Mario party en Super Mario Odyssey. Mario party hebben we heel veel gespeeld, Mario Odyssey bleef daarentegen liggen. Totdat mijn oudste dochter opeens helemaal gek is van Mario filmpjes kijken op Youtube. En zo zagen we deze game, en moedigde mijn dochter ons aan om in die wereld te stappen. En gelukkig maar, want dit is 1 van mijn favoriete Mario games!

super mario odyssee

Super Mario Odyssey voor de Switch

Beleef samen met Mario een groots avontuur in 3D. Een avontuur waarin je een echte wereldreis maakt. Verzamel tijdens je reis de manen en gebruik Mario’s nieuwste moves. De manen zijn nodig om je schip te repareren of om van brandstof te voorzien. Waarom we op wereldreis gaan? Bowser heeft prinses Peach ontvoerd om met haar te trouwen. Hij reist de wereld over om de mooiste items te verzamelen voor hun bruiloft. Dit kan Mario natuurlijk niet laten gebeuren! Speel je mee met Super Mario Odyssey?

Dit Mario-avontuur in sandboxstijl past in de traditie van de populaire games Super Mario 64 uit 1997 en Super Mario Sunshine, dat in 2002 is uitgekomen voor de Nintendo GameCube. Super Mario Odyssey zit boordevol geheimen en verrassingen. Sommigen vind je snel, en andere zitten goed verborgen. Een nieuwe move van Mario is met Cappy, zijn pet en medereiziger. De liefde van Cappy is namelijk ook ontvoerd door Bowser. Gooi met je pet en gebruik het voor nieuwe toffe moves. Een hele gave nieuwe gameplay ontstaat hierdoor in Super Mario Odyssey en eigenlijk wil je niet meer zonder spelen..

super mario odyssee

Spelomschrijving

Verken reusachtige rijken in 3D vol geheimen en verrassingen, inclusief vele diverse kostuums voor Mario. Kleed je per rijk in de bijpassende klederdracht of ga voor een eigen stijl. Zoek maar in de winkel uit wat je past. Ook zijn er grappige manieren waarop je de omgeving kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld rondrijden in voertuigen; wordt je achtervolgd door een dinosaurus terwijl je racet op een scooter. Er wordt ook leuk gebruik gemaakt van de HD-trilfunctie van de Joy-Con-controllers, of zijn er opeens speelvelden en gebieden te verkennen als pixel-Mario. Van 3D schakelen naar 2D, een leuke uitdaging die je hersens flink laat kraken in Super Mario Odyssey.

Dankzij zijn eerder genoemde nieuwe vriend Cappy heeft Mario gloednieuwe moves tot zijn beschikking. Je kunt Cappy bijvoorbeeld naar vijanden of voorwerpen gooien, die je vervolgens kunt besturen! Wordt een Chain Chomp, spring als magma vlam, waggel als rups of bouw torens met de Goomba’s. En op het einde wacht nog een erg toffe verrassing in Super Mario Odyssey…

Bezoek adembenemende nieuwe locaties, zoals de metropool New Donk City. Hoe tof is dit, Mario is opeens onder mensen in een New York like omgeving. Onderweg kom je bekende vrienden en vijanden tegen. Maar ook veel nieuwe karakters komen voorbij op je reis. Het is jouw taak om prinses Peach te bevrijden uit de klauwen van Bowser en zijn trouwplannen te dwarsbomen. Ready voor Super Mario Galaxy?

Onze ervaring

Dit is oprecht mijn favoriete Mario 3D game. Wat ziet het er mooi uit en speelt het fijn op de Switch. Ooit ben ik begonnen in de 3D wereld van Mario op de Wii met Mario Galaxy. Dat zag er toen al heel mooi uit, en wat was het wennen zo spelen. Tegelijk was die game heel snel uitgespeeld.. hadden we een soort van shortcut gevonden en waren binnen 2 dagen uitgespeeld. Dat was jammer. Super Mario Odyssey maakt daarin alles goed. Wat is deze game uitgebreid! Het hoofddoel heb je niet even gehaald, al is het wel te behalen. Er is uitdaging maar het is niet onmogelijk. En heb je het hoofddoel bereikt… dan nog is er meer. Heel veel meer!

De unieke gameplay met Cappy is geweldig. Wat een toffe toevoeging is dit. In andere Mario games mis ik het zelfs nu. De rijken zijn zo onwijs uitgebreid dat het soms voor mij even “bijkomen” is van alles wat kan. Maar al snel merk je dat er bepaalde opdrachten terugkeren en dat is leuk. Zo is er bijvoorbeeld een maan te behalen door je te kleden naar de kleding die bijpassend is voor het level. Elk rijk bevat een “eindbaas” en na het winnen hiervan veranderd het rijk weer. De manen verzamel je als een brandstof, en soms is het nodig om je schip te repareren.

Favorieten

New Donk City is wel favoriet denk ik in Super Mario Odyssey. Wat tof om in New York like omgeving te spelen. De achtervolging op een scootertje door een T-rex is geweldig en ook de “eindbaas” hier is zo gaaf en spannend. De draak in het drakenrijk is ook echt prachtig gedaan en het rondzweven op de maan is heerlijk. Het eindgevecht is klassiek, epic en bevat een erg leuke verrassing op het einde. Gooi je Cappy en wordt… Bowser himself! Peach zorgt wel een beetje voor aan anti-climax trouwens. Maar goed het is dan ook een prinses en dit is zoals de omgang is tussen Mario en haar na vele jaren .

Zei ik einde? Na het behalen van het hoofddoel is het nog niet klaar hoor. Er komt een nieuw rijk en er is een nieuw doel. Wat er dan nog allemaal te doen is, is net zo uitgebreid als het hele spel in aanloop naar het hoofddoel. Ga lekker terug naar de rijken, spring door de schilderijen of vlieg met je vliegmachine. Vind de mysteriën, versla de monsters en vind elke maan! Super Mario Odyssey is een absolute aanrader voor de Switch wat ons betreft.

Lees hier andere games die wij hebben gespeeld op de Nintendo Switch:

Specificaties Super Mario Odyssey

Nintendo | 2017 | Switch / Switch Lite | 0045496420895 | Online en offline speelmodus | Leeftijd 3+ | Meer informatie vind je hier

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.