Skip to Content

Spirit Lucky’s grote avontuur, een nieuwe game

Spirit is hot hier in huis! De diverse paarden, ruiters en avonturen zijn helemaal wat mijn oudste dochter van 7 tof vindt. Binnenkort komt er een bioscoopfilm: Spirit Ongetemd (27 juli). Deze game ‘Spirit Lucky’s grote avontuur’ is daarop gebaseerd. Mijn dochter maakte een vreugdedansje en we zaten klaar met z’n allen in het weekend om deze game te gaan ontdekken!

Spirit Lucky's grote avontuur

Spirit Lucky’s grote avontuur

Spirit Lucky’s grote avontuur is een open-wereld gameplay die zich afspeelt in de wilde frontier van de aankomende DreamWorks-animatiefilm, Spirit Ongetemd. Zadel je op voor een frontier-avontuur als geen ander met Lucky en haar wilde Mustang, Spirit! Outright Games heeft, in samenwerking met Universal Games en Digital Platforms deze nieuwe gloednieuwe game gelanceerd. De game is beschikbaar voor:

  • Nintendo Switch
  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Pc

Spelers kunnen als Lucky rijden met haar trouwe Mustang Spirit. Haar beste vriendinnen Abigail en Pru met hun paarden Boomerang en Chica Linda komen natuurlijk ook voor in het verhaal. Samen moeten ze diverse opdrachten uitvoeren. Ze gaan op schattenjachtavonturen. Dit doen ze in de omgeving van Miradero. Maar pas op voor slechterik Hendricks! De Spirit fans kunnen in deze game de grote open-wereld game ontdekken, spannende speurtochten ondernemen, foto’s maken en verschillende objecten verzamelen. Spirit Lucky’s grote avontuur klinkt uitdagend!

Makers

De makers van Spirit Lucky’s grote avontuur zijn erg enthousiast en noemen het hun meest unieke game tot nu toe. Het proces van maken was een fijne en de prachtige, schilderachtige open-wereldgame is er één waar ze trots op zijn. Een game gemaakt voor de fans!

Spirit Lucky's grote avontuur

Onze ervaring Spirit Lucky’s grote avontuur

Zoals gezegd zaten we klaar en hadden zin in Spirit Lucky’s grote avontuur! Helaas blijkt de game onze verwachtingen niet waar te maken. Het verhaal klinkt goed, de promotieplaatjes zien er mooi uit. De aanbevolen leeftijd is 3 jaar. Wat allereerst opvalt zijn de ouderwetse graphics. Ik heb het idee dat we in een pc game van vele jaren geleden zitten. De karakters kijken glazig en bewegen houterig. Mijn dochter lijkt dit minder erg te vinden.

Wat ze wel jammer vindt, en wij ook, is de grote hoeveelheid teksten in Spirit Lucky’s grote avontuur. In de tekstballonnen staan veel teksten en voor kinderen die niet kunnen lezen is dit dus totaal niet boeiend. Een game aanbevolen vanaf 3 jaar is dus niet echt passend hierdoor. Want de tekst die gesproken wordt, als er al gesproken wordt, is Engels! Hierdoor kan mijn oudste dochter dit spel niet zelfstandig spelen en is ze al snel verveeld door de lange teksten.

Eindelijk mag er ‘actie’ plaatsvinden, er mag water gepompt worden! Helaas geef je 1 tikje en is deze taak volbracht. Vervolgens pakt ze een klokje op, en dit ziet er ook echt heel amateuristisch uit. Het rijden en ontdekken op Spirit is ook heel lastig. Het paard lijkt niet normaal rechtdoor te kunnen rijden. De wereld van Spirit Lucky’s grote avontuur is inderdaad groot, wordt steeds groter, maar je kan niet lekker zelf gaan ontdekken echt. Je zit in een verhaallijn die je moet volgen.

Spirit Lucky's grote avontuur

Helaas

De minigames zijn best pittig, er is weinig uitdaging en de graphics zijn echt slecht. Mijn dochter vind het vooral jammer dat ze niet lekker zelf kan spelen. Ze kan echt wel een woordje lezen, snapt wat Engels en speelt regelmatig games op de Switch. Maar met Spirit Lucky’s grote avontuur kan ze niet uit de voeten. Ik snap ook niet waarom ze niet gewoon de gesproken teksten in het Nederlands hebben gedaan. Dat zou al iets helpen.

Ik had graag de liefde van de makers willen voelen. En ben echt wel iets gewend. Ik probeer ook te zoeken naar iets positiefs wat ik altijd doe in een review. Maar wij alle drie zijn helaas niet blij met de game Spirit Lucky’s grote avontuur. Wel vindt mijn dochter het leuk om een beetje rond te rijden op het paard. Met af en toe een ‘jihaa’ weet ze toch een manier te vinden om zich te vermaken, voor eventjes.

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

paarden
Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.