Super Mario 3D World en Bowser’s Fury, een Switch game

Hoewel er na Super Mario Odyssey nog genoeg te ontdekken en behalen valt in dat spel, begint het toch weer te kriebelen om een nieuw spel te starten. Een nieuwe game om die altijd irritante Bowser te verslaan. Super Mario 3D World en Bowser’s Fury it is! Deze game voor op de switch bestaat, zoals de naam doet vermoeden, uit 2 games. Ga mee op avontuur en ontdek wat Bowser nu weer voor ons in petto heeft.

Super Mario 3D World

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor de Nintendo Switch! Bowser is weer eens bezig geweest en heeft de Sprixie-prinses gevangen genomen. Samen met haar volgers heeft Bowser ze in zijn kastelen verstopt. Ga de strijd aan en bevrijd ze allemaal! Speel alleen of met maximaal 3 andere spelers tegelijk! En ben je klaar in Super Mario 3D World dan kan je in Bowser’s Fury aan de slag. In dit spel help je Bowser Jr. om zijn doorgeslagen vader weer normaal te laten worden. Twee spellen, twee verschillende ervaringen, dubbel zoveel plezier en uitdaging!

Mario is 35!

In de inmiddels 35 jaar tellende geschiedenis van Super Mario Bros. is Mario dankzij power-ups talloze keren getransformeerd, zoals in Vuur-Mario, Tanuki-Mario, Bijen-Mario en nog veel meer. Nu is het voor Mario tijd om iets nieuws te worden: hij kruipt namelijk in de huid van een kat! Super Mario 3D World is oorspronkelijk uitgebracht voor de Wii U, daarvan kan je het kennen. Maar deze vernieuwde Switch editie bevat extra’s en is wat mij betreft zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Super Mario 3D World is kleurrijk en retro tegelijk. De graphics zijn prachtig maar het spelen zelf is zoals we kennen van klassieke Mario games. Je speelt levels vrij. En in de levels verzamel je munten, sterren en stempels. In het land zitten paddenstoelenhuisjes verstopt en meer behulpzame items. Kom je bij het kasteel in een level? Dan maak jij je op voor een strijd met Bowser of andere slechterik. Het leuke vind ik dat je kan samenspelen en diverse karakters kan kiezen. Peach is mijn favoriet, en van mijn man is dat Mario. Samen trekken we ten strijde en hebben we het spel kunnen uitspelen.

Bowser’s Fury

In dit tweede spel wat bij Super Mario 3D World zit, is Bowser woester dan woest. Hij is zo furieus dat zijn zoon radeloos is. Hij vraagt Mario om hulp en uiteraard helpt onze vriend met zijn snor. Dit spel oogt zoals Mario Odyssey. Je loopt door een land en krijgt allerlei verschillende doelen om te behalen. Om de zoveel tijd is daar woeste Bowser en moet je oppassen voor zijn furie. Dit spel kan je samen spelen. Iemand speelt als mario en de ander kan als Bowser Jr. helpen met items pakken, monsters verslaan of andere handige dingen. Verzamel kattenzonnen en ontwijk de kolossale woeste Bowser.

Ruzie en euforie

Wat een toffe game is dit! Soms is het even zoeken naar het juiste perspectief, het blijft wennen voor ons 3D spellen. Maar toch voelt het aangenaam vertrouwd en oefening baart kunst. De levels zijn prima te doen met de nodige uitdagende er tussen. De graphics zijn echt prachtig en wat is het leuk om als kat te spelen in Super Mario 3D World. Je kan hoog op de meeste muren klimmen en krabt vijanden weg. Het samenspelen is ook echt heel leuk. Alhoewel.. het ene moment juichen we als team en het andere moment maken we ruzie als twee kinderen van 7. Maar dat hoort er ook bij en we hebben het gered.

Wist je dat het op 10 maart Mar10 dag is?

Het eindspel is echt heel tof van Super Mario 3D World en uitdagend. Jammer vind ik wel dat je verzamelde levens niet heel hoog kunnen opsparen. Als we beginnen met spelen verzamelen we alles uit huisjes maar het leek erop dat de levens niet boven de 15 kwamen en dat je inventaris ook maar beperkt gevuld kan worden. Ergens zorgt die beperking ook wel voor een prima uitdaging en hebben we het gewoon gered. Al hadden we soms echt wel de witte special power nodig. Fijn dat die er ook bij zit, kom er maar achter wat dat doet. De puzzelhuisjes zijn favoriet bij mij. Lekker puzzelen met Toad en de sterren vinden.

Over en uit

Super Mario 3D World komt met een tweede spel en dat is dus Bowser’s Fury! Heel anders en meer in het verlengde van Mario Odyssey qua gameplay. Het is wederom echt heel mooi gemaakt. Het zijn toffe opdrachten en elke keer als furieuze Bowser opduikt is het echt heel spannend. Erg leuk dat deze game erbij zit. We hebben ons echt uren weten te vermaken maar ze zijn echt beide uit. Tijd voor een nieuwe game want Bowser blijft Mario nog wel even bezighouden.

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Filmpjes Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.