Skip to Content

10 maart Mariodag – Mar10 een dag vol Mariopret

Jaarlijks is het een bijzondere dag op 10 maart Mariodag. Mar10 is een dag vol magische sprongen, unieke verrassingen en het beleven van avonturen met de besnorde held en zijn vrienden. Hier een blog met een aantal leuke weetjes en natuurlijk interne links met alles wat wij hebben van Mario onze superheld.

10 maart Mariodag een bijzondere dag. Mar10 staat onze vriend Super Mario in de spotlight. Ga jij vandaag gamen of spelen met Mario?

10 maart Mariodag

Mar10 is de dag om even de Switch erbij te pakken en met Mario en zijn vrienden een leuke game te spelen. De Mario-game met de meeste levels is Super Mario Maker 2* voor de Nintendo Switch. Er zijn maar liefst meer dan 20 miljoen levels beschikbaar!
Het spel dat bij ons thuis het meeste wordt gespeeld is Super Mario Kart 8 Deluxe. Daar zijn wereldwijd al meer dan 52 miljoen exemplaren van verkocht. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan meedoen. Ik ben benieuwd wie op 10 maart Mariodag een potje gaat karten op de switch.

Hoe oud is Mario?

Super Mario debuteerde in 1981 in het speelhalspel Donkey Kong. Zijn naam was toen Jumpman. Op 13 september 1985 werd hij geboren als Super Mario voor het Famicom-systeem en even later voor Nintendo Entertainment System. Mario is vernoemd naar de huisbaas van een van de medewerkers van Nintendo omdat hij er zo op leek. Hoe oud is Mario dus? Ligt eraan welke begindatum je neemt. 1981 of 1985.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Mario spellen in de hoofdrol

Hier op MamaScrapelle vind je nog veel meer spellen waarin Mario de hoofdrol speelt. Misschien heb je geen Super Mario Maker of Super Mario Kart om op 10 maart Mariodag te spelen.

Wat dacht je van Super Mario’s Bros U deluxe: Ren, spring en stamp door 164 zijwaarts scrollende 2D-levels in traditionele Super Mario Stijl. Tot 4 spelers kunnen samenwerken om munten te verzamelen en vijanden te verslaan op weg naar de vlag, of juist proberen om elkaar in de weg te zitten om zelf zoveel mogelijk munten in de wacht te slepen.

Super Mario Odyssey: Maak samen met Mario een avontuurlijke wereldreis in 3D. Gebruik Mario zijn moves om met zijn maatje Cappy prinses Peach te redden en Bowsers trouwplannen te dwarsbomen.

Super Mario 3D world en Bowsers Fury. Een wereld vol 3D Mario-plezier. Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden.

Hier nog een paar games voor 10 maart Mariodag:

Welk spel speel jij vandaag 10 maart Mariodag?

Vrienden van Mario

Super Mario heeft verschillende vrienden en bondgenoten in de Mario-franchise. Enkele van zijn bekendste vrienden zijn:

  • Luigi: De jongere broer van Mario. Hij is vaak zijn reisgenoot en helpt Mario bij zijn avonturen. Luigi is ook een bekend personage en heeft zijn eigen games die je ook kunt spelen op 10 maart Mariodag, zoals de Luigi’s Mansion*-serie.
  • Princess Peach: De prinses van het Mushroom Kingdom. Mario heeft haar meerdere keren gered uit de klauwen van Bowser, de aartsvijand van Mario. Hoewel ze vaak in de problemen komt, is ze een belangrijk lid van het koninklijke team.
  • Toad: Toad is een inwoner van het Mushroom Kingdom en een trouwe vriend van Mario. Er zijn meerdere Toads in de serie, maar een van de bekendste is Toad, met zijn kenmerkende rode en witte stippen.
  • Yoshi: Een dinosaurusachtig wezen dat Mario vaak helpt tijdens zijn avonturen. Yoshi staat bekend om zijn vermogen om dingen op te eten en zijn eieren te gebruiken als projectielen.
  • Princess Daisy: Een andere prinses in het Mushroom Kingdom en goede vriendin van Mario en Luigi. Ze verschijnt vaak in sportspellen en partygames.
  • Toadette: Een vrouwelijke Toad die in sommige games voorkomt. Ze is te herkennen aan haar roze en witte stippen.
  • Rosalina: Een kosmisch wezen dat verschijnt in de Super Mario Galaxy-serie. Ze is de beschermer van de sterren en heeft een rol als mentor en beschermster van de Lumas.
  • Donkey Kong: Hoewel Donkey Kong oorspronkelijk Mario’s tegenstander was, zijn ze later vrienden geworden. Donkey Kong heeft zijn eigen game-reeks en verschijnt ook als speelbaar personage in diverse Mario-spellen.
speelgoed-van-het-jaar

Speelgoed voor op 10 maart Mariodag

Veel mensen kennen waarschijnlijk wel het interactieve speelgoed van Lego en Super Mario. Een geweldig leuk spel met vele uitbreidingen waar kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Er zijn grote pakketten en kleine pakketten om zo een heel speelwereld na te bouwen. De onderdelen zijn bewegend en er kunnen heel wat hindernissen worden genomen. Speel op 10 maart Mariodag met Lego en je Ipad! Erg leuk voor als je een verzameling Lego speelgoed wil aanbieden.

10 maart Mariodag een bijzondere dag. Mar10 staat onze vriend Super Mario in de spotlight. Ga jij vandaag gamen of spelen met Mario?

Leuke linkjes

Tot slot nog een paar leuke producten voor 10 maart Mariodag met Super Mario in de hoofdrol!

Wat ga jij spelen op 10 maart Mariodag?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.