10 maart Mariodag – Mar10 een dag vol Mariopret

Jaarlijks is het een bijzondere dag op 10 maart Mariodag. Mar10 is een dag vol magische sprongen, unieke verrassingen en het beleven van avonturen met de besnorde held en zijn vrienden. Hier een blog met een aantal leuke weetjes en natuurlijk interne links met alles wat wij hebben van Mario onze superheld.

10 maart mariodag

10 maart Mariodag

Mar10 is de dag om even de Switch erbij te pakken en met Mario en zijn vrienden een leuke game te spelen. De Mario-game met de meeste levels is Super Mario Maker 2* voor de Nintendo Switch. Er zijn maar liefst meer dan 20 miljoen levels beschikbaar!
Het spel dat bij ons thuis het meeste wordt gespeeld is Super Mario Kart 8 Deluxe. Daar zijn wereldwijd al meer dan 52 miljoen exemplaren van verkocht. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan meedoen. Ik ben benieuwd wie op 10 maart Mariodag een potje gaat karten op de switch.

Geschiedenis van Mario

Super Mario debuteerde in 1981 in het speelhalspel Donkey Kong. Zijn naam was toen Jumpman. Op 13 september 1985 werd hij geboren als Super Mario voor het Famicom-systeem en even later voor Nintendo Entertainment System. Mario is vernoemd naar de huisbaas van een van de medewerkers van Nintendo omdat hij er zo op leek.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Mario in de hoofdrol

Hier op MamaScrapelle vind je nog veel meer spellen waarin Mario de hoofdrol speelt. Misschien heb je geen Super Mario Maker of Super Mario Kart om op 10 maart Mariodag te spelen.

Wat dacht je van Super Mario’s Bros U deluxe: Ren, spring en stamp door 164 zijwaarts scrollende 2D-levels in traditionele Super Mario Stijl. Tot 4 spelers kunnen samenwerken om munten te verzamelen en vijanden te verslaan op weg naar de vlag, of juist proberen om elkaar in de weg te zitten om zelf zoveel mogelijk munten in de wacht te slepen.

Super Mario Odyssey: Maak samen met Mario een avontuurlijke wereldreis in 3D. Gebruik Mario zijn moves om met zijn maatje Cappy prinses Peach te redden en Bowsers trouwplannen te dwarsbomen.

Super Mario 3D world en Bowsers Fury. Een wereld vol 3D Mario-plezier. Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden.

Hier nog een paar games voor 10 maart Mariodag:

Welk spel speel jij vandaag 10 maart Mariodag?

speelgoed-van-het-jaar

Speelgoed voor op 10 maart Mariodag

Veel mensen kennen waarschijnlijk wel het interactieve speelgoed van Lego en Super Mario. Een geweldig leuk spel met vele uitbreidingen waar kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Er zijn grote pakketten en kleine pakketten om zo een heel speelwereld na te bouwen. De onderdelen zijn bewegend en er kunnen heel wat hindernissen worden genomen. Speel op 10 maart Mariodag met Lego en je Ipad! Erg leuk voor als je een verzameling Lego speelgoed wil aanbieden.

Leuke linkjes

Tot slot nog een paar leuke producten voor 10 maart Mariodag met Super Mario in de hoofdrol!

Wat ga jij spelen op 10 maart Mariodag?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.