Minder spierkrampen en vermoeidheid – signalen die wijzen op een magnesiumtekort

We zijn allemaal wel eens moe, en hebben vast ook allemaal wel eens spierpijn. Spierkrampen en vermoeidheid kunnen echter een teken zijn van magnesiumtekort. Toen ik vaker spierkrampen had kreeg ik de tip, ‘probeer eens magnesium, voor mij werkt dat’. Wat zijn de beste magnesium tabletten, en waarom zou ik ze nemen?

Minder spierkrampen en vermoeidheid - de kracht van magnesium
Afbeelding van benzoix op freepik, via premium account

Ontspanningsmineraal voor spierkrampen en vermoeidheid

In de volksmond wordt magnesium ook wel ontspanningsmineraal genoemd. Het helpt dan ook bij een ontspannen psychische toestand, door zijn bijdrage aan een goed functionerend zenuwstelsel en normale spierfunctie. Toch doet magnesium veel meer dan dat. Het is niet alleen goed tegen spierkrampen en vermoeidheid. Ook is het belangrijk voor de vorming van botten en tanden en betrokken bij meer dan 300 natuurlijke processen in je lichaam. Een erg belangrijk mineraal dus!

Wist je dat 1 op de 6 mensen een magnesium tekort heeft?

Magnesium zit in onder andere volkorenbrood, graan- en melkproducten, groenten, noten en vlees. Toch heeft 1 op de 6 mensen een tekort aan dit mineraal. Sinds de tip die ik kreeg heb ik magnesium toegevoegd aan mijn dagelijkse pilletjes. De spierkrampen en vermoeidheid zijn hierna verminderd. Denk niet ‘ik kan niet te veel binnenkrijgen’. Dit dacht ik eerst namelijk wel, maar hier kwam ik van terug. Magnesium plas je niet gewoon uit zoals sommige andere stoffen. Mocht je buikkrampen, diarree of andere klachten ervaren, stop dan direct en kijk of magnesium de oorzaak was. Toch maakt je lichaam zelf geen magnesium aan én heb je het elke dag nodig. Je krijgt niet snel te veel binnen. Houd je aan de dosering van jouw supplement, dan komt alles goed.
Lees ook hoe je je darmgezondheid verbetert.

Welke vorm magnesium nodig bij spierkrampen en vermoeidheid?

Magnesium kan dus fijn werken als je minder spierkrampen en vermoeidheid zou willen. Maar de juiste dosering is dus belangrijk. Ook in welke vorm is belangrijk want hierin zijn diverse keuzes te maken! Magnesium is beschikbaar in pillen, kauwtabletten, poedervorm en vloeibare vorm. Allemaal hebben net een andere samenstelling en soms een verschillend type magnesium. Ook zijn er varianten voor kinderen, beter afgestemd op wat zij nodig hebben. Niet alle magnesiumverbindingen zijn hetzelfde. Uitleg over de opname en werking zijn gemakkelijk te vinden en vrij ingewikkeld. Voor het uitzoeken van mijn supplement heb ik dit versimpeld samengevat;

  • Beste vorm als je focus op spierfunctie en energieniveau ligt – Magnesium Malaat.
  • De keuze voor gemoedstoestand, geheugen en concentratie – Magnesium Tauraat
  • Voor de geestelijke balans – Magnesium Bisglycinaat
  • Combinatie van bovenstaande, met brede werking – Magnesium Complex

Zelf heb ik een redelijk slecht immuunsysteem en ervaar chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Dit kan dingen als sporten erg lastig maken. Sinds het extra innemen van magnesium heb ik minder spierkrampen en vermoeidheid. En had ik minder last na het sporten! Ik heb dus het idee dat het voor mij werkt. Magnesium werkt voor een boel verschillende dingen en is belangrijk voor je lichaam. Persoonlijk vind ik het soepel en sterk houden van mijn spieren en de aanmaak van cellenweefsels het belangrijkst. 

Minder spierkrampen en vermoeidheid - de kracht van magnesium
Afbeelding van kjpargeter op freepik, via premium account

Lees ook deze blogs

footer-7
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.