Skip to Content

Genoeg vitamine C – een tip als je weinig fruit eet

Zoals veel mensen weten ben ik intolerant voor lactose en sacharose. In het kort melk en suiker. Daar valt prima mee te leven, al moet ik wel eens sjoemelen en heb ik dan een paar dagen een opgezette buik of buikklachten. Toch maakte ik mij een paar jaar geleden zorgen of ik wel genoeg vitamine C binnen kreeg. Dit omdat ik eigenlijk bijna geen fruit eet.

Geen fruit eten?

genoeg vitamine C

Ja ik weet het, het advies is om 2 stuks fruit per dag te eten, maar in fruit zitten ook kleine hoeveelheden sacharose, en ik merkte dat mijn lichaam er niet altijd leuk op reageert. Zo kan ik goed tegen blauwe bessen, maar die zijn niet altijd voorradig, of rete duur. Een banaan en ananas is sowieso een no-go en van een appel krijg ik maagzuur. Van zelfgemaakte groene sapjes was ik in 1 week 2 kilo aangekomen. Om toch genoeg vitamine C binnen te krijgen slik ik voedingssupplementen zoals Altrient C.

Genoeg Vitamine C via een voedingssupplement

Altrient

Ik heb al vele soorten voedingssupplementen geprobeerd. De meeste vitamine C tabletten zijn onmenselijk groot om door te slikken. Dit kost me echt altijd veel moeite. De multi vitamines en extra vitamine D slik ik standaard in de R maanden en vaak ook nog wat extra vitamine B12 omdat ik daar een paar jaar geleden een tekort aan had.

Altrient C is anders. Het heeft een beetje de structuur van honing, het is namelijk een gel. Altrient heeft een gepatenteerde inkapselings proces dat een membraan vormt om de nutrienten. Hierdoor wordt het niet afgebroken in de maag, maar krijgt het de kans om opgenomen te worden in de dunne darm om zo in de bloedbaan te komen. De werking is daardoor maar liefst 5 x efficiënter dan de Vitamine C pillen die je online koopt of in de winkel ziet.

De Altrient giet je in een klein sokje water of sap in een glas. Je kunt het alleen niet roeren zodat het oplost, want de gelstructuur blijft bij elkaar. Het is een gek gevoel als je het doorslikt, maar zoveel makkelijker en pijnlozer dan zo’n mega pil. Het smaakt niet zuur, zodat je met zin genoeg vitamine C inneemt.

genoeg vitamine C met Altrient

Waarom is Vitamine C belangrijk?

Vitamine C is erg belangrijk voor je weerstand. Het heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. En zeker nu in tijden van corona wil je dat je vitamines goed op orde zijn en dat je dus genoeg vitamine C inneemt. Men verwacht een nare herfst tegemoet te gaan en daarom ben ik nog vastberadender dan ooit om goed voor mijn lichaam te zorgen. Als leerkracht ben ik immers onmisbaar. Er is al zo’n groot te kort!

Hoe zorg jij voor een goede weerstand? Gebruik jij voedingssupplementen?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.