Skip to Content

Ouder-kind bootcamp – een activiteit in de buitenlucht

Sinds een aantal maanden ben ik op zondagochtend regelmatig te vinden in de achtertuin van Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden. In deze groene oase in het hectische Den Haag doe ik energie op om er de rest van de week weer fit tegenaan te gaan. En hoe!? Samen met mijn zoontje ga ik los in het Haagse Bos tijdens een ouder-kind bootcamp.

Ouder-kind bootcamp in het Haagse Bos

ouder-kind bootcamp

Mijn zoontje wilde het liefst nog wat langer blijven kijken naar de broedende zwaan op het nest, maar daar hadden we even geen tijd voor. Ik lokte hem gauw mee over het bruggetje ‘waarna we vast nog wel meer dieren zouden tegenkomen’. We haastten ons naar het veld waar de ouder-kind bootcamp nét begon. Hier begint voor mij het toppunt van quality time met mijn zoontje: één van mijn grootste hobby’s samen met hem doen. Heerlijk 45 minuten samen sporten in de buitenlucht dus. Middels een balspel maken we kennis met onze sportgenootjes. De kinderen die meedoen hebben leeftijden van 2,5 tot en met 7 jaar.

Full body workout voor beiden tijdens de ouder-kind bootcamp

De oefeningen die we doen tijdens de ouder-kind bootcamp zijn voor ouder én kind uitdagend. Voor de ouders is dat vooral tijdens het high impact gedeelte. De ‘snurfies’ (zo noemde hij de burpees) vindt mijn zoontje niet leuk. Tja, geef hem eens ongelijk… 😉 Maar de kinderen worden door de trainer bij alle oefeningen betrokken door spelelementen, competitie en elementen van storytelling. Zodra er dieren na gedaan mogen worden, leeft mijn zoontje zich heerlijk uit. De ouders kunnen niet achterblijven! Voor ik het weet kruip ik als een beer over de grond terwijl ‘kindje beer’ op mijn rug mee lift naar het oranje pilonnetje verderop. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij zelf ook als een beer zou lopen, maar ach. De oefeningen duren niet al te lang, in dit geval vind ik dat dus niet erg. Op naar het volgende dier!

Weer of geen weer

De ouder-kind bootcamp van Fit Family vindt dus altijd buiten plaats. Heerlijk vind ik dat en ik raad het iedereen aan. Het is voor jong en oud namelijk goed om buiten te zijn, zeker in deze gekke tijden. In de natuur zijn levert een positieve bijdrage levert aan onze mentale en fysieke gezondheid. (Dat is door verschillende onderzoeken bewezen.) Het buiten zijn in combinatie met sporten, wat ook weer goed voor je is, maakt de workout ideaal. En ja, buiten sporten betekent óók in de regen of op de koude grond als het gevroren heeft. Maar daar kun je je gewoon op kleden. En in de hitte van deze zomer? Genoeg schaduw in het bos én er worden leuke oefeningen bedacht met waterspellen!

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Sommige mensen vragen zich af waarom je ‘zoveel’ geld betaalt voor een sport waarbij je ‘niet eens’ gebruik kunt maken van faciliteiten (douchegelegenheid, kantine etc.). Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het maken van het programma. De ouder-kind bootcamp van Fit Family is ontwikkeld met een expertteam. Daarin zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd. Het team bestaat namelijk uit een (kinder)fysiotherapeut, een gymdocent basisonderwijs en een kinder & jeugdpsycholoog. Daarnaast ook een kickboks-trainer/trainer youké-sterke jeugd, een tophockeyster AH&BC/trainer jeugd & volwassenen en de assistent-trainer van Team Jumbo-Visma.

ouder-kind bootcamp

De trainers van Fit Family hebben allemaal de Fit Family trainersopleiding doorlopen. Daarbij leren ze de belangrijke elementen van de ouder-kind bootcamp aan.

Groepsband bij Fit Family

Bij Fit Family meld je je aan voor een vaste groep. Want naast de band die versterkt wordt tussen ouder en kind tijdens de ouder-kind bootcamp, vindt Fit Family het belangrijk dat er een groepsband ontstaat tussen de deelnemers en met de trainer. Dit zorgt ervoor dat ouder en kind zich op zijn gemak voelen en vrijuit meedoen tijdens de lessen. Mijn zoontje zei bijvoorbeeld laatst ineens dat hij het ‘eng’ vond. Dat bleek te komen doordat de vaste trainster op vakantie was. En daarnaast waren er die ochtend aardig wat andere nieuwe gezichten te zien. Maar na afloop van een les drinken we met zijn allen wat. En dan is er gelegenheid om met elkaar na te kletsen en een stukje fruit te eten. Op die manier zien die nieuwe gezichten vanzelf minder ‘eng’ uit. 😉

gezonde snack bij de ouder-kind bootcamp

Waar kun je de ouder-kind bootcamp doen?

Tot nu toe kun je voor de workouts terecht op vier plaatsen in het land. In Amsterdam worden de lessen gegeven in het Amsterdamse Bos. En in Rotterdam kun je sporten in het Vroesenpark. In Utrecht is de ouder-kind bootcamp in Tuinwijk en in Den Haag verzamelt Fit Family in het Haagse Bos.

fitfamily
foto: FitFamily.com

Ook Mirjam ging aan de slag om gezond en fit te worden.

Footer 6 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.