Black stories zijn kaarten met daar op de voorkant een raadsel

Speelgoed van het jaar alleen voor kinderen? Neehoor, speelgoed is er voor elke leeftijd en ook voor volwassenen. Deze Black stories zijn genomineerd in de categorie 18+. Ik ben gek op raadsels en spelletjes. Zeker als het ook nog eens makkelijk erbij te pakken is. Dus wat dat betreft hebben deze Black stories al veel punten in het voordeel!

Black stories

Black Stories

Black stories zijn kaarten met daar op de voorkant een raadsel / situatie en op de achterkant het antwoord. De raadselmeester leest het raadsel op en dan is het aan de andere persoon, of personen om vragen te stellen en er zo doende achter te komen wat er zich heeft afgespeeld. De vragen mogen alleen met ja en nee beantwoord worden of je mag mild in de juiste kant geholpen worden want soms tast je volledig in het duister. Belangrijk is dat de raadselmeester altijd gelijk heeft en alleen de achterkant van de kaart is de juiste oplossing.

Deze editie van Black stories, uni edition, is alweer de zesde uitgave van dit onwijs populaire spel. Ik had er zelf nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn. De auteur is Nicola Berger en ze is al vanaf het begin betrokken bij de black stories. Bernard Skopnik is de illustrator en hij zorgt voor heldere en puristische tekeningen die goed aansluiten bij de sfeer.

Het is niet alleen voor volwassenen want er is ook een rainbow stories editie voor kinderen vanaf 8+ jaar. Met een duidelijke uitleg maar ook hier blijft gelden dat de tovermeester altijd gelijk heeft. Bij deze editie is Corinna Harder de auteur en Helmut Kollars de illustrator.

Black stories

Wat vinden wij er van?

Enthousiast door de voorpret en toffe uitstraling van Black stories gingen we na het eten aan de slag. Mijn man en ik… maar als snel kregen we knallende ruzie. We waren te hard van stapel gegaan zonder de enkele regels goed door te lezen. Dit is dus wel aan te raden. Ook hadden we in eerste instantie niet door dat het een uni/ universiteits editie was. Wat het raadveld iets beperkt. Het spel is makkelijk erbij te pakken en dat is top. Ideaal voor onderweg, mee op reis of gewoon thuis.

We kregen ruzie bij de eerste keer Black stories spelen omdat we multi-denkers zijn die te groot denken vaak. We vinden het dan heel lastig om dit te verkleinen tot een kleiner plaatje. De vraag of situatie is zo minimaal en de mogelijkheden zijn zo groot. Maar al doende leerden we en kregen we plezier in het spel. Dat we de regels gingen lezen hielp wel en het verkleinen van het raadveld door het thema te beseffen was ook fijn.

Black stories

De Rainbow editie ben ik ook gaan testen met mijn dochter van 6. Ze is te jong maar toch zorgde het voor een leuk spelmoment. Ze denkt al net zo ruim als haar ouders, maar snapte het spel wel veel beter en stelde veel beter gerichte vragen. Al met al hebben we ons goed vermaakt en is dit een spel wat even moest groeien.

Anders is het zeker en ik ben benieuwd of jullie dit spel kennen?

Bestel je eigen Black stories, Rainbow stories of andere edities hier!

Genomineerd Speelgoed van het jaar 2020

Ander speelgoed van het jaar 2020:

Cube DuelColor Addict Herloff , Lego Super MarioLEGO Dots armbanden, Froggit

Kijk hier voor alle nominaties speelgoed van het jaar 2020:

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.