Color Addict – een verslavend spel

Boven op de doos van Color Addict van Shuffle staat deze tekst: Waarschuwing: dit spel is heel verslavend! Niet geschikt voor wie groen lacht, zwartkijkt, geel ziet van nijd, weinig kleur heeft of roze olifanten ziet voorbijvliegen.. dekt dat de lading of niet?

color addict

Color Addict

Color Addict is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 8 en 9 jaar. Dat heeft er vooral mee te maken dat je goed en vlug moet kunnen lezen, de makers zeggen 7+. Het zijn geen ingewikkelde zinnen, maar er zitten wel behoorlijk wat afleidingen in het spel.

Op elk speelkaart staat namelijk 1 woord, vanaf 2 kanten goed te lezen. Dat woord zegt bijvoorbeeld GEEL, maar heeft de kleur GROEN en dan zijn er ook nog ROZE vlekken om je af te leiden. Ja je moet goed scherp blijven.

Verwarrende regels of niet?

gekleurde woorden met verfspatten

De regels van Color Addict zijn verwarrend of toch niet? Ik speelde het de eerste keer met een bijna 7 jarige die net kan lezen en mijn 7 jarige die al ver is met lezen. Als het woord blauw ook blauw is, dan mag je alleen blauw spelen. Maar is het woord blauw rood van kleur dan kun je dus met blauw en rood verder spelen. De inktvlekken zijn er alleen maar om je af te leiden.

Ook zijn er jokers die alle kleuren kunnen zijn.

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk bent. Er is dus geen vaste beurt volgorde. Je hebt 3 kaarten in je hand van je eigen trekstapel en daar moet je mee spelen. Kun je niet dan pak je een kaart van je eigen trekstapel. Totdat je weer mee kunt spelen. Er zijn verder geen echte regels.

color addict

Aangepast spelen met Color Addict

Omdat een van de meisjes nog niet zo lang geleden had leren lezen besloten we om Color Addict een beetje aangepast te spelen. We speelden om de beurt in plaats van door elkaar. Hiermee duurt het spel wel langer, maar blijft het toch ook nog leuk voor de jongste deelnemer. Als je dit spel met geoefende lezers en spelletjes spelers speelt dan zou ik zeggen gaan met die banaan!!

Leuk?

Ja ik vond Color Addict een leuk en toch ook leerzaam spel. Kinderen leren snel te lezen en te denken omdat ze een woord lezen en in een andere kleur zien. En ook als volwassene is dit nog een goede breintraining! Misschien wint wel iemand van wie je het totaal niet had verwacht!
Verslavend is het zeker maar na 3 potjes hebben wij er wel genoeg van. Onze brein dreigt overbelast te worden! Snel wat anders gaan spelen.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Je kunt het spel hier kopen

Specificaties Color Addict

Shuffle | 7 – 99 jaar | 2 tot 6 spelers | spelduur: 15 minuten | meer informatie vind je hier

Ander speelgoed van het jaar 2020:

Froggit, Cube Duel , Herloff Lego Super Mario, Black Stories,

Kijk hier voor alle nominaties speelgoed van het jaar 2020:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.