Speelgoed met wielen? een hulp voor kiezen

Het is pas juli en mijn dochter is jarig in november. Tijd genoeg zou je zeggen maar niets is minder waar in mijn ogen. Na de zomervakantie komt november steeds dichterbij en dus ook haar 2e verjaardag. Iedereen gaat de vraag stellen; ‘Wat wil je voor Nora haar verjaardag?’ Je wilt dan voor iedereen ook een antwoord hebben, maar dat is moeilijk. Het enige waar ik aan kan denken is speelgoed met wielen, maar wat dan?
Totdat de site van Lobbes voorbij kwam; wat een opties! Dit maakt de keuze alleen niet perse makkelijker; houten poppenwagen, skeelers kind en nog veel meer. What to choose?

Speelgoed met wielen een Houten poppenwagen

Voor haar eerste verjaardag waren we er zo uit; Nora kreeg een loopfiets! Ja toen kreeg ze ook al speelgoed met wielen. Maar dit jaar vind ik het lastig. Ze speelt met zoveel dingen en er springt niet echt iets uit. Ik ben dus alvast aan het oriënteren geslagen op de site van Lobbes en dit zorgt voor wat inspiratie. Zo kom ik al snel uit bij het houten speelgoed en dus ook de houten poppenwagens.

De interesse voor poppen komt steeds meer naar boven. Op zolder ligt al een Baby Born klaar die stamt uit mijn kindertijd. Ik kan niet wachten totdat ze hiermee kan gaan spelen. Voor nu heeft ze een kleinere pop die voor haar makkelijk hanteerbaar is. Een pop zonder poppenwagen kan natuurlijk niet dus mijn interesse is gewekt! Lobbes heeft een mooi aanbod aan houten poppenwagens. Het mooie van hout is dat het prachtig en duurzaam materiaal is. Het kan tegen een stootje en dat is niet geheel onbelangrijk bij kinderen.  Daarnaast zien ze er ook prachtig uit en spreken de kleurtjes en het design kinderen echt aan.

Ik zie verschillende varianten; er is dus voor ieder wat wils. De poppenwagens zien er vrolijk en stevig uit en kunnen dus een aantal jaren mee. Welke ouder wil dit nu niet? Echt waar voor je geld.
Ik ben verliefd op de poppenwagen wit/zilver met hartjes, en jullie?

speelgoed met wielen

Rolschaatsen of skeelers kind

Nog een optie die ik tegenkom voor speelgoed met wielen zijn de rolschaatsen/skeelers.
Zelf heb ik vroeger ook skeelers gehad; wat een vrijheid als je het een beetje goed kon en de wereld kon gaan ontdekken. Toch heb ik altijd de rolschaatsen ook heel leuk gevonden. De opties die Lobbes biedt zijn echt heel leuk; ik ben meteen verliefd op de rolschaatsen van K3!

Helaas zijn ze op dit moment nog niet leverbaar en beginnen ze pas bij maat 27. Het duurt echter nog wel even voordat Nora hierin past. Maar deze optie ga ik zeker onthouden voor een verjaardag over een paar jaar. Terwijl ik verder kijk tussen de rolschaatsen en skeelers, maakt mij hart opnieuw een sprongetje:

speelgoed met wielen

Deze rolschaatsen passen haar bijna! Momenteel zit ze in maat 21 en loopt ze sinds 3 maanden goed. Op dit moment is dit een goede tweede keus als verjaardagscadeau. Een leuk cadeau om te geven, de prijs van € 29,99 is netjes en ze kan er een aantal jaren mee vooruit. Daarbij krijg je niet alleen de rolschaatsen maar ook nog een beschermset met knie- en polsbeschermers. Veiligheid voorop!

Nieuwsgierig als ik ben kijk ik natuurlijk verder op de site van Lobbes naar meer speelgoed met wielen. Ik zie een skelter en een step, skateboard en nog veel meer dingen voor het buiten spelen voorbij komen. Oké dit is pas voor over een paar jaar maar ideeën opdoen is leuk en vooral omdat Nora zo van buiten spelen houdt.

Speelgoed met wielen in de categorie eductief

Het verlanglijstje groeit als ik in de categorie Educatief doorklik naar baby en dreumes. De Zoef Zoef dieren van Vtech zullen zeker een hit zijn. Wij hebben Kim Kip en haar kuiken bij ons in huis, maar wat dacht je van Charlie Cheetah, Patricia Poedel of Karin Koe en haar kalfje? Spelenderwijs leren kinderen veel over de dieren. Het speelgoed is stevig waardoor ze tegen een stootje kunnen en het geluid kan je zachter zetten; voor de meeste ouders ook echt heel erg fijn! En het is speelgoed met wielen waardoor de zoef zoef dieren makkelijk mee te spelen zijn ook als je niet de hele baan uitzet.

speelgoed met wielen

Categorie Spellen en puzzels

Als laatste neem ik nog een kijkje in de categorie spellen en puzzels en zie daarbij ineens de insteek mozaïek van Quercetti voorbij komen. Dit hebben we ook als speelgoed op de BSO waar ik werk en kinderen vinden het super leuk. Je kunt een afbeelding namaken met behulp van de bijgeleverde voorbeelden, maar je kind kan ook zelf iets maken met de gekleurde doppen op het bord. Het is dan wel geen speelgoed met wielen, maar ze kunnen er wel een auto mee maken bijvoorbeeld.

Deze variant kan door middel van twee steuntjes ook nog mooi rechtop staan. De oog- en handcoördinatie wordt hier optimaal geprikkeld en dat vind ik als pedagogisch medewerker en moeder ook erg belangrijk. Niet zomaar een spel, maar een leerzaam spel. Deze voeg ik zeker toe aan het verlanglijstje van Nora!

site van lobbes

Al met al heeft Lobbes een prachtig aanbod aan speelgoed, spellen en leerzaam materiaal voor iedere leeftijd. Neem snel eens een kijkje op de site en scoor iets leuks voor je kind. Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie en cadeautips kunnen geven.

Footer3
Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.