Skip to Content

Speelgoed van het jaar 2020 – een overzicht

Ook dit jaar kunnen we weer kiezen uit een mooi en gevarieerd aanbod van Speelgoed van het jaar 2020. Zoals jullie inmiddels gewend zijn op Mamascrapelle volgt hieronder een uitgebreid overzicht van alle genomineerden met linkjes! Waar zijn jullie benieuwd naar of wat ken je al?

Kijk hier voor de competitie van 2023

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 0 – 3 jaar

speelgoed van het jaar 2020
Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Tegenwoordig biedt Playmobil ook veelzijdige sets aan voor de allerjongsten. Playmobil 1.2.3 biedt plezier en een leerzame ervaring voor deze kleine ontdekkingsreizigers. Er is altijd wel iets aan de hand in de kleurrijke kleuterschool en er is genoeg te zien en ontdekken. Handig is ook dat je het zo meeneemt. Speel met vrienden of alleen. Schommel, ga op de glijbaan of draai in de draaimolen en nog veel meer. Hier kun je de mooiste ervaringen uit de kleuterschool naspelen. En het beste: De volledige inhoud past in het koffertje – ideaal voor op reis. Bijvoorbeeld in de trein.

Smartmax My First Sounds & Senses

Smartmax My First Sounds & Senses –

Schudden, rammelen en bouwen. Smartmax heeft 4 nieuwe staven ontwikkeld met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud de staven en de ballen en maak muziek! Beleef en ervaar zoals deze jonge ontdekkingsreizigers graag doen. De aantrekking tussen de onderdelen door het magnetisme prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Deze set hoort absoluut thuis in de leefwereld van jonge kindjes waar ontdekking centraal staat.

Lees hier de review van Smartmax my first acrobats

Speelgoed van het jaar 2020
Categorie 4 & 5 jaar

speelgoed van het jaar 2020
Jumbo Ik Leer Symmetrie

Jumbo Ik Leer Symmetrie – Speelgoed van het jaar 2020

Met ‘Ik leer symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren.

Spin Master PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Ultimate Police Cruiser van Chase van Spinmaster – enorme cruiser met spannende functies, zoals zwaailichten en geluiden, krijg je vijf voertuigen in één! Met de auto, twee motoren, een boot en een helikopter is de Ultimate Police Cruiser op alles voorbereid! Plaats Chase (figuur inbegrepen). Ik weet nu al dat mijn dochter dit te gek zou vinden. Ze is helemaal into honden en Paw Patrol. En ook nog eens met zwaailichten en geluid. Dit is haar winnaar denk ik.

Megableu Louis Liaan speelgoed van het jaar 2020

Louis Liaan is een spel waarbij alles draait om een aap Louis genaamd. Deze aap hangt hongerig tussen twee lianen. Het eten kan aan Louis gehangen worden, maar pas op! Wordt het te zwaar dan vliegt al het eten de lucht in. Niks zo onvoorspelbaar als Louis Liaan, de ene keer heeft hij meer honger dan de andere keer. Dit spel wordt nog verwacht en moet nog op de markt komen. Het klinkt in ieder geval erg leuk, toegankelijk en lollig.

Lees de volledige review van Louis Liaan hier

Smart Jaak en de Bonenstaak

Bouw de afbeelding na van de bonenstaak en help Jaak om naar het kasteel in de wolken te klimmen. Jaak en de Bonenstaak is een sprookjesachtig spel met maar liefst 60 opdrachten. De puzzelstukken kantelen voortdurend, terwijl ze op hun plaats vallen. Daarom moeten kinderen goed op voorhand plannen hoe ze de puzzelstukken op de ladders zetten. Ze worden uitgedaagd tot nadenken en plannen. laat die kleine hersens maar lekker kraken.

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 6 & 7 jaar

speelgoed van het jaar 2020

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie de Kangoeroe van FurReal is interactief huisdierenspeelgoed en net zo lief als haar schattige kleine baby’s! De ene baby ‘roo is een jongen, de andere een meisje en de derde is … een verrassing! Pak alle drie uit voor de grote gender-onthulling. Dan kan deze liefhebbende moeder voor haar kleintjes zorgen en ook met jou spelen, reageren op aanraking met meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties waaronder liefdevolle geluiden (kleine kusjes!), voedergeluiden (soms ook een hapering … of een boeren). Oh, en mama Josie weet zich te ontspannen en plezier te hebben – ze kan een dansje doen en tegelijkertijd muziek spelen. Wat ze ook doet, ze zal zeker boeien!

LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set

LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelt. Ik als Mario liefhebber en speler zie dit als een erg tof nieuw iets en kijk zelf naar dit items erg uit!

Lees de volledige review van leog super mario hier

Megableu Bank Attack – Speelgoed van het jaar 2020

Werk samen als een team en kraak de kluis door de bevelen van de baas op te volgen in het spel Bank Attack van Megableu. De stem van de baas komt uit de kluis. Neem de gereedschappen, geef ze door en ruil ze met je teamgenoten. Gebruik het gereedschap op het juiste moment om geld te verdienen. Leg je een foutloos parcours af, dan heb je de goudstaven en 50 miljoen! Bij iedere fout van jou of je teamgenoten, verlies je een deel van je buit. Als je te veel fouten maakt gaat het alarm. Spanning, sensatie en teamplaying nodig!

Smart Froggit

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever! Het spel van Smartgames kan worden gespeeld op 2 verschillende moeilijkheidslevels, junior of expert, afhankelijk van de ervaring of leeftijd van de spelers.

De volledige review van smart froggit

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 8 & 9 jaar

speelgoed van het jaar 2020

Shuffle Color Addict

Een kleurrijk en meeslepend spel van Shuffle perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Waarschuwing: dit spel is heel verslavend! Eenmaal beginnen en je wilt niet meer stoppen. Tijd om kleur te bekennen!

Lees de volledige review van color addict hier

LEGO DOTS BFF armbandenset

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset van LEGO, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke dots erop. Kijk op de verpakking en de meegeleverde inspiratiefolder of ontwerp je eigen design. Decoreer jouw armbanden, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen. Draag jullie unieke armbanden met trots! #dotyourworld voor inspiratie. Lekker starten met ontwerpen en designen en daarna tijd om te shinen.

Lees de volledige review van lego dots hier

999 Games LAMA – speelgoed van het jaar 2020

Vlot kaartspel van 999 games, waarbij het doel is alle kaarten (minpunten) af te leggen. Lukt dat als eerste, dan mag je strafpunten teruggeven. De regels zijn simpel en toch biedt het de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen waardoor je dit blijft spelen. Uitdagend zoals past in deze leeftijdsgroep. Niet voorspelbaar omdat het elke keer weer anders loopt. En een kaartspel is ideaal overal mee naar toe te nemen.

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 10 & 11 jaar

speelgoed van het jaar 2020

JUMBO Overbooked – speelgoed van het jaar 2020

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen… Ben jij degene die de meeste passagiers tevreden stelt? Plannen, denken en oplossen. Jumbo Overbooked Sluit perfect aan bij deze leeftijd!

999 Games De Zoektocht naar El Dorado

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat El Dorado te bereiken. Dit spel van 999 games, maakt op een toegankelijke manier gebruik van het ‘deck building mechanisme’  waarbij spelers een ideale mix van kaarten moeten zien samen te stellen. Mysterie en spanning, just the way they like it!

Lees hier de review van de zoektocht naar El Dorado

Smart Cube Duel

Smart Cube Duel – speelgoed van het jaar 2020

Tijdens het spel van Smartgames creëren de spelers een kubus door om beurten een stuk van hun kleur in het spelbord te plaatsen. Ze proberen om zo veel mogelijk vierkanten in hun kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen. De speler die op het einde van het spel de meeste vierkanten in zijn kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus heeft wint het spel. Ook als alleen te spelen met de one-player-training-mode. Ideaal voor eigen vermaak maar ook voor een uitdagend samenspel.

Lees de volledige review van cube duel hier

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 12 t/m 17 jaar

speelgoed van het jaar 2020

Jolly Dutch Herrlof – speelgoed van het jaar 2020

Tijdens de Vikingperiode vocht je voor de titel van koning. Vier Vikingen vechten nu voor Herrlof: de winst en lof verdiend in oorlog. Wie wordt de volgende Viking koning? Herrlof is een slagenspel voor twee spelers waarbij je speelt tot een van de spelers minstens 50 punten heeft. De speler met de meeste punten wint. Je scoort punten door slagen te winnen en kan bonussen verdienen. Het spel van Jolly Dutch bestaat uit maximaal 10 rondes. Let the games begin!

Lees de volledige review van Herrlof hier

999 Games Stay Cool

999 Games Stay Cool

Een partyspel van 999 games waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem er in dat er door 2 personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene moet gewoon beantwoord worden terwijl de andere gespeld moet worden met gekleurde dobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk… Ik hoor de hersens al kraken en de gekke situaties ontstaan vanzelf.

Speelgoed van het jaar 2020 Categorie 18+ jaar

speelgoed van het jaar 2020

999 Games De Crew – speelgoed van het jaar 2020

De crew van 999 games is een coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen met een twist. Zonder te mogen praten, moeten zij samen 50 ‘missies’ uitspelen. Hierbij is er slechts zeer beperkte communicatie mogelijk. De missies zijn elke keer weer anders en worden steeds moeilijker. Hoewel het spel vanaf 10 jaar te spelen is, zullen de verschillende missies al vrij snel lastiger worden en uiteindelijk alleen door doorgewinterde kaartspelers  uit te spelen zijn.

Tucker’s Fun Factory Black Stories Uni Edition

Black stories zijn gitzwarte raadsels die je samen oplost. Eén speler is de Raadselmeester, die het raadsel voorleest en de oplossing kent. De andere spelers stellen vragen die alleen met ja of nee beantwoord worden. In de Uni editie lijkt de campus een veilige plek… maar professoren en studenten verdwijnen op geheimzinnige wijze. Denk buiten normale kaders, wees creatief en los de lugubere mysteries rond de universiteit op. Durf jij het aan?

Lees de volledige review van black stories hier

Stemmen speelgoed van het jaar 2020

speelgoed van het jaar 2020

SVHJ 2021
SVHJ 2022
SVHJ 2019
SVHJ 2018
BSPVN 2021
BSPVN 2020

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.