Houten schommel of een trampoline in de tuin?

Ohw ik ben zo blij met de zon. In de 8 weken thuisonderwijs kan ik eerlijk zeggen dat we ook heel veel hebben buiten gespeeld. Toen ik gastouder was kregen we van mijn vader een houten klimtoren van Wickey. Die breidde ik uit met heel veel onderdelen. We zijn er heel blij mee al staat hij wel ter discussie sinds een paar weken, willen we een trampoline of toch een houten kinderschommel aan de houten klimtoren?

Buitenspelen

trampoline

In een van de eerste weken had ik met mijn collega 2 op 1 contact met de kinderen via Zoom. De kinderen vonden het prachtig dat ze met 2 juffen tegelijk konden praten en we kregen trots hun kamers te zien en ook hun tuin en balkon. Hoe vermaakten ze zich de hele dag? Maar liefst 8 kleuters hadden een trampoline gekregen omdat ouders niet wilden dat ze naar de speeltuin zouden gaan. Ook zag ik een paar prachtige speelhuisjes en houten klimtoren voorbij komen compleet met houten schommels.

Mijn dochter zag sommige tuinen voorbij komen en riep mama ik wil ook een trampoline. Slik stiekem wil ik er ook wel een, maar zo groot is onze tuin ook weer niet. We hebben al een mooie loungeset en een 2persoons hangei in de tuin. Straks in de zomer willen we ook gewoon het zwembadje op kunnen zetten. Slik moesten we dan afscheid nemen van het houten klimtoren van Wickey?

Houten kinderschommel

Kijk dit is onze Wickey houten klimtoren. We hebben er een boter kaas en eieren spel aangehangen, we hebben een verrekijker en een stuur. Aan de ene kant een trap met extra handgrepen aan de zijkanten, maar ook klimstenen op de trap voor de grotere kinderen. Natuurlijk gaat er aan de andere kant een glijbaan naar beneden. Toen ik gastouder was had ik een zandbak onderin zitten, maar die ging er snel uit toen ik stopte en in de plaats daarvan kwam er een gezellig picknickplekje. Al is dat plekje nu meer een werkplaats om stoepkrijtverf te maken. haha Ik vind het namelijk niet erg als ze het hout steeds verven. De moddertafel hebben we pas gedoneerd aan de kleuters van school.

Als laatste hebben we een touwladder hangen, al wordt die meer als schommel gebruikt. In een van de droomsessies wat we zouden doen met de tuin gaf dochterlief aan dat de trap en de glijbaan wel weg mochten. Ook het zithoekje eronder kon wel ergens anders in de tuin, maar er moest dan wel een houten kinderschommel komen aan de houten klimtoren want de klimladder zat niet meer zo lekker. Ik vroeg, maar welke klimtoren dan want je wil alles zo’n beetje eraf hebben. Ja maar papa is wel handig die maakt het dan zo en zo en zo..

Trampoline of houten klimtoren

houten klimtoren houten schommel van wickey
wickey.nl

Ik zal je maar niet langer in spanning houden wat het is geworden. We laten de houten klimtoren van Wickey dus gewoon staan zoals die is. Er komt geen trampoline in de tuin, bij mijn schoonouders hebben we een mooie grote trampoline en op de BSO staat ook een grote trampoline. De klimtoren blijft inclusief het leuke plekje eronder waar ze lekker kan picknicken. Maar we zijn het erover eens dat we wel gaan kijken of we er een houten schommel aan kunnen hangen. Dat schommelt wat lekkerder voor die prinsessen billen.

Wat voor speeltoestel heb jij in de tuin staan? Houten schommel, of houten klimtoren of een trampoline? Of misschien heb jij wel zo’n grote tuin dat je ze allemaal hebt?

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.