zandwatertafel

Water en Zandtafel DIY

Ik had een wens. Wie heeft ze niet. En wensen kun en mag je vaak doen! Zit je tussen twee mensen van het andere geslacht, zie je een vallende ster,  blaas je alle kaarsjes uit op je verjaardagstaart dan mag je een wens doen.

Heel leuk natuurlijk!

Wensen is leuk, ik zeg altijd later als ik groot ben dan…. Ondertussen ben ik al groot, getrouwd, hebben we een dochter en bijna 34 jaar.

Mijn laatste wens die uit is gekomen was niet eens een echte wens voor mezelf. Nou ja deels, want het was deels wel voor mijn werk, maar ook voor dochterlief en stiekem ook voor mezelf haha

Ik wilde graag een echte zand/watertafel voor de kinderen. En dan niet zo’n kant en klare plastic bak die je bij heel veel winkels kan kopen. Nee 1 van hout. Een echte DIY buitenkeuken. Precies op de maat die ik hem wilde hebben. Lekker breed zodat er meerdere kindjes naast elkaar aan de slag kunnen. Met 2 wasteiltjes en kookpitjes en haakjes voor bekers en handdoekjes. Met leuke afwasborstels en kleine pannetjes.

En dat is gelukt.

Op een mooie zaterdagmorgen kwamen mijn vader en schoonvader om te helpen klussen. Van de timmerman van mijn schoonouders kreeg ik restanten buitenhout aangeboden. De vaders waren er om mij te begeleiden en omi was er om op dochterlief te letten. Manlief die stond erbij en keek ernaar en besloot maar lekker aan het werk te gaan. Wat had ik een pret!

Wat heb je nodig?

Een paar houten palen, wat lange stukken geïmpregneerd hout, bijvoorbeeld schuttinghout. Roestvrijstalen schroeven, een zaag, boormachine voor de tafel zelf.

Om hem aan te kleden heb ik antislipmatjes verknipt als kookplaatjes. Wat deurstoppers en wasmachinedoppen voor de knoppen om te koken. Twee wasteiltjes voor water en modder. Wat haakjes om bijvoorbeeld bekers en doekjes aan op te hangen. En allerlei spulletjes voor de kinderen om mee te spelen.

 

rara wat word ditzagen

Zagen, boren, uittekenen en in elkaar zetten. Tussendoor plaatste ik steeds S  neak Peaks op Facebook. Mensen dachten zelfs dat het een buitentoilet werd hahaha

dochter helpt buitenwc

Daarna de laatste boodschappen doen bij de Gamma en de Action… Bij die laatste nam ik natuurlijk weer veels te veel leuke dingen mee.

En toen was hij klaar..

zandwatertafel

Diezelfde week hebben dochterlief en de gastkindjes er al flink mee gespeeld en kreeg ik heerlijke moddergebakjes aangeboden en zandijsjes in bellenblaasbuisjes..

zandwatertafel in actie

En ik?

Ik speel vrolijk mee, voorzie de kinderen van vers water en vers zand en doe soms een beetje voor hoe je heerlijk kan kliederen!!

Want dat was eigenlijk de hoofdreden. De kinderen heerlijk laten kliederen, sensopathisch spel bevorderen en ook bij een beetje slecht weer toch heerlijk droog buiten kunnen laten spelen onder de veranda.

Op naar mijn volgende wens!

 

 

Facebook Comments

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.