Water en Zandtafel DIY buitenkeuken

Al 4 jaar wordt er bij ons in de tuin met heel veel plezier gespeeld met de water en zandtafel. Niet een kant en klare plastic keuken, en nee ook geen kant en klare gekochte buitenkeuken. Maar een zelfgebouwde van hout. Een echte DIY buitenkeuken. Precies op de maat die ik hem wilde hebben. Lekker breed zodat er meerdere kindjes naast elkaar aan de slag kunnen. Met 2 wasteiltjes en kookpitjes en haakjes voor bekers en handdoekjes. Met leuke afwasborstels en kleine pannetjes.

Buitenkeuken DIY

Op een mooie zaterdagmorgen kwamen mijn vader en schoonvader om te helpen klussen aan mijn water en zandtafel. Van de timmerman van mijn schoonouders kreeg ik restanten buitenhout aangeboden. De vaders waren er om mij te begeleiden en omi was er om op dochterlief te letten. Manlief die stond erbij en keek ernaar en besloot maar lekker aan het werk te gaan. Wat had ik een pret!

Wat heb je nodig voor een water en zandtafel?

Een paar houten palen, wat lange stukken geïmpregneerd hout, bijvoorbeeld schuttinghout. Roestvrijstalen schroeven, een zaag, en een boormachine voor de water en zandtafel zelf.

Om de water en zandtafel aan te kleden heb ik antislipmatjes verknipt als kookplaatjes, deze kwamen er echter na een maand al weer van af. Leuker is om houten schijven te verven in een rode kleur van heet of blauw van koud en die op het tussenstuk te plakken met houtlijm. Wat deurstoppers en wasmachinedoppen voor de knoppen om te koken. Twee wasteiltjes voor water en modder. Wat haakjes om bijvoorbeeld bekers en doekjes aan op te hangen. En allerlei spulletjes voor de kinderen om mee te spelen.

DIY buitenkeuken
DIY buitenkeuken

Zagen, boren, uittekenen en in elkaar zetten. Tussendoor plaatste ik steeds Sneak Peaks op Facebook. Mensen dachten zelfs dat het een buitentoilet werd hahaha

DIY buitenkeuken
water en zandtafel

Daarna de laatste boodschappen doen bij de Gamma en de Action. Bij die laatste nam ik natuurlijk weer veels te veel leuke dingen mee. En toen was de water en zandtafel klaar..

water en zandtafel

Diezelfde week hebben dochterlief en de gastkindjes er al flink mee gespeeld en kreeg ik heerlijke moddergebakjes aangeboden en zandijsjes in bellenblaasbuisjes..

water en zandtafel

En ik? Ik speel vrolijk mee, voorzie de kinderen van vers water en vers zand en doe soms een beetje voor hoe je heerlijk kan kliederen!! Want dat was eigenlijk de hoofdreden. De kinderen heerlijk laten kliederen, sensopathisch spel bevorderen en ook bij een beetje slecht weer toch heerlijk droog buiten spelen onder de veranda.

Wil je ook zo’n gave water en zandtafel / buitenkeuken voor je kinderen maar ben je niet zo handig? Ze verkopen ook kant en klare buitenkeukens op bijvoorbeeld bol.com 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!