Skip to Content

Natuur speelgoed kopen bij ZON! OUTDOOR – een groene bso

Mijn dochter gaat nu al een aantal jaren naar een groene BSO. En met groen bedoel ik een buitenschoolse opvang die buitenspelen en het ontdekken van de natuur centraal zet. Weer of geen weer bijna alle kinderen zijn altijd buiten. Ze spelen met natuur speelgoed, maken kampvuurtjes, bouwen hutten en verzorgen de vele dieren. En nu is daar ZON! OUTDOOR. Een winkel voor kinderen en volwassenen!

Kinderopvang Zon

Kinderopvang Zon is geen standaard opvang voor kinderen. Ik heb alleen ervaring met de BSO kant, maar mijn dochter vindt het er geweldig. Er zijn onderhand meer mannelijke leiding dan vrouwen volgens mij op haar locatie Kinderkookcafé en Zon thuis. Twee toffe locaties die naast elkaar liggen en waar ruim 100 kinderen op het terrein rondscharrelen. Tussen de scharrelkippen in, spelen met de natuur, speelgoed wat er is of wat ze zelf hebben gemaakt. Er zijn dieren als pony’s, geiten, varkens, konijnen, cavia’s, kippen, schildpadden, baardagamen, wandelende takken en nog meer. Ja ook slangen!

Er is een kinderkookcafé waar de kinderen onder leiding van een chef kunnen koken, een knutselatelier, een timmer en zaag hok, een muziekkamer, een verwonderkamer, een ruimte voor mindfulness binnen. Maar meestal kun je je kind buiten zoeken. Spelen in de natuur in regen, sneeuw, wind en zonneschijn is heel erg gezond en bij Zon de normaalste zaak van de wereld. En wat super leuk is, dat er nu een winkel is geopend waar je natuur speelgoed kunt kopen! ZON! OUTDOOR!

natuur speelgoed

ZON! OUTDOOR een winkel vol natuur speelgoed

Maar ja wat bedoel ik nu eigenlijk met natuur speelgoed? Dat kan vele kanten op gaan natuurlijk. En dat is terug te zien in het assortiment van de online en stenen winkel van ZON! OUTDOOR op de locatie van het Kinderkookcafé.

Denk je aan natuur dan denk je aan buiten spelen, insecten en speelgoed dat biologisch afbreekbaar is. Check dat is er allemaal inclusief een prachtige boekenkast gevuld met boeken over de natuur. En zoals er een muziekkamer is bij Zon thuis, zo worden er ook kleine muziekinstrumenten verkocht.

Maar denk ook eens aan mindfulness met al zijn facetten. Stenen, klankschalen, meditatiekussens en boeken over mindfulness en edelstenen. Natuurlijk met heerlijke etherische oliën en kruidenthee.

Knutselen en binnen speelgoed

Er zijn prachtige puzzels te koop, knutselpakketten om bijvoorbeeld je eigen dromenvanger of insectenhotel te maken, maar ook van die prachtige krijtjes in de vorm van stenen. Die liggen perfect in een kinderhand voor de mooiste kindertekeningen. Maar er is nog veel meer moois en gaafs en unieks te vinden bij ZON! OUTDOOR. Je kijkt je ogen uit!

Knusse winkel

ZON! OUTDOOR is knus ingericht met gave behangetjes en kasten die vol staan met het leukste natuur speelgoed. Kinderen lopen in en uit terwijl ik rondloop en halen hun ouders naar binnen. Mama dit wil ik, en dat wil ik ook! De sfeer is prettig en ongedwongen. Kinderen maken in hun hoofd hele verlanglijstjes vol en ouders kijken vol verwondering rond. Madeleine, de winkeleigenaresse, helpt je graag bij het maken van keuzes en geeft rustig advies over al het moois wat hier te vinden is.
Eigenlijk is ZON! OUTDOOR gewoon een grote schatkamer waar je in elk hoekje en elke bocht weer wat nieuws ontdekt.

jill lunchtrommel

Ook mijn dochter loopt steeds aan mijn jas te trekken. Geen tijd om op mama te wachten om de winkel in zich op te nemen. Nee mevrouw heeft een lunchbox en drinkbeker van Jill gespot. Sja dat heeft dan weer niets met groen speelgoed te maken. Maar ik snap het wel waarom ze hem leuk vindt. De lunchtrommel gaat dus maar mee naar huis. Andere dingen mag ze op haar verlanglijstje zetten.

Online winkel vol natuur speelgoed voor iedereen

Met al die goedlopende verlanglijstjes op MamaScrapelle zou je denken dat ik al het soort speelgoed wel eens voorbij heb zien komen. Maar niets is minder waar. Ik had nooit gedacht om natuur speelgoed op de verlanglijstjes te zetten. Edelstenen, klankschalen, insecten speelgoed, bijenwas en etherische oliën staan volgens mij op geen enkel verlanglijstje voor kinderen op onze site. Wat een gat in de markt heeft Zon Outdoor! hiermee gevonden.

Natuur speelgoed meegenomen

natuur speelgoed

Natuurlijk namen wij een paar items mee van het natuur speelgoed en een paar prachtige boeken. Met het thema van de kinderboekenweek Gi Ga Groen voor de deur is dat helemaal een schot in de roos. Deze winkel is niet alleen voor ouders en grootouders. Ook voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die aan de slag willen met een groen thema in de groep kunnen hier allerlei materiaal vinden. Geurkokers vullen met etherische oliën en gedroogde kruiden bijvoorbeeld. En wat dacht je van een mooi boek?

Met de buurmeisjes gingen ze aan de slag met het biologisch afbreekbare speelgoed van Binabo. Met deze vormpjes kun je allerlei vormen in elkaar zetten zoals een bal. In mijn ogen is 1 zakje perfect voor 1 kind, maar voor in de klas of op de groep mag je er wel wat meer van aanschaffen. Goed voor de fijne motoriek en uren speelplezier. Het neemt weinig ruimte in beslag en is zelfs op de achterbank lekker in elkaar te zetten.

natuur speelgoed

Ook zag mijn dochter een gave dromenvanger van een uil. Deze moeten we nog in elkaar gaan zetten, maar dat komt vast goed met het merk Djeco.

Natuur boeken

natuur speelgoed

Natuur boeken horen erbij en dat kun je volop vinden in deze (web)winkel. Ik vond het boek onder de grond heel tof met een zaklamp om alle beesten te ontdekken. Toch iets wat je zelf met het blote oog niet snel zult ontdekken. De review hiervan zal volgen op StoerLeesVoer!

Mindulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen

Omdat ik zelf meer ga doen met Mindfulness en het voor mijn dochter ook fijn is om te doen koos ik ook een pakket hiervoor uit. Van klankschaal tot edelstenen om mooi neer te leggen. Een mindfulness boek en een 777 vragen aan jezelf boek. Goed om over dingen na te denken en tot rust te komen. En een mindfulness boek voor in de klas nam ik ook mee. Leuk om eerst thuis aan de slag te gaan met dochter en buurmeisjes als ze willen en straks weer met de kleuters op school als we gaan spelen in de speelzaal.

Ook hier zal ik later nog uitgebreid over bloggen op StoerLeesVoer en MamaScrapelle.

Blij met deze natuur speelgoed winkel

Ik ben in elk geval heel blij met deze natuur speelgoed winkel ZON! OUTDOOR. Niet alleen kan ik cadeautjes kopen voor kinderen ( en volwassenen) als ik mijn dochter ga halen bij de BSO. Ook kan ik veel gerichter natuur speelgoed uitzoeken wat duurzamer is, past bij de wensen van ouders, geen rommel is en de kinderen dichter bij de natuur brengt. Ik ken het gemak van online winkelen, en het fijne van een stenen winkel en deze heeft gelukkig allebei!

De openingstijden van de winkel zijn maandag en donderdag van 16.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 14.00 uur. Wil je op een ander moment de winkel bezoeken stuur dan even een mail naar info@zonoutdoor.nl

De winkel is te bereiken met de fiets via Lookwatering 62, Den Hoorn
En met de auto via Sionsdreef 4, Den Hoorn

De webshop vind je hier www.zonoutdoor.nl Gratis verzenden bij besteding vanaf €50,00 Ophalen in de winkel of bij alle zon locaties ook mogelijk.

Let op in de webshop 10% korting op je eerste bestelling in de maand februari ter ere van de feestelijke opening kortingscode: Welkom22!

Kom je ook snel snuffelen bij ZON! OUTDOOR?

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.