Skip to Content

Uitwasbare haarverf kind – tips voor haar verven kinderen

¨Mam… mag ik mijn haar verven?¨ Die vraag verrast mij maar tegelijk ben ik ook meteen trots. Mijn oudste dochter wordt opeens echt groot en begint steeds meer haar eigen smaak te uiten. Dat betekent dat ze zich op haar gemak voelt thuis, op school en in haar leven! Ik heb ook vaak mijn haren geverfd vroegah en ben dus klaar voor deze stap samen als moeder en dochter momentje. Ik deel in deze blog mijn tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind!

tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind.  Welke verf voor kinderen geschikt? Is het schadelijk voor het haar? Regenboog roze blauw

Vanaf welke leeftijd haren verven?

Ik had in mijn tijd niet echt van die leuke en goede haarverf dus echt verven deed je niet als kind. Net zoals dat make-up ook niet echt gangbaar was op de basisschool. In mijn tijd waren opeens de haarmascara´s in. Een vies plakkerig goedje wat je in een haarlok kan smeren. Dit plakte, was niet echt mooi en spoelde je na 1x alweer uit. Of na een Hollandse regenbui op de fiets. Tegenwoordig heb je veel toffe en kindvriendelijke haarverf items. Mijn eerste advies in tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind, ga eerst eens speuren naar wat er is en wat je kind zou willen.

Tegenwoordig is make-up en zelfexpressie iets wat al op jongere leeftijd gebeurd. Ook zijn de keuzes groter in de kleuren en verfsoorten. Zo wil mijn dochter niet subtiele highlights, nee ze wil zeemeerminnen haar. In alle kleuren van de regenboog! Wederom ben ik trots op haar zelfbeeld en visie voor wat ze mooi vindt. Maar met haar 8 jaar vind ik een hele coupe nog wel wat jong. Maar er is een prima middenweg! En dat is mijn tweede tip in tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind.

Dip and dye in tips voor haar verven met uitwasbare haarverf kind

Waar vroeger de keuze uit je hele haar of highlights de enige was. Zo veel is er nu mogelijk! Ik vind voor de leeftijd van mijn dochter een dip and dye of een ombre dan ook perfect. Een wat? Alleen de puntjes verven, eventueel met kleurverloop! Mocht het niks zijn dan kan je het zo wegknippen. Daarbij is het subtiel, wel zichtbaar en ideaal om te experimenteren. Het verven van haar is altijd kwetsend voor het haar. Maar zo alleen in de puntjes die toch geknipt worden is het wat mij betreft prima om mee te beginnen op deze leeftijd. Tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind: begin klein en experimenteer op kleine schaal.

Ondanks dat het een stukje is kan je toch veel kanten op. Kies je voor 1 kleur? Of meerdere? Je kan ook elke kant een andere kleur geven. Ik word helemaal enthousiast als we bezig zijn met de mogelijkheden bespreken. De verf hebben we al gekozen namelijk, dat is een doosje met regenboogkleuren die semipermanent zijn. Het blijft dus even zitten maar spoelt na een aantal wasbeurten er ook weer uit. Ideaal en wat mij betreft een belangrijke in tips voor haren verven kind. Semipermanent is minder agressief en spoelt gewoon uit.

Crazy color blauwe haarverf onze favoriet

Ik ben uitgekomen bij het merk Crazy Color. Dit merk biedt een prachtig scala aan kleuren met semipermanente keuzes ook. Daarbij wordt het niet op dieren getest. Wij gaan voor de regenboog kit, meteen 6 kleuren waarmee we wel even vooruit komen. Er is ook een kit waarmee je meer kan experimenteren met kleuren en deze lichter kunt maken als je meer van de pastellook houdt. En er zijn nog veel meer producten, kleuren en leuks te koop. Ook voor het serieuze werk. Tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind: een kit met meerdere kleuren is ook een erg leuk cadeau om te geven!

Het valt me meteen op dat de verf helemaal niet chemisch ruikt. Erg fijn! Het haar moet schoon en licht vochtig zijn. Ik gebruik een tandenborstel om de verf aan de puntjes te brengen. Mijn dochter kiest voor blauwe haarverf in de puntjes en erboven een strook roze. Ze houdt niet zo van kammen en klemmetjes dus ik kies er nu niet voor om het in secties te delen. Gewoon zo in handdoekdroog haar met een tandenborstel mooi aanbrengen. Even 15 – 30 minuten laten intrekken, gelieve de kleurintensiteit. En uitspoelen maar. Zonder shampoo mét conditioner tot je spoelwater schoon is.

Tips voor haar verven met uitwasbare haarverf kind

En ja hoor het is gelukt! Het roze heeft iets minder gepakt en waar het roze en blauw elkaar ontmoeten is het wat groen geworden…wat eigenlijk een heel tof effect geeft. Ik besef me dus ook dat je kleuren kunt mixen tot jouw eigen favoriete blend! Uiteraard zijn er meer merken die passend zijn in tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind. Ook die misschien nog wat vriendelijker zijn qua ingrediënten. Maar wij hebben voor deze gekozen en zijn tevreden. Daarbij is het fijn dat het niet op dieren is getest.

Haar blauw verven of roze haarverf uitwasbaar

Of je nu kiest om het haar blauw te verven of dat je kiest voor roze haarverf die uitwasbaar is. De keuze is reuze met allemaal regenboogkleuren. Doordat we een kleurspoeling gebruiken verf je het haar niet permanent. Laat kinderen lekker experimenteren. Inmiddels is de dochter van Ellen er ook verslaafd aan. Vaak in de haarpuntjes en soms een paar lokken in het haar.

Met zilverfolie kun je de losse plukken apart houden van het andere haar.

Ik heb hieronder nog wat extra tips voor haar verven met uitwasbare haarverf kind:

  • Blond haar werkt het beste. Bij donker haar moet je eigenlijk het haar bleken. Let op dat dit heftig is en het haar kapot maakt en dit wel permanent is
  • Gebruik een donker shirt of donkere handdoek onder het te verven haar
  • Begin klein en met de puntjes. Leer het haar van je kind kennen en de verf die je gebruikt!
  • Deze Crazy color loopt niet uit in de regen en spoelt na elke wasbeurt een beetje weg
  • Met deze regenboog kit ondersteun je de LGBTIA+ community
  • Overleg samen met je kind wat hij of zij mooi vindt en probeer een passende weg te vinden voor jullie beide

Voor ons was dit een succes en er gaat zeker een volgende keer volgen. Misschien dat ik mijn eigen haarpuntjes ook een tijdelijk kleurtje ga geven. De volgende keer ga ik wel iets netter nog te werk door het haar in secties te verdelen. De tandenborstel werkt trouwens wel echt ideaal dus die vervang ik niet voor een verfborsteltje. Ik ben benieuwd, heb jij nog tips voor haren verven met uitwasbare haarverf kind? En doe jij dit bij je kind?

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Iris

Wednesday 16th of February 2022

Superleuk, ziet er fantastisch uit, ik zou het ook wel willen doen bij mezelf

Selena

Wednesday 16th of February 2022

Ja voor volwassenen ook zeker geschikt! Ik ga denk ik zelf volgende keer ook een kleuren dipje in mijn haarpuntjesdoen :).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.