Skip to Content

Haar krullen met krultang of met sokken een blog met krultips

Een krul in je haar voor een zomerse look, dat is nog een hele uitdaging. In ieder geval voor mij, met mijn ultra steile en gladde haar krullen met krultang. De haartrends van nu laten juist wel een look zien waarbij je een slag en soms ook echt een krul in je haar hebt. De beachy waves zijn nog steeds een trend, ook voor wat korter haar met een goede krultang. Met mijn halflange haar zou dat dus moeten kunnen, maar dat vraagt nog wel wat oefening. Ik ben in de wereld van de krultangen en andere tools gedoken, want er is aardig wat te kiezen. Maar wat is nou de beste krultang?

krultang
Foto van Stocksnap via pixabay.com

Een goede krultang kiezen

Zelf kan ik met mijn stijltang wel iets van een krul creëren. Maar ik moet vooral nog wat oefenen op de techniek ervan. Ik heb ook wel een goede krultang, maar die maakt gelijk hele sterke en best kleine krullen, niet echt zo’n beachlook. Deze krullen kunnen trouwens wel een goede basis zijn als je je haar wilt opsteken, dan blijft het echt veel beter zitten in mijn steile haar. Maar behalve deze twee apparaten, zijn er inmiddels ook een soort ‘wafelijzers’ (ken je die nog van vroeger?) waarbij er juist grote grove golven worden gecreëerd. Dan heb je dus wel in 1 keer de juiste soort krul.

Belangrijk bij het haar krullen met krultang

Als je met een goede krultang, of een stijltang aan de slag gaat, is een goede verzorging van je haar van belang. Je stopt je haar natuurlijk letterlijk even in een soort tostiapparaat…Er zijn verschillende producten op de markt die je haar beschermen: oliën en crèmes. Als je bij de haarstyling hoek kijkt van de drogist, dan vind je deze wel. En je kunt vaak zelf ook iets aan de temperatuur doen: de meeste krultangen kun je op verschillende warmtes instellen. Daarmee heb je dus ook meer/minder kans op beschadigingen. Er zijn ook speciale handschoenen die je kunt gebruiken als je werkt met een krul- of stijltang. Daar kun je makkelijker de krul-stijltang gebruiken.

beachy waves
Foto van pexels via pixabay.com

Het belangrijkste voor mijn beachy look is oefenen, oefenen, oefenen. Youtube staat vol met tutorials, en als je googled kom je ook veel tips tegen met een goede krultang. Zo las ik bijvoorbeeld dat je niet helemaal tot onder in de punt moet draaien voor de nonchalante krul die ik wil. Dat maakt natuurlijk direct uit. En de filmpjes voor het krullen met de stijltang heb ik ook uitgebreid bekeken. Je moet er even wat handigheid in hebben dat je in spiegelbeeld met je handen boven je hoofd de krul de goede kant op draait. Dat klinkt simpel, maar ik vind het toch best lastig.

Een nieuwe look met haar krullen met krultang

Wat ik erg leuk vind aan het krullen van je haar, is dat je zo makkelijk een ander gezicht creëert. Zonder kapper. Dus of je nu die beachy zomers look maakt, je haar opsteekt of toch voor strakkere krullen gaat, het ziet er allemaal direct heel anders uit. Dat maakt je kapsel dus een stuk flexibeler. Goede krultang en goed oefenen, en dan wordt je je eigen haarstylist. Zelfs met mijn steile haar. Hoe leuk is dat!

Haar krullen met sokken

Het gebruik van sokken om je haar te krullen is een populaire en eenvoudige techniek, bekend als de “sokkrulmethode” of “no-heat curls”. Het is een natuurlijke manier om mooie, zachte krullen te creëren zonder het gebruik van warmtebronnen zoals een krultang. Hier is hoe je het kunt doen:

Benodigdheden:

 • Schone, zachte sokken (bij voorkeur zonder naden of harde stukjes)
 • Kam of borstel om je haar te kammen
 • Haarbandjes of haarspelden
 • Eventueel een beetje water of haarlak voor het fixeren van de krullen

Stappen haar krullen met sokken:

 1. Begin met schoon, gewassen haar. Het is het beste om deze techniek te proberen met licht vochtig haar, dus als je haar helemaal droog is, maak het dan een beetje nat door het te besprenkelen met water.
 2. Borstel je haar om eventuele klitten te verwijderen.
 3. Verdeel je haar in verschillende secties, afhankelijk van hoeveel krullen je wilt en hoe dik je haar is. Hoe meer secties je maakt, hoe kleiner en strakker de krullen zullen zijn. Maak bijvoorbeeld vier secties: twee aan de zijkanten en twee aan de achterkant van je hoofd.
 4. Neem een sok en rol deze op tot een lange, dikke streng.
 5. Pak een van de secties haar en maak het een beetje vochtig als het droog is. Als je krullen langer moeten blijven zitten, kun je een beetje haarspray of mousse aanbrengen.
 6. Plaats het uiteinde van je haar op het midden van de sok en begin het haar eromheen te rollen, van de punten naar de wortels toe. Rol strak als je strakkere krullen wilt en losser als je zachtere golven wilt.

Nog 4 stappen te gaan

 1. Bind de uiteinden van de sok aan elkaar, zodat je een rolletje krijgt dat goed blijft zitten. Je kunt haarspelden of haarbandjes gebruiken om de sok op zijn plaats te houden.
 2. Herhaal de stappen 4 tot 7 voor alle secties van je haar.
 3. Laat je haar volledig drogen. Dit kan enkele uren tot een hele nacht duren, afhankelijk van de dikte van je haar en hoe strak je de krullen wilt hebben.
 4. Als je haar volledig droog is, verwijder dan voorzichtig de sokken uit je haar en laat je krullen los. Gebruik je vingers om de krullen te scheiden en te stylen zoals gewenst.

Onthoud dat de resultaten kunnen variëren, afhankelijk van je haartype en de techniek die je gebruikt. Het kan even duren om de perfecte sokkrullen te krijgen, dus wees geduldig en experimenteer met verschillende methoden om te zien wat het beste werkt voor jouw haartype.

Lees ook deze blogs

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.