Een krul in je haar voor een zomers look

Een krul in je haar voor een zomerse look, dat is nog een hele uitdaging. In ieder geval voor mij, met mijn ultra steile en gladde haar. De haartrends van nu laten juist wel een look zien waarbij je een slag en soms ook echt een krul in je haar hebt. De beachy waves zijn nog steeds een trend, ook voor wat korter haar. Met mijn halflange haar zou dat dus moeten kunnen, maar dat vraagt nog wel wat oefening. Ik ben in de wereld van de krultangen en andere tools gedoken, want er is aardig wat te kiezen. Maar wat is nou de beste krultang?

krultang
Foto van Stocksnap via pixabay.com

Een krultang kiezen

Zelf kan ik met mijn stijltang wel iets van een krul creëren. Maar ik moet vooral nog wat oefenen op de techniek ervan. Ik heb ook wel een krultang, maar die maakt gelijk hele sterke en best kleine krullen, niet echt zo’n beachlook. Deze krullen kunnen trouwens wel een goede basis zijn als je je haar wilt opsteken, dan blijft het echt veel beter zitten in mijn steile haar. Maar behalve deze twee apparaten, zijn er inmiddels ook een soort ‘wafelijzers’ (ken je die nog van vroeger?) waarbij er juist grote grove golven worden gecreëerd. Dan heb je dus wel in 1 keer de juiste soort krul.

Belangrijk bij het krullen

Als je met een krultang, of een stijltang aan de slag gaat, is een goede verzorging van je haar van belang. Je stopt je haar natuurlijk letterlijk even in een soort tostiapparaat…Er zijn verschillende producten op de markt die je haar beschermen: oliën en crèmes. Als je bij de haarstyling hoek kijkt van de drogist, dan vind je deze wel. En je kunt vaak zelf ook iets aan de temperatuur doen: de meeste krultangen kun je op verschillende warmtes instellen. Daarmee heb je dus ook meer/minder kans op beschadigingen. Er zijn ook speciale handschoenen die je kunt gebruiken als je werkt met een krul- of stijltang. Daar kun je makkelijker de krul-stijltang gebruiken.

beachy waves
Foto van pexels via pixabay.com

Het belangrijkste voor mijn beachy look is oefenen, oefenen, oefenen. Youtube staat vol met tutorials, en als je googled kom je ook veel tips tegen. Zo las ik bijvoorbeeld dat je niet helemaal tot onder in de punt moet draaien voor de nonchalante krul die ik wil. Dat maakt natuurlijk direct uit. En de filmpjes voor het krullen met de stijltang heb ik ook uitgebreid bekeken. Je moet er even wat handigheid in hebben dat je in spiegelbeeld met je handen boven je hoofd de krul de goede kant op draait. Dat klinkt simpel, maar ik vind het toch best lastig.

Een nieuwe look

Wat ik erg leuk vind aan het krullen van je haar, is dat je zo makkelijk een ander gezicht creëert. Zonder kapper. Dus of je nu die beachy zomers look maakt, je haar opsteekt of toch voor strakkere krullen gaat, het ziet er allemaal direct heel anders uit. Dat maakt je kapsel dus een stuk flexibeler. Goed materiaal en goed oefenen, en dan wordt je je eigen haarstylist. Zelfs met mijn steile haar. Hoe leuk is dat!

Footer3

Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.