Doe vriendelijk dag 17 februari een vriendelijkheidsdag

Een dag om vriendelijk te doen? Is dat echt nodig? Kennelijk wil iemand in de wereld dit onder de aandacht brengen want er is daadwerkelijk een Internationale Doe Vriendelijk Dag. Zelfs al heel lang op 17 februari. Een Random Acts of Kindness day! Die iemand komt uit Nieuw Zeeland en heet Josh de Jong. Op een dag stond hij in de file en het viel hem op hoe agressief en geïrriteerd iedereen om hem heen was. Dat was de trigger om “Random Acts Of Kindness Day” te organiseren. Dit was in 2004 en inmiddels zijn daar veel actieve mensen bij betrokken die vriendelijke daden motiveren over de gehele wereld.

Random acts of kindness day
Photo by Dorian Cochrane on Unsplash

Negatief leefpatroon

Eigenlijk is het een mooi moment om even bewust te zijn van hoe je zelf in het leven staat en hoe je contact naar anderen toe is. Niet alleen op Internationale Doe Vriendelijk Dag, maar elke dag! Want is het stiekem niet veel makkelijker om uit te spreken wat niet goed gaat? Wat irritant is aan een ander en wat fout gaat eruit te gooien? Vaak onbewust en met een goede reden. Weinig slaap, kinderen die veel energie vragen, werk wat niet lekker loopt en noem het maar op. Er kan veel spelen wat knaagt aan je en waardoor je vervalt in een negatief leefpatroon.

Echt lekker voelt het niet en het is tijd om wakker te worden. Om in balans te komen. Want ik wil helemaal niet alle irritaties en boosheid wegnemen, elke emotie hoort erbij. Maar ik wil een balans creëren. Het is zo simpel als bewust worden, ook aardige dingen uitspreken en soms juist iets niet zeggen.

Het is heel simpel niet alleen op Doe Vriendelijk Dag 17 februari

17 februari doe vriendelijk dag ook wel Random Acts of Kindness day. Doe eens aardig op vriendelijkheidsdag. Voor wie ga jij lief doen?

Het kan al zo simpel zijn als lachen naar een vreemde, niet alleen op vriendelijkheidsdag. Als je op straat loopt kijk dan eens naar de mensen die je passeren en glimlach naar ze. Je zult zien dat er meestal een glimlach terugkomt en dat voelt goed. Misschien heeft iemand wel een rotdag en jouw glimlach kan wel degelijk een verschil maken en een positieve impact hebben op zo’n persoon. Begin gewoon gelijk vandaag op Internationale Doe Vriendelijk Dag.

In je directe omgeving is het belangrijk om een balans te vinden tussen positieve dingen benoemen en irritaties aangeven. Daarbij hoeft niet alles uitgesproken te worden. Kies gewoon de belangrijkste dingen uit. Geef een irritatie aan als feedback en benoem zeker ook dingen die goed gaan, want die zijn er echt wel op een dag. En zit je collega er doorheen, bijna iedereen wordt blij van een reep tony*!

17 februari doe vriendelijk dag ook wel Random Acts of Kindness day. Doe eens aardig op vriendelijkheidsdag. Voor wie ga jij lief doen?

Internationale Doe Vriendelijk Dag 17 februari

Wat ga jij vandaag doen op Internationale Doe Vriendelijk Dag 17 februari ? Hou je het dicht bij huis of ga je een stapje verder? Laat je iemand voor in de rij, ook al heb je zelf haast? Bestel bloemen voor iemand die het verdient! Of stop je in het verkeer om voorrang te geven? Of geef je toch die ene straatmuzikant een euro omdat hij erg zijn best doet.

Er is zoveel mogelijk en ik vind het oprecht tof om te zien wat het effect van vriendelijk gedrag is. Sommige mensen zijn verbaasd, achterdochtig zelf op vriendelijkheidsdag. Maar de meesten geven zoveel positiefs terug op welke manier dan ook, dat voelt gewoon goed. De hippie in mij gelooft echt dat een betere wereld bij jezelf begint en daar is dit een kleine stap in die voor een mooi rimpel effect kan zorgen aan mooie dingen.

Doen jullie mee vandaag op Internationale Doe Vriendelijk Dag 17 februari? En misschien ook wel daarna nog eens?

Lees ook deze blogs

Handige linkjes voor Internationale Doe Vriendelijk Dag 17 februari

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.