1 april grappen – een 40tal pranks voor school, thuis en kantoor

Of je nu op zoek bent naar de perfecte manier om je huisgenoten, klasgenoten of collega’s te verrassen, ons blogteam staat voor je klaar met een briljante selectie van zowel creatieve als klassieke 1 april grappen. Van subtiel tot hilarisch flauw, we hebben voor elk wat wils. Dus trek je grapjas aan en laten we samen zorgen voor een dag vol lachen, gieren en brullen!

Leukste 1 april grappen of de flauwste 1 april grappen? Wil jij je ouders in de maling nemen, je collega's of de kinderen op school? Of zoek je grappen voor thuis?

Waarom halen we grapjes uit op 1 april?

Voordat ik jullie meeneem in de enorme lijst van 1 april grappen vertel ik je graag waar deze traditie vandaan komt. In 1582 werd de juliaanse kalender vervangen voor de gregoriaanse kalender. Nieuwjaarsdag werd daarmee verplaatst naar 1 januari. Maar voor die wijziging werd Nieuwjaar gevierd ergens tussen 25 maart en 1 april. Als je vergat wat de datum was werd je belachelijk gemaakt. Daar lijkt de traditie vandaan te zijn gekomen. Of misschien komt het wel van het feit dat er een gedicht uit 1539 gevonden is waarop een edelman zijn knecht voor allemaal gekke boodschappen stuurt.

In elk geval bestaat deze traditie al jarenlang dus! En ook in andere landen wordt 1 april, grapjesdag gevierd.

prank voor thuis en op kantoor. Neem je ouders in de maling of verras je gezin met een goede grap
Foto door DS stories: via Pexels

1 april grappen voor thuis 

We beginnen deze lijst met de leukste 1 april grappen voor thuis.

1 Stel een omgekeerde dag voor. De kinderen zijn vandaag de ouders en de ouders de kinderen. Ze klagen altijd dat ze het zo zwaar hebben, dat ze ook dingen willen bepalen. Prima vandaag is de dag. Papa en mama houden wel een pyjama dag en willen de hele dag tv kijken, gaan zeuren over het avondeten, lusten hun lunch opeens niet en willen de hele dag snoepen. 

2 Verstop in de nacht alle schoenen in huis. Een vuilniszak vol die in de schuur staat. Of alleen alle linkerschoenen 😉

3 Stop zout in de suikerpot voor je partner die zijn koffie nog steeds met suiker drinkt 

4 Doe wat voedselkleurstof in het pak melk in de koelkast 

5 Doe wat vershoudfolie over de opening van de shampoofles. Draai de dop er weer op.

6 Haal overal in huis de batterij uit. Dat wordt lastig tv kijken..

7 Doe vershoudfolie over de wc-pot heen. Bril weer naar beneden en wachten maar. Wel even je wc matje weghalen van te voren. 

8 Vul de schoenen bij de tenen met watten. Hoe kan het toch dat alle schoenen in één nacht slapen te klein zijn geworden?

Nog meer leuke 1 april grappen voor ouders

9 Ga voor retro! Zeg: “je veter is los…” elke keer bijhouden wanneer iemand kijkt. Lukt vaker dan je denkt. 

10 Zet de klokken in huis vooruit en wek de kinderen dat ze haast moeten maken omdat jullie te laat zijn. Pas als ze helemaal klaar staan met hun jas roep jij 1 april. Hebben ze een eigen mobiel, pas daar dan ook de tijd aan! 

11 Pak druiven in in de papiertjes van de chocolade paaseitjes. En dan lekker een ‘paaseitje’ in de broodtrommel van je kinderen mee naar school! 

12 Stuur je kind naar de buurvrouw om een kopje ‘spijkerzaad’ te halen. Dat bestaat niet.

13. Is je kind dol op oreo-koekjes? Haal het witte er tussenuit en spuit er tandpasta zonder fluoride tussen.

Flauwe 1 april grappen voor op school 

Natuurlijk kunnen er niet ook wat flauwe 1 aprilgrappen voor op school ontbreken met een blogteam vol leerkrachten en schoolmedewerkers.

14 leg snoepkrijtjes bij het bord. (Zonder dat de juf het ziet) Vraag aan de juf of zij weet hoe ze smaken en steek er eentje in je mond ( werkt alleen als er nog ouderwetse schoolborden zijn)

15 Geef je kind een beschimmelde boterham mee naar school. Natuurlijk is die niet echt beschimmeld, maar jij hebt met stiften op het plastic zakje gekleurd. Laat de leerkracht het kind de boterham opeten? ( ja voor een keer mag een plastic zakje) 

16 Wil je geen plastic zakje, gebruik wat groene voedselkleurstof op het brood

17 Een gouwe ouwe. Leg een spin op de stoel van de leerkracht 

18 Vertel dat, vanwege bezuinigingen, iedereen zijn eigen wc rol mee moet nemen. Iedereen moet zijn wc rol op tafel neerzetten en zelf meenemen naar de wc wanneer hij of zij moet..

19 Vanwege problemen bij de vuilnisophaaldienst moeten kinderen zelf hun afval weer mee naar huis nemen. Laat ze een vuilniszak meenemen. 

20 Ook hier werkt retro! Zeg tegen anderen: “Je veter is los” en dan bijhouden hoe vaak er gekeken wordt. 

21 Deze heb ik zelf vorig jaar gedaan met de kinderen. Ik had een opdracht: zoek de 7 verschillen. De kinderen moesten deze zo snel mogelijk vinden. Alleen had ik gewoon 2x hetzelfde plaatje naast elkaar geplakt. 

Nog meer ideeën voor op school

22 De digitale luizenscanner blijft ook elk jaar een groot succes in de klas als het om 1 april grappen gaat! Dit jaar natuurlijk met een digitaa-sausje: omdat de luizenmoeders nog niet overal terug zijn op school, gaat de luizencontrole voortaan digitaal via deze luizenscanner: Luizenscanner (harmhofstede.nl)

23: Als leerkracht zet je een emmer in de klas, eronder zit een vogel. De dierenambulance komt er zo aan om de vogel te halen, maar om er voor te zorgen dat de vogel niet ontsnapt moeten de kinderen om de beurt op de emmer gaan zitten. 

24. Voor groep 8 is het voor de overgang naar het voortgezet onderwijs belangrijk om een volledig dossier te hebben. Inclusief een veterstrik diploma. Stuur ze om de beurt naar de kleuters om hem opnieuw te halen. 

25. Laat de kinderen iets ophalen bij een andere klas wat niet bestaat. De plintenladder, een digitale atlas, 

26. Eigen schoonmaakdoekjes mee naar school. De schoonmaker is met pensioen en we moeten de eigen klas poetsen. Wie heeft de meeste zwarte doekjes aan het eind van dit uur / ochtend / dag?

27. Als je een verbouwing hebt op school, aangeven dat de kinderen gereedschap mee moeten nemen omdat ze mee gaan helpen die dag. 

28. Kondig aan dat er vanaf nu een vegan beleid gaat heersen. Kinderen mogen geen dierlijke producten meer op hun boterham hebben. Ook chocopasta en hagelslag gaat niet omdat hier melk of weipoeder in zit. Dus geen kaas, vlees, vis of roomboter meer. 

28. Vertel de kinderen en ouders dat jullie mee gaan doen aan een onderzoek wat het effect van kleuren heeft op het leren. Elke klas moet zoveel mogelijk kleding aan doen in 1 kleur. Als directeur voer je dan een 0 meting uit met de tablet ( lees maak je foto’s ) 

1 april grappen op kantoor 

En tenslotte hebben we nog een klein lijstje om je collega’s in de maling te nemen. De leukste 1 april grappen op kantoor:

29 Plak iemand zijn werkplek vol met post-its

30 Plak iemand zijn muis en toetsenbord vast met dubbelzijdige tape

31 Ook hier kan die wc bril grap. Doe vershoudfolie over de wc, bril omlaag en gaan.

32 Doe zout in het suikerpotje

33 Vanwege bezuinigingen gebruiken we geen wc papier meer, maar moet je je billen schoon maken door er een kannetje water over te gooien. 

34 Doe plakband op het uiteinde van de koffieautomaat of draai de watertoevoer dicht 

35 Smeer de deurklink van je kantoor in met gel. Wie durft er nog binnen te komen?

36 Even wat werk: maar vul het kantoor van je leidinggevende volledig met ballonnen. Dat is nog eens leuk binnenkomen ‘s ochtends…

37 Ga ‘s ochtends vroeg langs alle werkplekken en plak een plakbandje onderop het oogje van de muis. Dat is nog eens lastig als je muis het niet doet!

38 Plak een foto van een collega met de tekst ‘I’m watching you’ onder de klep van de wc bril. Dat is nogal confronterend als je zo even naar het toilet moet. 

Nog een paar leuke 1 april grappen

39 Maak alle scharen vast met tie-ribs. En maak de bureau stoel met tie-ribs vast aan de poten van het bureau. En als je collega dan op zoek gaat naar de schaar, is het lastig losknippen 😉

40 Deze vond ik zelf erg grappig. Doe een briefje onder de auto van je collega met de tekst ‘Sorry!’ Natuurlijk is het lastig als hij of zij dan op zoek gaat naar de schade, want die is er niet. Maar gelukkig staat er een telefoonnummer bij! En als je collega dan opbelt, kun je opnemen met: 1 april! Alleen dan wel hopen dat er die dag niet echt toevallig iemand tegen die auto op rijdt…..

41 Plak een briefje met ‘kapot’ op het koffiezet apparaat. Benieuwd hoe lang het duurt voordat mensen erachter komen dat dit toch niet het geval is…

41 Een hele flauwe 1 april grap had ik dit jaar op school. Het kantoor van de directie stond helemaal vol met ballonnen. Die werden toen verplaatst naar het toilet. Dat was best lastig plassen..

good joke voor thuis, school, kantoor. Voor je kinderen of je ouders.
Photo by Marija Zaric on Unsplash

Ben jij in deze leuke 1 april grappen getrapt?

Ben jij in een 1 april grap getrapt die hier niet bij staat? Dan horen we hem graag zodat we andere mensen ook weer op ideeën kunnen brengen en jij je collega’s of gezin terug kan pakken!
En blijven lachen hè! Vandaag op 1 april mag het 🙂

1 april grappen voor thuis op kantoor of school

Leuke linkjes

Leukste 1 april grappen of de flauwste 1 april grappen? Wil jij je ouders in de maling nemen, je collega's of de kinderen op school? Of zoek je grappen voor thuis?
Foto door Bich Tran via Pexels

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.