Bekendste 1 april grappen uit de geschiedenis – een overzicht

1 april is een dag die over de hele wereld wordt gevierd als de dag van de grappen. Het is de dag waarop mensen elkaar voor de gek houden met allerlei grappen en pranks. Hoewel het niet duidelijk is waar deze traditie precies vandaan komt, wordt aangenomen dat het teruggaat tot de middeleeuwen. Hieronder hebben we de bekendste 1 april grappen uit de geschiedenis verzameld.

bekendste 1 april grappen uit de geschiedenis van de hele wereld

De Zwitserse Spaghetti-oogst (1957) De bekendste 1 april grap!

Op 1 april 1957 werd de BBC overspoeld met telefoontjes van mensen die wilden weten hoe ze hun eigen spaghetti-oogst konden verbouwen. Dit kwam omdat de BBC een nieuwsitem had uitgezonden waarin werd beweerd dat de Zwitsers een recordoogst aan spaghetti hadden binnengehaald. Het nieuwsitem werd op een serieuze toon gepresenteerd, met beelden van mensen die spaghetti-oogst aan het binnenhalen waren. Het bleek later allemaal een grap te zijn.

De Eiffeltoren in kleur (1986)

In 1986 kondigde de Franse krant Le Parisien aan dat de Eiffeltoren in Parijs zou worden geverfd. Niet in de gebruikelijke bruine kleur, maar in felle kleuren als rood, blauw en groen. Veel mensen geloofden het verhaal en protesteerden tegen de kleuren. De 1 april grap was echter dat het hele verhaal verzonnen was.

De zwevende auto van Top Gear (2010)

In 2010 zond Top Gear* een aflevering uit waarin presentator James May een auto presenteerde die kon zweven. Veel mensen geloofden dat de auto echt bestond en waren verbaasd over de mogelijkheden. Het bleek echter allemaal een grap te zijn, want de auto was in feite opgehangen aan een kraan.

De Google Maps Pokémon Challenge (2014)

In 2014 kondigde Google aan dat het mogelijk was om Pokémon te vangen met behulp van Google Maps. Veel mensen gingen aan de slag met de Pokémon Challenge en probeerden zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Het bleek echter allemaal een 1 april grap te zijn en de Pokémon waren niet echt te vinden.

De brandende broodrooster (2008)

In 2008 plaatste het Amerikaanse blog Gizmodo een artikel waarin stond dat Apple* een broodrooster had ontworpen die in staat was om brood te roosteren terwijl het Apple-logo op het brood werd gebrand. Veel mensen waren enthousiast over het idee en wilden de broodrooster graag kopen. Het bleek echter allemaal een grap te zijn.

De opening van de Efteling in New York (2005)

In 2005 werd op 1 april bekendgemaakt dat de Efteling een nieuw themapark zou openen in New York. Het park zou een aantal bekende attracties hebben, waaronder de Droomvlucht en de Python. Veel mensen waren enthousiast over het idee en wilden alvast kaartjes bestellen. Het bleek echter allemaal een grap te zijn.

De verkoop van Nederland aan België (2013)

In 2013 werd op 1 april bekendgemaakt dat Nederland aan België zou worden verkocht. Het bericht werd verspreid door de Belgische krant De Standaard en zorgde voor veel ophef en discussie in de media en op social media. Veel mensen waren boos en verontwaardigd over het nieuws, terwijl anderen het als een grap zagen. Het bleek uiteindelijk allemaal een grap te zijn en Nederland werd niet verkocht aan België.

De slimme tuinkabouter (2016) een slimme 1 april grap

In 2016 kondigde de Nederlandse winkelketen Intratuin aan dat ze een slimme tuinkabouter hadden ontwikkeld. De kabouter zou allerlei handige taken in de tuin kunnen uitvoeren, zoals het snoeien van struiken en het planten van bloemen. Veel mensen waren enthousiast over het idee en wilden de slimme tuinkabouter* graag kopen. Het bleek echter allemaal een 1 april grap te zijn.

De gekleurde regenboogpasta (2017)

In 2017 kondigde de Amerikaanse fastfoodketen Burger King aan dat ze een nieuwe pastaschotel op het menu zouden zetten: de regenboogpasta. De pasta zou in alle kleuren van de regenboog zijn en was bedoeld als steun voor de LGBTQIA-gemeenschap. Veel mensen waren enthousiast over het idee en wilden de regenboogpasta graag proberen. Het bleek echter allemaal een 1 april grap te zijn en de regenboogpasta werd nooit op het menu gezet.

De vliegende pinguïns (2008) de laatste in de bekendste 1 april grappen

In 2008 werd op de BBC een documentaire uitgezonden waarin werd beweerd dat pinguïns in Antarctica waren begonnen met vliegen. Veel mensen geloofden het verhaal en waren verbaasd over de beelden van vliegende pinguïns. Het bleek echter allemaal een 1 april grap te zijn en de beelden waren gemaakt met behulp van computertechnologie.

Bekendste 1 april grappen uit de geschiedenis

De geschiedenis heeft aangetoond dat 1 april een dag is waarop mensen elkaar voor de gek houden met allerlei grappen en pranks. Of het nu gaat om een nepnieuwsbericht, een valse aankondiging of een ludieke actie, het doel is altijd om mensen te laten lachen en hen even uit hun dagelijkse sleur te halen. Hoewel sommige grappen soms wat ver gaan, zijn de meeste 1 april grappen bedoeld als luchtige en humoristische momenten in ons leven.

1 april grappen
Footer1
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.