Skip to Content

Penguins Huddle Up een pinguïn spel van Smartgames

Toen ik Penguins Huddle Up van SmartGames ontving kreeg ik gelijk zin in de winter. Ik hoop dat we dit jaar een winter krijgen waarbij er ook sneeuw valt dat langer dan een halve dag ligt. Natuurlijk brengt dat als volwassenen hindernissen met zich mee om op je werk te komen, maar ik koester als kind zulke fijne herinneringen aan spelen in de sneeuw dat ik dat de kinderen van nu ook zo gun. Maar goed ik dwaal af want in deze blog wil ik het natuurlijk hebben over het pinguïn spel!

Penguins Huddle Up is een heerlijk pinguin spel waarbij je de pinguïns uit je groep weer bij elkaar moet zien te krijgen

Penguins Huddle Up

‘Mama, wat betekent Penguins Huddle Up eigenlijk?” “Zoek maar op met Google translate liefje” “Ok het betekent Pinguïns kruipen bij elkaar” “Waarom zouden ze dat doen?” ” Omdat ze het natuurlijk koud hebben anders, en is het veel gezelliger”

Zo ging het eerste gesprekje toen ik de doos erbij pakte om te gaan spelen. Al snel schoven er nog wat meiden bij en zo zaten we met zijn vieren dit snelle spel te spelen.
SmartGames is bekend in spelletjes voor 1 persoon, maar wij hebben ervaren dat dit spel het leukste is om met zijn vieren te spelen. Anders is het spel wel heel snel voorbij. Je kan ook nog kiezen om allebei met twee kleuren te spelen natuurlijk. Waarom Penguins Huddle Up anders te snel voorbij is leg ik graag uit.

Inhoud Penguins Huddle Up pinguin spel

In de verpakking zit een speelbord met een aantal ijsschotsen die je zelf kunt kiezen waar je ze op het bord wil plaatsen. Voor een uitdagender potje kan dat heel belangrijk zijn waar je ze precies neerzet. Voor de simpele spelvariant maakt dat niet zo uit.
Daarnaast zitten er in Penguins Huddle Up natuurlijk 4 Pinguïn families. Elke speler kiest een kleur en geeft dan zijn hele familie aan de persoon naast hem. Deze gaat de familie over de ijsvlakte verspreiden, hoe verder van elkaar af, hoe uitdagender het wordt!

Lange afstanden kun je overbruggen door door een wak te zwemmen, maar als de wakken allemaal bezet zijn heeft dat ook geen nut. Pas op dat je het wak niet te lang bezet houdt, want zelf heb je er dan ook niks aan.
Je mag over Pinguïns heen springen en in een rechte lijn bewegen. Wie heeft als eerste zijn familie weer bij elkaar gebracht?

Gezellig en knus

Penguins Huddle Up is echt zo’n typisch spel waar je het gezellig en knus bij wil maken. Van al dat gekroel en bij elkaar willen zijn krijg ik ook altijd knuffeldrang. Zet er een lekker kopje thee bij met een koekje of een zoutje. Speel het spel een paar keer en daarna lekker op de bank met een leuke film, gezellig onder een plaidje natuurlijk! Zo kom jij de koude winter wel door dit jaar!

Je koopt het spel o.a. bij bol *

Kijk hier voor meer spellen van SmartGames

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.