SmartGames Genius, een battle game om samen te spelen

Je zou denken na menig recensie en menig cadeau op verjaar- en feestdag dat we inmiddels alle Smart Games wel in huis hebben. Maar niks is minder waar. Dit zeer geliefde merk blijft met geweldige nieuwe items komen. Aanvullingen op bestaande series, maar ook hele nieuwe items. Voor ons hoog tijd om kennis te maken met SmartGames Genius. Puzzelen zoals je gewend bent… maar dan in battle modus! Ga met 2 personen de strijd aan en puzzel voor de winst! Ik geef meteen ook een tip om alleen te spelen. Want ook dat is mogelijk.

smartgames genius spel voor 2 puzzel battle cadeautip kind volwassenen

Ontdek Genius Star en Genius Square van SmartGames!

SmartGames brengt twee gloednieuwe puzzelspellen uit: Genius Star en Genius Square! SmartGames wil iedereen stimuleren om zijn vaardigheden te verbeteren. Met Genius Star en Genius Square wordt niet alleen je denksnelheid getest door de verschillende levels die je zo snel mogelijk moet behalen. Maar het zal ook je ruimtelijk inzicht en concentratie op de proef stellen. Met SmartGames kan iedereen ontdekken hoe leuk het is om je brein te gebruiken en die tegelijkertijd te trainen. Met de single player modus kun je dit alleen doen, maar je kan ook je familie of vrienden uitdagen met de multiplayer versie. Je zal dus niet alleen je kwaliteiten trainen, maar zeker ook plezier hebben!

Genius Star

Puzzel jezelf naar het hoogste level met SmartGames Genius Star! Rol de dobbelstenen, plaats de 7 blokkers en vul het spelbord met behulp van de 11 puzzelstukken voordat je tegenstander dat doet. Als je wint, begin je de volgende ronde in een hoger level. Elke keer ga je bij winst een level omhoog. Wees de eerste om het wizard-level te voltooien en wordt de ster van het spel. Dit spel bevat meer dan 160.000 puzzels, verdeeld over 5 moeilijkheidslevels, waarbij elke puzzel minimaal 1 mogelijke oplossing heeft. Test je snelheid en puzzel inzicht met dit unieke en leuke spel voor 1 of 2 spelers. Geschikt vanaf ongeveer 8 jaar.

Inhoud: 2 spelborden, 2 sets van 11 kleurrijke puzzelstukken, 2 sets van 7 blokkers en 7 dobbelstenen.
Skills: Snelheid, ruimtelijk inzicht, flexibel denken, probleemoplossend denken, concentratie.

Extra spelopties: Speel SmartGames Genius Star alleen! Gooi de dobbelstenen, plaats de blokkers en los de puzzel op. Gebruik eventueel een zandloper en verbeter je beste tijd. Elke keer is het speelveld weer anders door de dobbelstenen. Ook kan je samen gewoon relaxmodus spelen. In plaats van elke keer een moeilijker level, blijf je gewoon op het level wat je zelf fijn vindt.

Genius Square

Puzzel jezelf naar het hoogste level in SmartGames Genius Square. Rol de dobbelstenen, plaats de 7 blokkers en vul het spelbord met behulp van de 9 puzzelstukken. Maar doe dit voordat je tegenstander dat doet. Als je wint, begin je de volgende ronde in een hoger level. Wees de eerste om het wizard-level te voltooien voor de winst. Dit spel bevat meer dan 60.000 puzzels, verdeeld over 5 moeilijkheidslevels, waarbij elke puzzel minimaal 1 mogelijke oplossing heeft. Test je snelheid en puzzel inzicht met dit unieke en leuke spel voor 1 of 2 spelers. Geschikt vanaf ongeveer 6 jaar.

Inhoud: 2 spelborden, 2 sets van 9 kleurrijke puzzelstukken, 2 sets van 7 blokkers en 7 dobbelstenen.
Skills: Snelheid, ruimtelijk inzicht, flexibel denken, probleemoplossend denken, concentratie.

Extra speelopties: Dit speel SmartGames Genius Square kan je ook prima alleen spelen. Elke keer is het speelveld weer anders doordat je met dobbelstenen gooit. De uitkomst daarvan verwijst naar de plekken waar de blokkers moeten komen. Ook kan je de tijd bijhouden om zo je snelste eigen game te verslaan. Of hou de tijd bij zodat anderen ook mee kunnen doen met de snelste tijd verslaan. Maar samen kan je ook in een relaxtere modus spelen. Speel het level wat bij jullie past en klim niet omhoog in moeilijkheid. Dit kan ook prima met kinderen.

Wie is SmartGames?

Leuk om eens wat beter naar dit merk te kijken. Want Smart nv is een Belgisch bedrijf dat in december 1992 werd opgericht in Kontich nabij Antwerpen. Onder Smart nv vallen drie merken: SmartGames (opgericht in 1999), SmartMax (opgericht in 2010) en GeoSmart (opgericht in 2016). Vrijwel alle producten worden rechtstreeks door Smart in België vervaardigd en in meer dan 70 landen over de hele wereld verkocht. Het is dus een merk wat heel dichtbij gemaakt en bedacht wordt, dus ook nog eens duurzaam en een goede productie

SmartGames is de wereldleider in leuke puzzelspellen die de hersenen trainen. Met SmartMax kunnen kinderen veilig de fascinerende wereld van magnetisme te verkennen. En GeoSmart is een magnetisch bouwspel. Wij hebben vele, vele games van dit toffe merk in huis. Grote spellen, reisvarianten en we hebben ook SmartMax met veel uren spelplezier gehad. En nu dus tijd voor SmartGames Genius.

SmartGames Genius square star spelregels inhoud doos game spel

Recensie SmartGames Genius

Over SmartGames hoef ik nooit een seconde na te denken. Ja dat wil ik recenseren als het mogelijk is! Tot nu toe zijn er geen uitzonderingen. Elke game is anders en uniek. Kwalitatief goed gemaakt en het staat garant voor vele spelopties met vele uren spelplezier. We maken er zelf soms een competitie van om bij de levels die we gehaald hebben onze voorletter te noteren in het boekje. Maar bij SmartGames Genius hoeft dat niet meer. Je kan tegen elkaar strijden. En dat kan op de manier die werkt voor jullie. Ga de echte competitie aan en level up bij elke keer winst. Maar je kan ook prima alleen spelen. Door het veranderende speelveld is elke game weer anders.

Ik kan kort en krachtig zijn. Het werkt. Het werkt wonderwel wederom perfect. De regels zijn minimaal en simpel. De bedoeling is helder, voor jong en oud. De opties van alleen spelen, maar ook samen zijn top. En het is weer goed gemaakt. Dit worden vele uren van puzzelpret! En als iemand niet tegen zijn, haar of hen verlies kan. Dan kunnen de stukken ook tegen een stootje.

Ik zie dat SmartGames Genius nog meer speelvelden al heeft! Ik weet al wat er op onze cadeaulijstjes komt te staan :).

square star spelbord spel game puzzel 2 personen alleen uitdaging cadeautip

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.