Dress Code, een vrolijke puzzel van Smartgames

Mijn jongste dochter van 4 jaar speelt heel graag mee met onze SmartGames. Spellen die vaak voor oudere kindjes zijn. Soms lukt het haar, en soms lukt het ook niet. Maar toen ik zag Dress Code en dat is nou precies een spel voor haar! Vrolijk, uitdagend, divers en vanaf 4 jaar. Wij gaan deze game voor jullie uittesten.

Dress Code smartgames

Spelregels Dress Code

Geef de vier karakters wat kleur in hun kleding en accessoires! In de bijgeleverde standaard kan je de 4 karakters voorzien van vrolijke kleurtjes en leuke printjes. In het opdrachtenboekje staan maar liefst 80 opdrachten, oplopend in moeilijkheid.

Herken het karakter en kijk wat in het plaatje welke kleur en welk printje moet krijgen. Klopt het? Dan is de opdracht voltooid en kan je de volgende gaan doen.

Als volwassene kan je je kindje goed helpen bij Dress Code door bijvoorbeeld te vragen:

  • Welke kleur hebben de schoenen?
  • Heeft de hoed een patroon?
  • Welke kant lopen de strepen op?

Is een opdracht te moeilijk? Dan kan je altijd helpen door de juiste kaarten vast klaar te leggen.

Dress Code in het kort

  • Dress Code is geschikt vanaf ongeveer 4 jaar
  • 80 opdrachten
  • In handig doosje wat je makkelijk mee onderweg kan nemen
  • 1 speler
  • Je kan het ook voor samen spelen gebruiken
  • Stimuleert: visueel inzicht, plannen, concentratie, probleem oplossend en ruimtelijk inzicht
smartgames

Wat vinden wij van deze Smartgames?

Volwassen moeder: heerlijk uitpakken weer. Een stevige doos, maar enkele items die ook stevig zijn. En een duidelijk boekje met regels en opdrachten. Niks meer, niks minder. De plaatje zijn lekker divers en inclusief qua karakters. Verschillende huidskleuren, jongens en meisjes en verschillende seizoenen. Dat maakt het net wat educatiever nog. Naast de kleuren en patroontjes ook. SmartGames heeft weer een mooie kwaliteit game gemaakt die mijn dochter meteen aanspreekt. En ik ben heel blij dat Dress Code in een makkelijk bakje komt die stevig is en moeiteloos alles wat bij deze game hoort mee kan nemen.

Dochter van 4:”wowwww dat is tof”. “Jeetje wat moeilijk”. “Oh dit is echt een makkie”.
Ze is superblij dat ze nu een “eigen” SmartGames heeft. En ja eigen is tussen aanhalingstekens want ik zie haar oudere zus ook al loeren. Die moet immers haar games ook altijd delen. Mijn jongste dochter snapt meteen de regels van Dress Code en ziet ook de mogelijkheden. Soms moet ik haar helpen door middel van de eerder genoemde vragen. Maar eenmaal de smaak te pakken en ze doet de ene na de andere opdracht.

Dress Code is fun, uitdagend maar ook goed te doen. Een absolute aanrader voor op de verlanglijstjes met de feestdagen en verjaardagen. Bestel jouw exemplaar snel voor de feestdagen hier*

Smartgames een uitleg:

SmartGames zijn een reeks educatieve en uitdagende denkspelletjes en puzzels die zijn ontworpen om het logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen en andere cognitieve vaardigheden te stimuleren. Deze spellen zijn bedoeld voor kinderen, tieners en volwassenen en zijn beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van eenvoudige spellen voor jonge kinderen tot complexere spellen voor ervaren puzzelaars.

De spellen van SmartGames zijn vaak compact en draagbaar, wat ze geschikt maakt voor gebruik thuis, onderweg of zelfs in de klas. Ze zijn ontworpen om individueel gespeeld te worden en worden geleverd met opdrachten en uitdagingen van verschillende niveaus. Spelers moeten de stukken op het bord plaatsen volgens specifieke regels of aanwijzingen om een bepaalde oplossing te bereiken.

SmartGames bieden talloze voordelen, waaronder het verbeteren van cognitieve vaardigheden, het bevorderen van probleemoplossend denken, het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en het stimuleren van creativiteit. Deze spellen zijn populair in onderwijsinstellingen en worden vaak gebruikt als leermiddelen om wiskunde, logica en kritisch denken te bevorderen. Bovendien zijn ze een leuke en boeiende manier om vrije tijd door te brengen en de geest uit te dagen.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.