Smart Games Cats & Boxes, een game met 60 opdrachten

De door ons geliefde Smart Game familie is nog een nieuw lid rijker: Smart Games Cats & Boxes! Deze game valt onder de wat grotere games met maar liefst 60 opdrachten. Denk nou bij groot niet aan gigantisch. Ik bedoel meer dat het wat minder reisformaat is dan andere games die ze maken. Maar alsnog is het zo ontworpen dat je het makkelijk mee kan nemen. Op reis, naar je kamer, aan tafel, naar buiten of waar je maar wilt. De vormgeving is opvallend voor mijn oudste dochter:”ahhhh lieve katten!”. Maar speelt het ook net zo leuk? Het antwoord laat zich niet moeilijk raden…. Het is zelfs genomineerd voor speelgoed van het jaar 2023!

hoofd Smart Games Cats & Boxes

Smart Games Cats & Boxes

Kan jij ‘inside the box’ denken? Verplaats dan de puzzelstukken één voor één totdat alle katten in een kartonnen doos terecht komen. Een puzzelspel voor jong én oud in een compact formaat, perrrrrrfect om overal mee te nemen! Smart Games Cats & Boxes komt met 60 opdrachten, van makkelijk tot razend moeilijk, koop je zeker geen kat in de zak.

Smart Games Cats & Boxes is geschikt vanaf ongeveer 7 jaar en is geschikt voor 1 speler. Maar nieuwsgierige zusjes kunnen ook meespelen. Deze game is niet 123 go-speelbaar maar het is wel simpel. Begin bij opdracht 1 en bouw het de startsituatie na. Schuif vervolgens de dozen 1 voor 1 zo dat alle katten in een doos terecht komen. Er zijn enkele regels, niet veel en de uitdaging start direct al!

  • 60 opdrachten oplopend in moeilijkheid
  • 1 speler
  • Handige box om alles in op te bergen, met deksel
  • Stevig en duurzaam design
  • Vanaf 7 jaar
  • 5414301524953

Kat in de zak?

Is Smart Games Cats & Boxes een kat in de zak? Ja en nee. Je moet de katten in een box vangen, niet in een zak! Verder past die opmerking totaal niet. Ook deze nieuwe telg uit de Smart Games familie is weer een feestje. Het is stevig, duurzaam, uitdaging en fun! De Smart Games Cats & Boxes valt op door het design. Hoe leuk is het om de katten in dozen te vangen? Het is wel aan te raden om echt de regel op te volgen van de stukken stuk voor stuk te verplaatsen. In het begin laat ik mijn dochters maar dan is de moeilijkheid echt wel een stuk minder. Maar volg je de regels dan is het al snel een lastige uitdaging die ook mijn volwassen hersens laat kraken.

Er zitten 5 katten bij, elk een andere kleur. Je hoeft ze niet precies zoals op de afbeelding te plaatsen, maar die regel gaat er niet in bij mijn dochters. Elke kat heeft inmiddels een naam en moet net zoals het plaatje geplaatst worden. Ik vind het heel fijn dat er een deksel bij Smart Games Cats & Boxes. Zo raak je geen onderdelen kwijt. En het biedt de mogelijkheid om de game mee te nemen. En om veilig in een kast op te bergen.

Waarom?

Één ding snappen we niet helemaal, in het begin hebben de dozenstukjes een cijfer in het boekje. Het valt mijn dochter op en we zoeken op het stukje naar de cijfer. Dit kunnen we niet vinden. Nu kijkt ze voornamelijk naar de vorm en hoe verder je komt, de cijfers spelen dan geen rol meer. Nu ik zo typ besef ik dat die cijfers verwijzen naar de hoeveelheid stukjes dat stukje bevat natuurlijk! Duh, Smart Games Cats & Boxes is soms te logisch en wij denken te ingewikkeld haha. Het is hoe dan ook weer een hele toffe uitdaging die geweldig gemaakt is. Aanrader*!

Speltip Smart Games Cats & Boxes

We hebben nog een leuke speltip voor jullie die ook prima te gebruiken is bij Smart Games Cats & Boxes. Eigenlijk bij elke game met opdrachten boekje wel. Wij zetten onze beginletter bij het level dat we gehaald hebben. Zo hou je je eigen vorderingen bij en tegelijk kan je tegen elkaar “racen” met de levels. Het motiveert tot de game oppakken (in plaats van iets met een scherm) en je kan er zelfs een klein prijsje aanhangen. Wie elke keer bij een tiental is, mag een snoepje. Of wie bij 25 komt krijgt een euro voor de spaarpot. Of het is gewoon voor de eer, dat is al leuk genoeg!

Nog meer recensies van Smartgames

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.