Apple Twist – een SmartGame met 3 hongerige rupsen

SmartGames: in mijn kleuterklas zijn de kinderen er dol op! En ook mijn eigen kinderen vinden deze spelletjes helemaal geweldig. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe SmartGame Apple Twist.

apple twist

Los de puzzels op met Apple Twist

Het gegeven van het spel Apple Twist is simpel: drie hongerige rupsen willen allemaal een hapje van dezelfde rode appel. De rupsen zijn buigbaar en moeten allemaal precies in de kuiltjes van de appel passen.
In de doos zit ook een boekje: met daarin puzzels die oplopend zijn in moeilijkheidsgraad. Je kunt kiezen uit 4 verschillende moeilijkheidsgraden: starter, junior, expert of master.
Zodra je het spel uit de doos haalt, kun je aan de slag!  

Mooie vormgeving

Het valt meteen op dat Apple Twist er geweldig uitziet! De appel is draaibaar. Zo kun je verschillende spelborden maken. Die appel is van stevige kwaliteit en makkelijk draaibaar.
De rupsen zijn ook buigbaar in verschillende vormen. De appel en de rupsen zien er erg aantrekkelijk uit. Ook het kleurgebruik is heel vrolijk.
Bij het spel zit ook een boekje met daarin alle levels die je kunt spelen.  

Onze mening over Apple Twist

Wat is Apple Twist weer een leuke toevoeging aan de familie van de SmartGames! Zodra je het spel uit de doos haalt, kun je starten. Er is niet veel uitleg nodig, zeker als je al vaker een SmartGame hebt gespeeld kun je gemakkelijk aan de slag.
Wij zijn begonnen met de opgaves op ‘starter’ niveau. Deze zijn echt vrij eenvoudig, dus goed geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Op het starter niveau krijg je vrij veel tips en lukt het al snel om de puzzel op te lossen. Hoe moeilijker de puzzels, hoe minder aanwijzingen je krijgt.
Wij vinden dit spel hier thuis heel leuk! Je pakt het er snel even bij, bijvoorbeeld na het eten of als je nog even een paar minuutjes over hebt. Het ziet er echt goed uit en is lekker stevig. Het enige wat ik bij Apple Twist zou verbeteren, is de verpakking. Ik gebruik ook regelmatig SmartGames in de klas, en ik merk daar dat de kartonnen doosjes het vaak het eerst begeven. Bij ons gaan de SmartGames in de klas dus vaak in een plastic opbergbak met deksel, zodat we alle spullen goed bij elkaar houden.
Apple Twist ga ik zeker in de klas ook regelmatig inzetten voor de kinderen die wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Daar is dit spel perfect voor.

spel

De veelzijdige SmartGames

De spellen van SmartGames zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen met spellen in de speelgoedwinkel. En terecht, want deze spellen hebben veel voordelen. Zo kun je ze in je eentje spelen. Dat is super handig, omdat er niet altijd een spelpartner beschikbaar is. Maar met de SmartGames speel je ook echt een ander soort spel. Je bent niet bezig met van iemand anders te winnen, maar je speelt vooral tegen jezelf en blijft jezelf uitdagen met deze spellen.
Wat ik heel leuk vind, is dat deze spellen echt voor jong en oud zijn. Mijn dochter was bijvoorbeeld over Apple Twist super enthousiast, maar ik heb stiekem zelf ook een paar levels geprobeerd. En iedere volwassene die het bij ons thuis ziet liggen, waagt toch ook even een poging.

Wil jij ook aan de slag met dit spel? Je kunt hem kopen via de lokale speelgoedwinkel, online bij bol of via de site van smartgames

Lees ook onderstaande blogs met reviews van smartgames:

Zet jij dit spel op het verlanglijstje van je kind?

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.