Skip to Content

Smart Games voor kinderen, een perfecte combinatie van spel, plezier en uitdaging

Een naam zoals Smartgames kan je bijna niet zijn ontgaan. Maar als dit dan toch is gebeurd, help ik je graag kennismaken met deze blog. Ook ik had er wel eens van gehoord, maar nooit ervaren. Ik ben zo onwijs blij dat ik deze wereld ben binnengestapt, en mijn beide dochters van bijna 2 en 7 jaar ook! We zijn zo enthousiast en ik laat jullie graag zien waarom met deze drie Smart Games voor kinderen.

Smart Games voor kinderen

Smartgames

Smartgames zijn er veel en voor alle leeftijden. Van groot tot klein. Van bouwen tot spelen. Elke ontwikkeling komt wel aan bod. Maar tegelijk staat plezier bovenaan. De hersens hoor je flink kraken, maar er zijn verschillende niveaus. Kortom het is toegankelijk, uitdagend en visueel top! Wij hebben drie diverse Smartgames voor kinderen getest en onder de kerstboom liggen nog 5 nieuwe Smartgames items te popelen om uitgepakt te worden. Met oog op thuisonderwijs zijn ze ook echt een welkome aanvulling hierop. Mijn oudste dochter kan lekker zelfstandig aan de slag om te leren.

Smartgames Doonroosje

Smartmax

Ik had dit al zo vaak voorbij zien komen maar nooit koos ik ervoor, wat zonde! Het eerste item van de drie Smart Games voor kinderen is zo tof. Voor jong en ouder. Het zijn onderdelen die door middel van magneten met elkaar verbonden kunnen worden. We hebben een start XL doos en dat is prima om mee te beginnen. De kleuren staan voor bepaalde connecties die je kan maken. Rood, geel en oranje zijn vuur en groen, blauw en paars staan voor water. Vuur en vuur kan niet, water en water ook niet, maar water en vuur wel. Simpel toch? En de ronde bollen kunnen met alles.

Het is heel sterk en de bollen zelf zijn al leuk om mee te rollen. Het motiveert meteen al tot bouwen en spel. Nog voordat de doos zelfs open was. Ontdekken, ervaren en bouwen. Mijn dochter van bijna 2 vind het prachtig en mijn oudste dochter van 6 bouwt lekker mee. Onder de kerstboom ligt een uitbreiding met dieren en een doos met ronde vormen erbij. Dit is echt heel fijn speelgoed om uitbreiding te verzamelen. Het is heel duurzaam en gaat jaren mee. Ideale cadeautip dus deze eerste van de drie Smart Games voor kinderen

Smart Games voor kinderen

Coral Reef

Nummer twee van de Smart Games voor kinderen. Een handig klein boekje met vrolijke vissen komt uit de cadeauverpakking. Mijn dochter van 6 wordt er meteen vrolijk van en gaat ermee aan tafel zitten. Het is voor mij niet meteen duidelijk wat het spel is.. Maar voor mijn dochter wel! Coral Reef is een klein en handzaam boekje, met 4 magneten. Rechts zie je 4 vierkantjes met diverse vissen. Links heb je opdrachten en dan zijn er 4 magneten in verschillende vormen. De groene opdrachten zijn voor beginners en hoe roder, hoe moeilijker.

Het doel is om de vissen te laten zien die bij de opdracht horen. En de andere vissen dus te “verstoppen”. Op elk vierkantje moet een magneetje. Het is zo simpel en geniaal. Uitdagend, je moet ruimtelijk inzicht hebben en kunnen puzzelen. Tegelijk nadenken over de opdracht. Het boekje is handzaam dus ze kan dit overal doen! Ook boven op haar bed als ze even rust wil van haar jonge zusje. En voor onderweg is dit ook echt perfect. Een geweldig leuk uitdagend spel wat overal wel gespeeld kan worden. Ze pakt het regelmatig erbij en het is ook voor volwassenen leuk.

Doornroosje Deluxe als laatste van de Smart Games voor kinderen

Als laatste van de drie Smart Games voor kinderen. Wauw wat een uitnodigende doos is dit! Mijn oudste dochter herkent meteen het sprookje van Doornroosje. Bij het openen zijn er meerdere elementen maar het is meteen wel duidelijk wat de bedoeling is. Er zit een leuk prentenboekje bij, een speelbord met 4 aparte vierkanten. Elk vierkant heeft een ander gekleurd bloemetje als herkenningspunt. Een kasteel, ridder, prinses en opdrachtboekje maken deze editie van Smartgames helemaal af.

Smart Games voor kinderen
Smart Games voor kinderen

Het boekje kan je van twee kanten lezen. Open je de kaft met de draak voorop, dan speel je met de draak. Begin je met de kaft zonder draak, dan speel je zonder. Duidelijk toch. Het begint weer van simpel tot moeilijk. Elke keer zie je op je opdrachtpagina hoe de 4 vierkanten geplaatst moeten worden. Dit vind mijn dochter al erg leuk. Kijken naar de kleur bloemen, deze plaatsen. Als laatste het kasteel en dan mag de prinses erin en moet de ridder zijn weg zoeken. Maar wacht eens, mijn dochter vind dat de ridder ook in het kasteel mag en dat de prinses gaat zoeken.

Deze van de drie Smart Games voor kinderen, kan ze op den duur prima zelfstandig spelen. Het zoeken, namaken en dan de weg vinden vind ze geweldig. De vele opdrachten en 2 speelelementen maken het toegankelijk en uitdagend tegelijk. Het is van stevig materiaal en nodigt naast de opdrachten ook uit tot vrij spel. Het is echt heel erg tof en inmiddels hebben we ook de roodkapje versie klaar staan onder de kerstboom. Dit is perfect als cadeautip en voor thuisonderwijs!

Smart Games voor kinderen

Wat ben ik blij dat we eindelijk de stap hebben gezet in de wereld van deze Smart Games voor kinderen. Het materiaal is zo sterk en duurzaam. Dit gaat nog jaren mee. Met de nieuwe lockdown is dit uitdagend genoeg voor thuisonderwijs. En een groot voordeel is dat mijn oudste dochter er zelfstandig mee aan de slag kan. Ook op haar eigen kamertje, desnoods op bed. De magneten van Smartmax zijn ook echt heel leuk en toffe manier van bouwen. Smartgames gaan voortaan op onze verlanglijstjes en onze cadeaulijstjes. Op die van jou ook?

Smart Games voor kinderen

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.